معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان گفت: روند رو به رشد اعتیاد در شرایط کنونی، استان را به سمت استانی ناپاک سوق میدهد و باید فرهنگ مقابله با اعتیاد از خانوادهها و مدارس آغاز شود.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان، حسین خوش اقبال در جلسه شورا که در سالن شهدای گمنام استانداری کردستان برگزار شد، با تأکید بر اینکه اعتیاد را بایستی جدی گرفت، گفت: نگران کردستانی هستیم که تا دیروز دل خوش بودیم که یک استان سفید در مقوله اعتیاد است و در کردستان اعتیاد نداریم.
وی افزود: میطلبد که مقوله مبارزه با اعتیاد از خانوادهها آغاز شود و پس از آن دستگاهها و مراکز آموزشی و علما در این امر دخیل و همراه شوند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با تاکید بر اینکه باید همه مسئولان و خانوادهها هوشیار باشند، تصریح کرد: روند رو به رشد اعتیاد در شرایط کنونی، استان را به سمت استانی ناپاک سوق میدهد.
خوش اقبال تصریح کرد: علاوه بر تلاش اعضای شورای مبارزه با مواد مخدر، باید توجه داشت که نگرانی جدی بر این حوزه وارد است و اگر پیش بینیها و عملیات مقابلهای لازم لحاظ نشود، آینده خوبی در انتظار استان نیست و هیچ حرفی برای گفتن نخواهیم داشت.
وی با تأکید بر اینکه برخورد قاطع از سوی قوه قضائیه، نیروی انتظامی و شورای مبارزه با مواد مخدر با روندی رو به رشد در پیش گرفته شود، خطاب به حضار اظهار کرد: کردستان را دریابید و مقوله مبارزه با مواد مخدر را به جدی پیگیری کنید.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان در خاتمه با بیان اینکه باید مبارزه و فرهنگ مقابله با اعتیاد از خانوادهها و مدارس آغاز شود، خاطرنشان کرد: مسئولان و ذیصلاحان با ارائه راهکارهای مناسب و کاربردی گامهای بزرگی را بردارند.
کردستان طبق شیوعشناسی اعتیاد، استانِ کمتر آلودهای محسوب میشود
همچنین رحمان حریری دبیر شورا با گریزی بر اولویت های اجرایی هفته مبارزه با مواد مخدر به مطالبات افکار عمومی مردم کردستان در دو زمینه جمع آوری معتادان متجاهر و برخورد جدی با خرده فروشان اشاره داشت و گفت: به دلیل بافت فرهنگی استان کردستان و اینکه در گذشتههای نه چندان دور افراد مبتلا به بیماری اعتیاد انگشت شمار بودند، افزایش تعداد معتادان و به ویژه معتادان متجاهر برای افکار عمومی قابل هضم نیست.
وی اضافه کرد: هر چند کردستان بر طبق شیوع شناسی مشترک ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان بهزیستی استان کمتر آلوده ای محسوب می شود اما کردستان در مقایسه با گذشته خود در زمینه اعتیاد وضعیت مناسبی نداشته و این مهم نیازمند تلاش جدی تمام دستگاه های عضو شورای هماهنگی استان است.
دبیر شورا تاکید کرد: شورا هماهنگی استان کردستان متشکل از ۲۰ دستگاه و نهاد بوده و دبیرخانه شورا با داشتن ۳ کارشناس وظیفه هماهنگی و نظارت بر امور را بر عهده دارد و طرح ملی مبارزه با مواد مخدر و سند جامع پیشگیری از اعتیاد همه دستگاه ها را متولی مبارزه با مواد مخدر می داند و برای هر نهاد و دستگاه وظیفه ای را مشخص نموده است.
حریری افزود: در بحث جمع آوری معتادان متجاهر بنا به ظرفیت اعلامی ستاد مبارزه با مواد مخدر ۱۸۰ نفر معتاد کارتن خواب با حک قضایی توسط پلیس مبارزه با مواد مخدر جمع آوری و دستگیر شده و تا ۶ ماه به کمپ های تحت نظارت سازمان بهزیستی جهت درمان تحویل داده می شوند اما عدم هماهنگی دستگاه های متولی باعث ایجاد مشکلاتی در این زمینه شده است.
وی با تاکید بر خواسته مردم کردستان جهت برخورد با خرده فروشان بیان داشت : این مهم در حال انجام است و میطلبد با جدیت بیشتری پیگیری شده و افراد دستگیر شده به مجازات برسند .
