• امروز : جمعه - ۱۲ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 5 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Friday - 2 May - 2025
کل پست ها: 73529اخبار امروز : 0
9

«پيشگيري» اولويت پايدار و راهبردي ستاد مبارزه با مواد مخدر است

  • کد خبر : 54248
  • ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۷:۰۵

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اولويت پايدار و راهبردي ستاد را «پيشگيري» خواند و گفت: از هر طرح و پروژه‌اي به ویژه در حوزه پیشگیری از اعتياد كه قابليت اجرا داشته باشد، حمایت می‌کنیم. به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، اسکندر مومنی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان […]

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اولويت پايدار و راهبردي ستاد را «پيشگيري» خواند و گفت: از هر طرح و پروژه‌اي به ویژه در حوزه پیشگیری از اعتياد كه قابليت اجرا داشته باشد، حمایت می‌کنیم.


به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، اسکندر مومنی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوي گفت: كشور ايران در جوار مركز توليد مواد مخدر –افغانستان- قرار دارد، كشوري كه در سال ۲۰۰۱ توليد مواد مخدرش حدود ۲۰۰ تن بود اما امروزه طبق آمار رسمي به ۹ هزار تن رسيده و ۵۰ برابر شده است و متاسفانه اهتمام جدي در دنيا براي مبارزه با مواد مخدر وجود ندارد.


وي افزود: در حوزه آسیب‌ها شاهد آسيب‌هايي از جمله طلاق و حاشيه‌نشيني هستيم؛ اما اعتياد به مواد مخدر از همه آن‌ آسيب‌ها مهم‌تر است؛ زيرا اعتياد علت ۵۵ درصد طلاق‌ها، سرقت‌ها، قتل‌ها و ديگر جرايم اجتماعي است.


دبیرکل ستاد بیان داشت: در حوزه مبارزه با مواد مخدر چند حوزه کاری از جمله معتادان متجاهر، مقابله، درمان و پیشگیری وجود دارد و براساس برنامه‌های مشخص شده، برخی نسبت به برخی دیگر اولویت داده شده‌اند و اولويت پايدار و راهبردي ستاد نيز «پيشگيري» است.


مومني اعلام كرد: از مجموع ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر مصرف‌کننده مواد مخدر در کشور، ۱۰۰ هزار نفر آن‌ها متجاهر هستند و اگر بخواهیم یک راه حل کوتاه مدت را به لحاظ زماني در نظر بگیریم، ساماندهی معتادان متجاهر مهم است، اما از لحاظ پیدا کردن یک راه حل راهبردی اولویت با حوزه «پیشگیری» است.


وي افزود: در يك اقدام هماهنگ بين ستاد، ناجا، سپاه، دستگاه قضايي، وزارت بهداشت و بهزيستي موضوع ايجاد ظرفيت براي نگهداري معتادان متجاهر در دستور كار قرار گرفت و تقريباً در تهران و برخي استان‌ها اين موضوع تمام شده و چيزي به نام كمبود ظرفيت نداريم.


دبيركل ستاد در انتها خاطرنشان کرد: از هر طرح و پروژه‌اي در عرصه مبارزه با مواد مخدر به ویژه در حوزه پیشگیری از اعتياد كه كارآمد باشد و قابليت اجرايي داشته باشد، حمایت می‌کنیم.


ایران هزینه‌های زیادی را به دلیل عبور و مرور مواد مخدر پرداخت كرده است
همچنين علیرضا رزم‌حسینی، استاندار خراسان رضوی نیز در ادامه این جلسه با بيان اینکه روند تجارت مواد مخدر در دنیا فزاینده بوده است، گفت: ایران تاکنون هزینه‌های زیادی را به دلیل عبور و مرور مواد مخدر پرداخته است.


وي افزود: با توجه به حضور سالانه ۳۰ میلیون زائر در استان خراسان رضوی و مطرح شدن این استان به عنوان پایتخت معنوی ایران، می‌طلبد که در حوزه مبارزه با مواد مخدر طرح‌های مضاعفي در جلسات داشته باشیم.


استاندار در ادامه با بيان اينكه دنیا در خصوص مبارزه با مواد مخدر به این نتیجه رسیده که باید به حوزه پیشگیری از اعتیاد توجه كنيم، اضافه کرد: هر چقدر که در حوزه ارتقای سطح آموزش، اطلاع‌رساني و فرهنگ‌سازی مردم سرمایه‌گذاری شود، هزینه کمتری در حوزه مبارزه با مواد مخدر پرداخت می‌شود.


رزم حسني افزود: کشفیات به‌دست آمده، نشان می‌دهد همه نیروهای متولی در این حوزه کار خودشان را به خوبی انجام می‌دهند اما نباید فراموش کنیم که تجارت مواد مخدر یک تجارت پرسود محسوب می‌شود و ما همیشه باید پیش‌بینی‌های لازم را برای مقابله با آن داشته باشیم.


گفتني‌است؛ دبيركل ستاد در اين سفر استاني از مركز نگهداري، درمان و كاهش آسيب معتادان متجاهر وي‍ژه زنان (موسوم به ماده ۱۶) بازديد كرد و گفت: زنان نقش مهمي در تربيت فرزندان دارند و اگر آسيبي متوجه آنان شود، كل خانواده متلاشي مي‌شود.


وي خطاب به زنان مددجو در اين مركز گفت: با توكل خدا و تقويت اراده و ايمان مي‌توانيد اين بيماري و بليه خانماسوز را  كنار بگذاريد و دوباره به كانون خانواده و جامعه خود بازگرديد.


منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۸٫۰۳٫۲۷

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=54248

برچسب ها