دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی درجلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان بینالود تحقق شعار یاریگر هم باشیم را منوط به استفاده از همه ظرفیتهای موجود دانست.
محمد حسن جهان دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی در این جلسه که با حضور اعضا و ریاست فرماندار و رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان بینالود تشکیل شده بود، گفت: رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) در طبقهبندی آسیبهای اجتماعی، اعتیاد و ایجاد دغدغه در بین مسئولان برای مبارزه با مواد مخدر را اولویت نخست مقابله با آسیبهای اجتماعی اعلام نمودندکه برای انجام بهتر این ماموریت خطیر مدیریت جهادی و تلاش مضاعف مسئولین امر مبارزه با موادمخدر ضروری است.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در بحث حوزه آسیب های اجتماعی پنج مورد را بیان فرمودند که یکی از آنها مبارزه با مواد مخدر است، گفت: اعتیاد یکی از بزرگترین آسیب های اجتماعی است که جامعه را هدف قرار داده است و هیچ آسیب اجتماعی به اندازه اعتیاد جامعه را با چالش جدی مواجه نکرده است.
جهان گفت: مقام معظم رهبری عنوان شبیخون فرهنگی ، نفوذ و ناتوی فرهنگی را برای این موضوع اعلام کردند اما برخی از مسؤلین بی تفاوت از کنار این موضوع گذشتند بنابراین به منظور مقابله با این آسیب و تهدید جدی ، باید حساسیت مردم جهت ریشه کن کردن این بلای خانمانسوز بیشتر شود زیرا اعتیاد زمینه ای برای بروز سایر آسیب های اجتماعی است که کاهش و مهار آن باید بیش از پیش مورد توجه جدی و همه جانبه قرار گیرد.
جهان در ادامه با اشاره به شعار ستاد با عنوان “یاریگر هم باشیم” افزود: برای مقابله با آسیبهای اجتماعی به ویژه اعتیاد بایستی از همه ظرفیتهای موجود استفاده شود زیرا مبارزه با مواد مخدر فقط وظیفه دولت نیست و بايد در اين جهاد بزرگ و خدمت ارزشمند یاریگر هم باشیم.
جهان در ادامه افزود: مبارزه با موادمخدر و بحث های مربوط به پیشگیری هم در سطح استان و هم در سطح کشور یکی از اولویت های اصلی بوده و همه با توجه به شعار ‘یاریگر هم باشیم’ باید دلسوزانه و متعهدانه عمل کنیم.
جهان گفت : تقدیم حدود ۴۰۰۰ شهید والا مقام و ۱۳۰۰۰جانباز سرافراز در کشور در مبارزه با قاچاقچان و توزیع کنندگان مواد مخدر ، گواه عزم راسخ ما در نبرد بي امان با پديده شوم مواد مخدر است بنابراین همه باید در امر ریشه کنی مبارزه با مواد مخدر دست به دست هم دهند و نباید با بی تفاوت از خون شهدا به ویژه شهدای راه مبارزه با مواد مخدر گذشت زیرا شهید تمام موهبت الهی خویش را تقدیم کرده است.
جهان گفت : مواد مخدر و اعتیاد امروزه پیچیده شده است و بیش از ۷۵۰ نوع مواد مخدر جدید وجود دارد و ضروری است در این خصوص پیشگیری لازم صورت پذیرد زیرا یکی از بخش های بسیار مهم و تاثیرگذار درمقابله با اعتیاد ، برنامه های فرهنگی است که در صورت همسو بودن و مداومت اثر گذاری بیشتری دارند و می توانند در آگاه سازی مردم موثر باشند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر افزود: جمعآوري، نگهداري، درمان و رسيدگي به معتادان متجاهر اولويت نخست ستاد است که اجراي آن بايد در کوتاهمدت انجام شود. اقدامات پيشگيرانه را در راس فعاليتهاي ستاد مبارزه با مواد مخدر است. توجه به اين حوزه، اولويت بلند مدت ستاد است و بايد با اقدامات پيشگيرانه از ورود حتي يك نفر به چرخه اعتياد جلوگيري كنيم. متوقف کردن رشد مصرف مواد مخدر در بين جوانان و نوجوانان و تلاش براي درمان معتادان را از ديگر اقدامات براي مبارزه با شيوع مصرف مواد مخدر توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر می باشد.
وی بیان داشت: شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی براساس سیاستهای کلان ابلاغی مقام معظم رهبری و برنامه ها و راهبردهای ستاد مبارزه با مواد مخدر کماکان اولویت اول فعالیتهای خود را پیشگیری از اعتیاد تعیین و تلاش برای استفاده از تمام ابتکارات، خلاقیتها، تجارب و ظرفیتهای استانی را در سال برای تحقق این امر به کار گرفته است.
