• امروز : شنبه - ۷ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 3 - محرم - 1447
  • برابر با : Saturday - 28 June - 2025
کل پست ها: 73956اخبار امروز : 0
5

نحوه مواجهه با نوجوانی که موادمخدر مصرف کرده است/ تماس با خط ملی اعتیاد

  • کد خبر : 54508
  • ۰۲ تیر ۱۳۹۸ - ۶:۲۸

  معاون مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی نحوه مواجهه با نوجوانی که موادمخدر مصرف کرده است را در مرحله نخست، حفظ آرامش دانست و گفت: خانواده‌ها در چنین شرایطی با خط ملی اعتیاد (۰۹۶۲۸) تماس بگیرند. فرید براتی‌سده، معاون مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی کشور در گفت‌وگو با ایکنا؛ در پاسخ […]

 

معاون مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی نحوه مواجهه با نوجوانی که موادمخدر مصرف کرده است را در مرحله نخست، حفظ آرامش دانست و گفت: خانواده‌ها در چنین شرایطی با خط ملی اعتیاد (۰۹۶۲۸) تماس بگیرند.

فرید براتی‌سده، معاون مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی کشور در گفت‌وگو با ایکنا؛ در پاسخ به این پرسش که نوجوانان بیشتر در زمان حضور در مدرسه یا تعطیلات تابستان، در معرض اعتیاد قرار دارند؟ گفت: در هر دو دوره نوجوانان در معرض ابتلا قرار دارند و اگر در مدارس مدیران و مسئولان مدارس متوجه این تهدید نباشد و در خانواده‌ها در اثر دسترسی آسان به مواد، ارتباط با دوستان ناباب یا به دلیل نبود برنامه‌های مناسب برای اوقات فراغت، اولیا هشیاری به خرج ندهند، نوجوانان در معرض مصرف مواد قرار می‌گیرند.

وی اضافه کرد: اگر برنامه‌های صحیح و منسجمی در مدرسه و خانواده داشته باشیم می‌توانیم از گرایش دانش‌آموزان به تجربه و مصرف مواد جلوگیری کنیم. در مدارس بحث‌های آموزشی، مهارت‌آموزی، پایش و نظارت، ارتباط نزدیک معلمان با بچه‌ها، تعاملات صحیح و اصولی بین مسئولان مدارس با خانواده‌ها و در خانواده‌ها پر کردن اوقات فراغت با برنامه‌های مناسب، شرکت دادن فرزندان در دوره‌های آموزشی مهارتی، سفر با خانواده، صرف وقت بیشتر والدین با نوجوانان، پاسخ دادن به سؤالات فرزندان، تعامل مناسب والدین با دانش‌آموزان، ایجاد زمینه‌های گردش و تفریح خانوادگی و … از جمله مواردی است که می‌تواند از سوق دادن دانش‌آموزان در مدرسه و محیط خانواده به سمت مواد مخدر جلوگیری کند.

چند درصد نوجوانان برای امتحانات مواد مصرف می‌کنند؟

براتی‌سده در پاسخ به این پرسش که مصرف مواد مخدر برای امتحانات توسط نوجوانان تا چه میزان جدی بوده و مبتلا داشته است؟ گفت: این مسئله جدی است؛ به خصوص در مقاطع پایانی مدرسه و دانشگاه‌ها با این کج‌فهمی و خطای بزرگ که عده‌ای فکر می‌کنند با مصرف برخی مواد و داروها ممکن است حافظه آنها قوی‌تر شده و انرژی آنها برای مطالعه افزایش پیدا کند، مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه مصرف این دست از داروها و مواد که به غلط کارکرد تقویت حافظه برای آن تصور شده است، تبعات آنی و آتی دارد، تصریح کرد: تبعات آنی مصرف چنین موادی بر هم خوردن خواب، تعریق، بالا رفتن فشار خون، افزایش ضربان قلب که در نوجوانان و جوانان می‌تواند آسیب‌زا باشد، است و تبعات دراز مدت هم به شکل اعتیاد و ناتوانی از جدا کردن خود از مواد بروز می‌کند.  

براتی‌سده مصرف مواد در نوجوان و جوانان را جدی دانست و گفت: هم خانواده‌ها و هم دستگاه‌های فرهنگی باید در این خصوص برنامه‌ریزی کنند.

وی در پاسخ به این سؤال که الگوی مصرف مواد اکنون در بین نوجوانان و جوانان چیست؟ گفت: ماده گل(ماری‌جوانا). این باور غلط را مافیای موجود القا کرده‌اند که این ماده اعتیادآور نیست و ضرری از نظر جسمی و روانی ایجاد نمی‌کند، شادی‌آور است و … همین امر موجب اغوای افراد و مصرف این ماده شده است.

معاون مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی در خصوص اصلی‌ترین علائم مصرف ماده گل که خانواده‌ها نسبت به آن باید هشیار باشند، گفت: خواب آلودگی، خنده‌های بی‌مورد و زیاد از حد، چشم‌های قرمز، عدم تمرکز، به هم ریختگی فرزندان و گریه‌های بی‌مورد از جمله مهمترین مواردی است که باید خانواده‌ها نسبت به آن حساس باشند و بدانند که این موراد از علائم مصرف گل و حشیش است.

با نوجوان مصرف کننده مواد درگیر نشویم

وی نحوه مواجهه با نوجوانی که موادمخدر مصرف کرده است را در مرحله نخست، حفظ آرامش دانست و اظهار کرد: رفتار اشتباه والدین خطر را بیشتر می‌کند. با نوجوان مصرف کننده مواد نباید درگیر شد، بلکه باید با متخصصان در این زمینه ارتباط برقرار کنیم و راهکار برخورد صحیح را جویا شویم.

با خط ملی اعتیاد تماس بگیرید

برای‌سده با اشاره به اینکه خط ملی اعتیاد آماده ارائه مشاوره‌های تخصصی به خانواده‌ها در حوزه اعتیاد است، گفت: شماره ۰۹۶۲۸ خط ملی اعتیاد است که تماس با آن رایگان محسوب می‌شود و از هر نقطه کشور می‌توان با آن تماس گرفت و مشاوره‌ و توصیه‌های لازم را دریافت کرد.

وی پیشنهاد جدی خود خطاب به والدینی که متوجه شده‌اند فرزندان آنها مواد مصرف می‌کنند را، حفظ آرامش بیان کرد و گفت: والدین نباید فرزندانی که مواد مصرف می‌کنند را از دست رفته بدانند و ناامید شوند، بلکه با ارتباط‌گیری با متخصصان می‌توانند کودکان خود را نجات دهند. ارتباط گرفتن صحیح و خوب با فرزندانی که مصرف مواد داشتند، می‌تواند به نجات کودک کمک کند.


منبع: ایکنا ۹۸٫۰۴٫۰۲

 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=54508

برچسب ها