سرپرست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: آذربایجان شرقی یکی از قطبهای علمی، صنعتی و فرهنگی کشور است و یکی از استان های امن و عاری از هر گونه معتاد متجاهر محسوب میشود.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان شرقی، همایش سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر و تجليل از فعالان عرصه مبارزه با مواد مخدر در تبریز برگزار شد.
دکتر استاد رحیمی، در این همایش با بیان اینکه این همایش یک نشست آموزشی، انتقال تجربه و اطلاعات محسوب میشود، اظهار کرد: در سال جاری اهدافی برای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان ترسیم شده است.
وی در تشریح اهداف این همایش با بیان اینکه ابلاغ ماموریتهای شورا در تمام عرصههای مرتبط با مواد مخدر و اعتیاد از جمله اهداف است، یادآور شد: تاکید بر اولویتهای شورا در سالجاری، بهروزرسانی سطح دانش و اطلاعات حاضران در همایش، ایجاد هماهنگی و وحدت رویه در بین دستگاههای ذیربط در برنامهریزی برای آینده شورا است.
سرپرست شورا در خصوص مرکز ماده ۱۶ که یکی از مراکز مهم و تاثیرگذار در جمع آوری و درمان معتادان استان اظهار کرد: در مرکز ماده ۱۶ اقدامات موثری در جهت اشتغالزایی بهبودیافتگان در این مرکز انجام شده است. ۲۷۸ مرکز درمانی معتادان در استان وجود دارد که تاکنون ۷۹ هزار و ۶۷۸ نفر در آنها پذیرش شدهاند که از این تعداد ۷۸ هزار و ۴۹ نفر را مردان تشکیل میدهند و در آن ۲۱۲ نفر در کارگاه بهبود یافتگان مشغول فعالیت هستند که جزو اتفاقات خوب استان است.
استاد رحیمی افزود: هدف از برگزاری این همایش، برنامهریزی و ایجاد هماهنگی بین دستگاههای ذیربط استان است و اگر مراکزی مانند مرکز ماده ۱۶ تاسیس شود باهم فکری، خلاقیت و اجرا در زمینه مبارزه با مواد مخدر گامهای موثرتری برداشته خواهد شد.
وی در این همایش با بیان اینکه آذربایجانشرقی به علت موقعیت خاص جغرافیایی یکی از مناطق حساس و مهم کشور است، اظهار کرد: این استان حدود دو و نیم درصد مساحت کشور را به خود اختصاص داده است و با کشورهای آذربایجان و ارمنستان دارای ۲۷۱ مرز همجواری است. این استان دارای ۱۹ شهرستان و ۴۲ بخش است و بیش از سه میلیون نفر جمعیت دارد به همین خاطر برای جلوگیری از ورود مواد مخدر به استان نیاز به عزم جدی عموم و تمام دستگاههای ذیربط هست.
سرپرست شورا ادامه داد: آذربایجان شرقی یکی از قطبهای علمی، صنعتی و فرهنگی کشور است و یکی از استان های امن کشور بوده و عاری از هر گونه معتاد متجاهر محسوب میشود.
در خاتمه با هداء لوح تقدیر از مسئولین تاثیرگذار عضو شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و موسسات خیریه حمایتی و صیانتی تقدیر شد.
در این همایش همچنین سفیر مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان شرقی انتخاب شد تا از گذشته اقدامات موثری در حوزه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی به ویژه در حوزه موادمخدر انجام شود.
همایش”گفتمان فراگیر اعتیاد،شناخت اعتیاد و آسیبهای اجتماعی”در تبریز برگزار شد
همچنین دکتر استادرحیمی سرپرست شورای هماهنگی با مواد مخدر آذربایجان شرقی در این همایش با اشاره به اینکه اعتیاد مهمترین آسیب اجتماعی کشور است و در همه آسیبهای اجتماعی ردپای اعتیاد دیده میشود و به همین خاطر باید موضوع پیشگیری و مبارزه با اعتیاد باید جدی گرفته شود گفت: در کشور۳ میلیون معتاد رسمی و ۲ میلیون معتاد تفننی وجود دارد و حدود ۱۵ میلیون خانواده نیز با موضوع مواد مخدر درگیرهستند.
