معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی بر توجه به حوزههای پیشگیری و فرهنگی در امر مبارزه با مواد مخدر استان تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی، ولی الله حیاتی در همایش سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: وضعیت استان خراسان شمالی در پیدیده شوم اعتیاد مناسب نیست و در بحث شیوع اعتیاد در رتبه ششم کشوری قرار دارد که نگران کننده است.
وی افزود: امسال عزم خود را جزم کردیم تا در قالب سند جامع مبارزه همه جانبه با مواد مخدر، روانگردان ها و پیش سازها و با تزریق اعتبارات ملی با توجه به تشریح وضعیت آسیب اجتماعی اعتیاد و حوزه مبارزه مواد مخدر استان در دیدار استاندار با دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، بتوانیم به نقطه مطلوبی در امر مبارزه و مقابله با نواد مخدر برسیم.
معاون استاندار ادامه داد: راهبرد اصلی ما برای مبارزه با مواد مخدر مربوط به حوزه فرهنگی و پیشگیری و با استفاده حداکثری از تمامی ظرفیت هاست.
حیاتی تصریح کرد: اجتماعی کردن موضوع مبارزه با مواد مخدر و استفاده حداکثری از ظرفیت سازمان های مردم از دیگر اولویت هاست که در این راستا با هدف فعالسازی اختیارات تشکیل سازمان های مردم نهاد به شهرستان ها تفویض شد.
وی خاطر نشان کرد: بحث صیانت و اشتغال بهبود یافتگان به ویژه برای بانوان از دیگر برنامه های استان است.
حیاتی با بیان مطلب که بحث آموزش و توانمندسازی از دیگر موضوعات مورد تاکید استان است؛ تصریح کرد: تمرکز بر اقدامات ورزشی و هنری برای پیشگیری از ورود جوانان و نوجوانان به اعتیاد در دستور کار استان است.
معاون استاندار اشاره داشت: نسل جوان منشا قدرت و اقتدار یک ملت هستند و نباید بگذاریم به راحتی نابود شوند و بلکه باید با تاسی از آموزه های دینی و خرد و عقلانیت در اعتلاء و عظمت بخشی به نیروی جوان گام های بلندی برداریم.
حیاتی گفت: اعتیاد جوانان به مواد مخدر از توطئه های شوم دشمنان است که باید با عزم همگانی برای مقابله با پدیده خانمانسوز اعتیاد وارد میدان شویم.
درمان ۱۶۰ کودک و مادر باردار معتاد در استان
همچنین علی نظری معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و رئیس کمیته نظارت بر درمان خراسان شمالی گفت: ۱۶۰ کودک و مادر باردار مبتلا به اعتیاد در مراکز درمانی ویژه معتادان استان طی سال گذشته پذیرش و درمان شدند.
وی اظهار کرد: در سال ۹۷، درمان کودکان مبتلا به اختلال مصرف مواد مخدر را در بخش درمان اعتیاد کودکان در بیمارستان امام رضا(ع) بجنورد را در دستور کار قرار دادیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: در سال گذشته ۵۷ کودک و نوجوان آلوده به مصرف مواد مخدر که از سوی دادستانی به منظور انجام درمان ارجاع شده بودند را تحت پوشش درمان قرار گرفتند.وی خاطر نشان کرد: هر چند امکانات این واحد درمانی تکمیل شده است، با این وجود، کادر درمان این واحد به جذب یک نیروی روان پزشک کودکان نیاز دارد که امیدوار هستیم این نیرو در آینده نزدیک جذب شود.
نظری در ادامه درباره درمان مادران باردار آلوده به مصرف مواد مخدر نیز اظهار کرد: در سال گذشته درمان ۱۰۳ مادر باردار مبتلا به مصرف مواد مخدر در سطح استان را تحت پوشش قرار دادیم و درمان اعتیاد آنها را آغاز کردیم.
وی افزود: با توجه به اینکه اغلب این مادران به صورت سرپایی و برخی دیگر از آنان نیز بصورت بستری درمان شوند. وی خاطر نشان کرد: طی سال گذشته ۱۳ نوزاد متولد شده از این مادران باردار مبتلا به اعتیاد از آنها تحویل گرفته شدند و به مراکز حمایتی ( بهزیستی) تحویل شدند.
نظری در خاتمه عنوان کرد: طی سال گذشته ۲۰ هزار معتاد در سطح استان شامل ( چهار هزار و ۲۰۰ نفر زن و ۱۶ هزار و ۲۰۰ نفر مرد) در سطح ۱۲۷ مرکز ترک اعتیاد استان تحت پوشش دریافت خدمات درمان اعتیاد قرار گرفتند.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی۹۸٫۰۴٫۱۲