دبیر شورا بر ارزیابی ادارات و فرمانداری های استان در پایان هفته مبارزه با مواد مخدر بر اساس فرم ارزیابی ستاد مبارزه با مواد مخدر اشاره و تاکید کرد: جلسه آتی شورا عملکرد تمامی ادارات کل و فرمانداری ها در راستای مبارزه با مواد مخدر نمره دهی شده و استاندار محترم استان نتیجه ارزیابی را از دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مطالبه نموده اند .
کردستان جزو ۱۰ استان کمتر مشکلدار حوزه اعتیاد است
همچنین فرید براتی سده معاون توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در این جلسه با بیان اینکه باید در امر پیشگیری ورود جدی داشت، اظهار داشت: مطابق آمار و اطلاعات مبتنی بر تحقیقات سال ۹۴ که از استانهای کشور اخذ شد، نرخ شیوع اعتیاد در استان کردستان نرخ بالایی نیست.
وی با بیان اینکه کردستان جزو ده استان کمتر مشکلدار در حوزه اعتیاد است، افزود: این گفته به معنای آن نیست که کردستان فاقد مشکل است چراکه باید توجه داشت که یکی از راهها و کانونهای تبادل مواد به سمت کشور عراق گرایش یافته و کشت حشیش در بصره آغاز شده، به همین خاطر علاوه بر تهدیدات داخلی، تهدید خارجی نیز این استان را تحت تأثیر قرار میدهد.
معاون توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با ذکر اینکه غفلت از پیشگیری وضعیت سلامت استان را تحت شعاع قرار میدهد، تصریح کرد: شیشه به وفور در افغانستان تولید میشود و قیمت این مخدر نیز در حال کاهش است.
وی با ذکر اینکه وضعیت معتادان متجاهر نیازمند ساماندهی است، گفت: صیانت از وضعیت سلامتی شهروندان با کمک پیشگیری در کردستان اولویت ارجح است.
براتی سده با تأکید بر اینکه باید ادارات و سازمانها بنا بر توان خود بخشی از کار مبارزه با مواد مخدر را عهدهدار شوند، ادامه داد: کمپینهای رسانهای و برخوردهای اجتماعی و فرهنگسازی از طریق سازمانهای مردم نهاد نیز قوت گیرد.
وی با درخواست اینکه نگرانیها با دقت و جدیت بیشتری دنبال شود، اظهار کرد: مراکز درمان و کمپهای خوبی در استان فعال است که میتوان از ظرفیت آنان در راستای تحقق این مهم استفاده کرد.
وی با درخواست اینکه نگرانیها با دقت و جدیت بیشتری دنبال شود، اظهار کرد: مراکز درمان و کمپهای خوبی در استان فعال است که میتوان از ظرفیت آنان در راستای تحقق این مهم استفاده کرد.
معاون توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با الزام به اینکه باید مرکز DIC تعطیل شده دانشگاه علوم پزشکی با آسیبشناسی پیگری و در صورت نیاز بازفعال شود، خاطرنشان کرد: در صورت عدم تخصیص منابع مالی، با همکاری دانشگاه و شورای مبارزه با مواد مخدر این مهم حل و فصل شود.
وی با بیان اینکه باید برای کاهش آسیب نیازسنجیهای لازم توسط کارشناسان مربوطه صورت پذیرد، گفت: در زمینه اینکه سهمیه نگهداری معتادان متجاهر که ۱۸۰ نفر به استان کردستان تخصیص یافته، اگر نیاز به افزایش سهمیه است رایزنیهایی انجام شود.
وی خواستار شد: جایگاه خانوادههای این افراد در قبال برخورد با این دست از معتادان متذکر شده و با پای کار کشاندن خانوادهها این قضیه نیز کنترل شود.
براتی سده با اشاره به وضعیت خانواده معتادان گفت: هرچند کمبودهای این خانوادهها قابل توجه است اما به دلیل شرایط اقتصادی نمیتوان بار مالی معتادین را به دوش کمپها و ستاد انداخت.
معاون توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در پایان با تأکید بر اینکه نیاز مردم قابل درک است، خاطرنشان کرد: معتادان بیخانمان در خیابانها نبایستی از کنترل خارج شود و این امر به عنوان یک رسالت اجتماعی مورد توجه و تأکید تمامی مسئولان قرار گیرد.
منبع:روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان۹۸٫۰۳٫۲۹