دکتر استادرحیمی با اشاره بر اینکه بر اساس نظرسنجیهای صورت گرفته ۹۰ درصد خانوادهها نسبت به موضوع اعتیاد ابراز نگرانی کردهاند تاکید کرد: باید همه مردم، خیران، سازمانهای مردم نهاد، مسئولان و مراکز درمانی دست به دست هم دهند و با اطلاع رسانی و اقدامات مورد نیاز در راستای پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر قدم بردارند.
سرپرست شورا هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با بیان اینکه بسیاری از آسیبهای اجتماعی ارتباط مستقیم با اعتیاد دارد، اظهار کرد: اعتیاد بیماریهای جسمی خطرناکی نیز ایجاد میکند؛ یکی از علل گسترش درمانهای جایگزین دارویی، گسترش ایدز در جامعه بود؛ مطالعات جهانی نشان میدهد که اعتیاد بویژه اعتیاد تزریقی رابطه مستقیم با ایدز دارد، به طوری که ۶۵ درصد موارد ثبت شده ایدز ناشی از آن است؛ بیش از ۵۰ درصد نیز دچار هپاتیت به ویژه هپاتیت C بوده و همچنین در معرض انواع بیماریهای دیگر نیز هستند .
سرپرست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان هم با بیان اینکه گفتمان فراگیر اعتیاد درصدد ریشه کنی نیست، اما درصدد کمک به کاهش آلام این قشر از جامعه است، گفت: با برگزاری این همایش از ورود افراد جدید به بلای خانمانسوز اعتیاد جلوگیری میشود و افراد مختلف جامعه با روشهای پیشگیری از این معضل اجتماعی آشنا میشوند.
برگزاری نمایشگاه بزرگ پیشگیری از اعتیاد در پارک ائلگولی تبریز
نمایشگاه بزرگ پیشگیری ار اعتیاد در پارک ائلگولی تبریز به مناسبت هفته جهانی مبارزه با مواد مخدر در راستای کاهش و پیشگیری از اعتیاد در جامعه برگزار شد.
سرپرست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی با اشاره به نامگذاری ۵ تیر مصادف با ۲۶ژوئن به عنوان سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: در کشور جمهوری اسلامی ایران ۱ الی ۶ تیر ماه به عنوان هفته مبارزه با مواد مخدر نامگذاری گردیده و تکالیف دستگاههای اجرایی در این هفته مشخص شده است.
وی افزرود: از مجموع برنامههای هفته مبارزه با مواد مخدر ، برگزاری نمایشگاه بزرگ فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد در پارک ائلگولی با حضور دستگاههای اجرایی استان به صورت متمرکز از اهمیت ویژهای برخوردار میباشد چرا که در این نمایشگاه دستگاههای اجرایی فعالیتهای یک سال گذشته و توانمندیهای خود در عرصه مبارزه با مواد مخدر را در معرض دید عموم قرار خواهند داد.
دکتر استادرحیمی در گفتگو با روابط عمومي دبيرخانه شورا با بیان اینکه برنامههای هفته مبارزه با مواد مخدر تا ۷ تیرماه ادامه خواهد داشت گفت: بدون تردید حضور سازمانهای مردم نهاد در جهت مبارزه و پیشگیری از اعتیاد از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
وی پس از ارائه گزارشی کامل از انتظارات شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر از دستگاههای اجرایی استان تصریح کرد: دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان از ۵ کمیته تخصصی شامل کمیتههای مقابله با ورود و عرضه مواد مخدر، حقوق قضایی، درمان و حمایت اجتماعی، فرهنگی و امور اجتماعی و کمیته توسعه مشارکتهای مردمی تشکیل شده است.
سرپرست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در پایان بیان کرد: در زمینه پیشگیری از اعتیاد در تمام ایام سال و در هفته مبارزه با مواد مخدر با استفاده از ظرفیتها و امکاناتی که وجود دارد باید تمامی ادارههای ذیربط و سازمانهای دولتی و غیردولتی در این زمینه همکاری کنند تا با آگاهیدهی صحیح برای خانوادهها و علیالخصوص به جوانان زمینه ابتلا به این پدیده خانمانسوز در جوامع امروزی گرفته شود.
منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان شرقی۹۸٫۰۴٫۰۵