مدیرکل دفتر حقوقی و امور مجلس ستاد مبارزه با موادمخدر کشور گفت: حضور آمریکا در افغانستان، علاوه بر افزایش مزارع خشخاش، این کشور را از یک منبع مواد مخدر سنتی به یک تولیدکننده عمده مواد مخدر صنعتی تبدیل کرد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سمنان؛ محمد ترحمی روز پنجشنبه در نشست مشترک کمیته مقابله با عرضه مواد مخدر و روانگردان ها و شناسایی اموال قاچاقچیان استان که همزمان با سالروز جهانی مبارزه با موادمخدر در سالن شورا برگزار شد، گفت: با حضور آمریکا در افغانستان تولید مواد مخدر در این کشور ۵۰ برابر شده است.
وی با بیان اینکه مزارع خشخاش در افغانستان به صورت برنامه ریزی شده همجوار با پایگاه نظامی آمریکا قرار دارد، تصریح کرد: خیلی از سربازان آمریکایی در افغانستان معتاد شده اند، اما آمریکا عزمی برای کاهش سطح کشت خشخاش در افغانستان ندارد.
مدیرکل دفتر حقوقی و امور مجلس ستاد خاطرنشان کرد: به گفته نماینده دبیر کل سازمان ملل متحد در بیانیه روز جهانی مبارزه با مواد مخدر، ۶۰ درصد مزارع کشت خشخاش در افغانستان گسترش یافته است.
ترحمی با بیان اینکه در قانون به صراحت بیان شده متادون جزء مواد مخدر محسوب می شود، تصریح کرد: نشر و توزیع این ماده خارج از شبکه درمان ممنوع و جرم محسوب می شود.
وی ادامه داد: رد پای مافیا در توزیع متادون در مناطق کشور از جمله عطاری ها مشاهده شده، اما متاسفانه در استان ها توزیع خارج از شبکه دارویی در تعزیرات جریمه می شود، در صورتی که باید در دادگاه انقلاب بررسی شود.
مدیرکل دفتر حقوقی و امور مجلس ستاد با اشاره به اینکه این مساله سبب مصرف دوگانه مواد مخدر توسط معتادان شد، خاطرنشان کرد: اکنون، بسیاری از معتادان کشور به علت توزیع خارج شبکه دارو، متادون را در کنار یک ماده مخدر دیگر مصرف می کنند.
ترحمی با اشاره به توهم زایی شدید مخدرهای گل، ناس و حشیش تصریح کرد: سوداگران مرگ با برنامه ریزی های دقیق ذائقه های مردم را تغییر داده و سپس با تبلیغ خطرناک و اعتیادآور نبودن این مواد، جوانان و دانشجویان کشور را به جمع مصرف کنندگان موادهای توهم اضافه می کنند.
وی با اشاره به معضلات قانونی در مبارزه با مواد مخدر در کشور، یادآور شد: شناسایی اموال قاچاقچیان مواد مخدر با هدف ضربه زدن به بنیان های اقتصادی آنان ضروری است اما در این خصوص مشکل هایی وجود دارد.
مدیرکل دفتر حقوقی و امور مجلس ستاد اظهارداشت: شبکه ثبت اسناد و املاک در کشور همچنان نوپا است و در پاسخگویی در استعلام ها مشکل دارند.
ترحمی تاکید کرد: بررسی جرائمی مانند رانندگی افراد با مصرف روانگردان ها و مواد مخدر باید توسط دادگاه انقلاب انجام شود.
وی با اشار به تهاجم فرهنگی دشمنان علیه کشور به ویژه نسل جوان، گفت: استکبار جهانی برنامه ریز اصلی توزیع مواد مخدری همچون ناس، گراس و گُل است که هوش جوانان ایرانی را تحت هدف قرار داده است.
مصرف موادمخدر جان ۳۶ نفر را در استان سمنان گرفت
همچنین محمدحسین همتی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان سمنان در این نشست گفت: ۳۶ نفر در این استان بر اثر سوء مصرف موادمخدر در سال ۹۷ جان خود را از دست دادند.
