سرپرست دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان با بیان این که مبارزه جدی با اعتیاد نیازمند عزم همکانی است، گفت: اعتیاد به مواد مخدر و روان گردان ها اولین اولویت در بین پنج آسیب بزرگ اجتماعی در کشور قرار دارد.
رسول خرمیان روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این پنج آسیب شامل اعتیاد، طلاق، حاشیه نشینی، فساد اخلاقی و مناطق حاد و بحرانی است که اعتیاد جایگاه ویژه ای را در عرصه آسیبهای اجتماعی در کشور به خود اختصاص داده است.
وی، نرخ شیوع مصرف مواد مخدر و روان گردانها را در جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال در کشور معادل ۵،۴ درصد و آمار مصرف کنندگان مستمر مواد را ۲ میلیون و ۸۰۲ هزار و ۸۰۰ نفر برشمرد و گفت: در جمعیت مصرف کننده مواد، افراد در سنین مختلف، جنسیتهای متفاوت، مجرد و متأهل، شاغل و بیکار با تحصیلات گوناگون و شهری و روستایی مشاهده میشوند.
سرپرست شورا اظهار داشت: تحمیل خسارت و پیامدهای ناشی از مصرف مواد مخدر در ابعاد مختلف به کشور، شامل خسارتهای بهداشتی از جمله توسعه بیماریهای جسمانی و روانی، شیوع بیماری های عفونی ایدز، مرگ و میز ناشی از مصرف بیش از اندازه و وجود ناخالصی مواد است.
این مسؤول خسارتهای اجتماعی ناشی از اعتیاد به مواد مخدر و روان گردانها را شامل علت و پایه سایر جرایم و بزهکاریها مانند همسرآزاری ۶۵ درصد، طلاق، ۵۵ درصد، کودک آزاری ۳۰ درصد، قتل عمد ۲۵ درصد، نزاع و خشونت ۲۳ درصد، جرایم منکراتی ۲۰ درصد، جرایم مالی ۱۰ درصد، اخراج موقت و دائم، بیکاری و محرومیت از شغل و از خسارتهای اقتصادی به بروز خسارت و تحمیل سالیانه چندین هزار میلیارد تومان به بودجه عمومی کشور شامل هزینههای فرد مصرف کننده مواد، هزینههای جامعه و نیروی کار از دست رفته، هزینههای دولت در ابعاد نظامی، انتظامی، قضائی، پیشگیری و درمان برشمرد.
وی خسارتهای فرهنگی ناشی از این بلای خانمان سوز را شامل شکل گیری باورهای غلط شامل مصرف مواد برای رهایی از استرس، اضطراب، کسب نشاط و لذت کاذب، ابراز وجود، تکمیل اوقات فراغت، رفع اختلالات جنسی، بی خیالی، افزایش کارآیی و رفع خستگی، افزایش توان یادگیری، شب بیداری، تجارب عرفانی و رفع بیماریهای جنسی عنوان کرد.
خرمیان تصریح کرد: اعتیاد و مصرف مواد مخدر خسارتهای امنیتی را شامل تهدید جدی علیه حاکمیت ملی و افزایش جرایم سازمان یافته و همچنین خسارتهای سیاسی مانند ایجاد اپوزیسیون از سوی مخالفان علیه حاکمیت جمهوری اسلامی به منظور کاهش اعتماد به حاکمیت از طریق انتشار اطلاعات دروغین علیه نظام دانست.
وی، تلاشهای وسیع صورت گرفته در امر مبارزه با مواد مخدر از سوی جمهوری اسلامی ر چهل سال پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در ابعاد مختلف شامل مقابله با عرضه مواد مخدر و روان گردانها و پیش سازها و تقدیم سه هزار و ۸۱۱ شهید و بیش از ۱۲ هزار جانباز عرصه مبارزه با مواد مخدر ایران را موجب آن دانست که اکنون جمهوری اسلامی به عنوان پرچمدار مبارزه با مواد مخدر در سطح بین المللی تبدیل و شناخته شده است.
سرپرست دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان افزود: در این راستا همچنان اقدامات پیشگیرانه اولیه از اعتیاد شامل با تقویت برنامههای اطلاع رسانی، آگاه سازی، سبک فرزند پروری، آموزش مهارتهای زندگی، تقویت فعالیتهای ورزشی و هنری، تقویت خدمات مشاورهای و تولید برنامههای تلویزیونی برای ارتقای سطح دانش والدین دانش آموزان در مدارس، دانشجویان در دانشگاهها، کارگران در محیطهای صنعتی و کارکنان در واحدهای اداری بمنظور جلوگیری از گرایش آحاد سالم جامعه به مصرف مواد در کشور و به ویژه اصفهان در حال اجراست.
وی به اقدامات درمانی و حمایتهای اجتماعی شامل توجه به درمان معتادان مواد مخدر با ایجاد بیش از ۹ هزار مرکز درمان و کاهش آسیب، ایجاد یکهزار و ۱۹۷ مرکز اقامتی میان مدت برای نگهداری و درمان معتادان متقاضی درمان و ساماندهی ۱۱۶ هزار نفر معتاد متجاهر در مراکز ماده ۱۶ در کشور اشاره کرد.
خرمیان، توسعه مشارکتهای مردمی و صیانت از معتادان بهبود یافته و همچنین علمی کردن امر مبارزه با بهره گیری از ظرفیت دانشگاهها و مراکز علمی، تصویب و ابلاغ قوانین و همچنین سیاستهای کلی مبارزه با مواد مخدر از سوی رهبری را از دیگر اقدامات صورت گرفته و ادامه دار برای مبارزه با مصرف مواد مخدر در کشور برشمرد.
وی میزان کشفیات مواد مخدر در استان را در سال گذشته بیش از ۳۷ تن ذکر کرد و گفت: در سه ماهه امسال افزون بر ۱۱ تن انواع مواد مخدر در استان کشف شده است.
این مسؤول یادآور شد: سال گذشته ۲۵ هزار نفر در ارتباط با مواد مخدر در استان دستگیر شدند که از این تعداد ۲ و نیم درصد، زنان بودند.
وی به انهدام ۵۴ باند تهیه و توزیع مواد مخدر در سه ماهه امسال اشاره کرد و گفت: پاکسازی اطراف مدارس و محیطهای آموزشی در اولویتهای مهم شورا قرار دارد و در این راستا نیازمند همکاری و اطلاع رسانی مردم هستیم.
خرمیان با بیان اینکه مبارزه جدی با موادمخدر نیازمند عزم همگانی است، گفت در این راستا لازم است مردم در حوزه پیشگیری، آموزش، آگاهیبخشی و تغییر نگرش نسبت به این موضوع اقدام کنند.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اصفهان۹۸٫۰۴٫۱۳