جهان با اشاره به موقعیت خاص طرقبه و شاندیز در جذب گردشگر و وجود تفریحگاه ها در این شهرستان افزود: با عنايت به رويكرد اجتماعي در مبارزه با مواد مخدر و روانگردانها و اهميت مشاركت و استفاده حداكثري از توان و ظرفيتهاي كارآفرينان، كارفرمايان، توليدكنندگان و داراي توان اقتصادي-توليدي می بایست از این ظرفیتها در راستای پیشگیری از اعتیاد و ایجاد اشتغال بهبود یافتگان و خانواده های آنان را از طریق آموزش فنی و حرفه ای استفاده شود که ظرفیتهای خوبی در طرقبه و شاندیز موجود است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خاطر نشان کرد: در حوزه فرهنگی و پیشگیری به صورت ویژه به پیشگیری در محیطهای چهارگانه هدف شامل خانواده، محیطهای آموزشی، محلهها و محیطهای کار از جمله واحدهای صنعتی، اداری، کارگری و نظامی تأکید شده است و ضروری است فرمانداری شهرستان در خصوص اقدامات پیشگیرانه به ویژه در مدارس و خانواده ها تاکید بیشتری داشته باشد.
جهان افزود: راهبرد پیشگیری اولیه از اعتیاد به عنوان اولین اولویت ستاد مبارزه با مواد مخدر عنوان و با اشاره به مقررات و آیین نامه های موجود در این زمینه ، مصون سازی آحاد سالم و در معرض خطر جامعه درمقابله با پیامدها و عوارض سوء ناشی از مواد مخدر و روان¬گردان ها از مهم ترین اقدامات در این زمینه میباشد.
وی خاطرنشان کرد: با عنايت به عوارض، پيامدها و تبعات سوءمصرف مواد صنعتي و شيميايي، ضرورت توسعه اقدامات فرهنگي براي واكسينه اجتماعي نوجوانان و جوانان و پيشگيري از مصرف مواد و روانگردان ها به ویژه در خانواده امری لازم است. بر اين اساس همه دستگاه هاي آموزشي و فرهنگي به ویژه آموزش و پرورش براي پیشگیری از اعتیاد، گام هاي مؤثري برداشته تا انشاءا… شاهد عدم گرايش جوانان و نوجوانان به پديده شوم اعتیاد باشيم.
وی بیان داشت: براساس تفاهم نامه ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان بسیج، در استان با ۴۰۰ نفر ظرفيت، اردوگاه بازپروري به منظور نگهداري، درمان، كاهش آسيب و صيانت بهبوديافتگان راه اندازي مي شود که فرآیند آن توسط سپاه امام رضا (ع) در حال پیگری است و معتادان متجاهر شهرستان بینالود نیز امکان پذیرش در این اردوگاه را خواهند داشت.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گفت: با اجرای این تفاهمنامه توسط سپاه ، از مراکز سپاه و بسیج نیز برای بازپروری معتادان متجاهر استفاده می شود همچنین ظرفیتهای خوبی برای بازپروری معتادان متجاهر در استان راهاندازی و طرح های جمعآوری و خردهفروشان مواد مخدر با شدت و قوت بیشتری اجرا خواهد شد.
وی با اشاره به بازدید دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر از اردوگاه حرفهآموزي و كادرماني چناران گفت: این اردوگاه كه هزينه زيادي براي ساخت و راهاندازي آن صرف شده است ، امكان ارتقاء ظرفيت آن وجود دارد و ميتوان از اين اردوگاه هم براي ساماندهي معتادان متجاهر استفاده كنيم.
وي با اشاره لزوم ایجاد اشتغال برای مددجویان به عنوان چرخه آخر درمان تاکید کرد: ساماندهي معتادان متجاهر صرفاً نگهداري و درمان كوتاه مدت نيست بلكه داراي چرخه نگهداري، سمزدايي، درمان، مهارتآموزي و اشتغال است تا مددجویان پس از خروج دوباره به چرخه اعتیاد بازنگردند برای جلوگیری از بازگشت مجدد معتادان ترک کرده به دامان اعتیاد، نیازمند حمایتهای اجتماعی، خانوادگی هستیم. از سویی دیگر آموزشهای شغلی و پذیرش معتادان بازپروری شده توسط جامعه بسیار حائز اهمیت است از این رو با هماهنگی صورت گرفته با فنی و حرفه ای استان ، کلاس های آموزشی برای مددجویان برگزار می شود .
گفتنی است در این جلسه دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مبنی بر اقدامات پیشگیرانه ، لزوم راه اندازی خانه تشکلها، استفاده از ظرفیت خیرین در برنامه های پیشگیرانه و اشتغال بهبودیافتگان ، راه اندازی نمایشگاه دایم پیشگیری، استفاده از ظرفیت مشاوران مدارس به عنوان یاوران پیشگیری تاکید کرد .
همچنین از فرماندار و رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان بینالود و ۳ تن از فعالان شهرستان با اهدا لوح سپاس و هدیه تقدیر شد.
منبع: شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی۹۸٫۰۴٫۰۱