وی افزود: ۱۲۴ مرکز درمان اعتیاد و کاهش آسیب اجتماعی با حدود ۱۵۰ پزشک و روانشناس دوره دیده در استان سمنان برای بهبودی و درمان معتادان فعالیت دارند.
دبیر شورا با اشاره به فعالیت ۱۸ سازمان مردم نهاد فعال در حوزه مواد مخدر در استان سمنان گفت: این سازمان ها فعالیتهای خوبی انجام دادهاند و انتظار میرود هیأتهای مذهبی، ائمه جمعه و روحانیت، رسانهها و تریبونهای فرهنگی برای پیشگیری از شیوع اعتیاد دست در دست هم بگذارند.
همتی اضافه کرد: ۸۳ هزار نفر در محلات شهری و روستایی، ۷۵ هزار نفر در محیطهای آموزشی و ۱۳۹ هزار نفر در محیطهای کاری تحت پوشش برنامههای آموزشی و پیشگیری از اعتیاد قرار گرفتهاند.
وی با بیان اینکه اغلب معتادان مصرف مواد مخدر را نخستین بار در جمع دوستان ناباب تجربه کردند، اظهارداشت: ۳۷ درصد معتادان کشور دارای مدرک دانشگاهی هستند و ۵۸ درصد گرفتار شدگان دام اعتیاد کمتر از ۳۴ سال دارند.
دبیر شورا با اشاره به اینکه مقابله با آسیبهای اجتماعی یکی از مهمترین اولویتهای مدنظر مقام معظم رهبری است، بیان کرد: اعتیاد سرمنشاء بسیاری از آسیبهای اجتماعی مانند طلاق، انحرافات جنسی، نزاع و حاشیه نشینی است.
همتی گفت: غنی سازی هدفمند اوقات فراغت نوجوانان و جوانان با هدف پیشگیری از گرایش این قشر به رفتار پرخطر اعتیاد باید مدنظر خانوادهها و مسئولان قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه خشونت، تحکم، تحقیر، تنبیه روانی و فیزیکی و اختلاف شدید خانوادگی سبب گرایش فرزندان به اعتیاد میشود، تصریح کرد: امروزه، شکل گیری باورها و نگرش غلط در خصوص مواد در نوجوانان و جوانان سبب گرایش به مصرف مواد مخدر شده است.
دبیر شورا به ضرورت تقویت نشاط در خانوادهها تاکید و خاطر نشان کرد: نشاط اجتماعی و خانوادگی عاملی مهم در پیشگیری از اعتیاد نوجوانان و جوانان است که والدین با ارتباط مؤثر و مستمر با فرزندان گامی مؤثر در ورود آینده سازان کشور به مصرف مواد مخدر دارند.
همتی ادامه داد: آموزش مهارتهای فردی و اجتماعی به نسل جوان باعث فقدان گرایش به مصرف مواد مخدر و روانگردانها میشود.
نشست مشترک کمیته مقابله با عرضه مواد مخدر و روانگردانها و شناسایی اموال قاچاقچیان به مناسبت سالروز جهانی مبارزه با موادمخدر با حضور محمد ترحمی مدیرکل دفتر حقوقی و امور مجلس ستاد مبارزه با موادمخدر کشور، رضا زمانی معاون اول دادستان مرکز استان، زین العابدین حسام سرپرست دادسرای انقلاب سمنان، سرهنگ سید علی اکبر میری رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان سمنان و دبیران کمیتههای مرتبط در سالن شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان سمنان برگزار شد.
حاضران در این نشست در زمینه چگونگی شناسایی اموال سوداگران مرگ و موانع و مشکلات مرتبط با این مساله، موانع حقوقی و قضائی در مبارزه با مواد مخدر به ویژه روانگردانها بحث تبادل نظر کردند.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سمنان۹۸٫۰۴٫۱۲