• امروز : جمعه - ۱۲ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 5 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Friday - 2 May - 2025
کل پست ها: 73530اخبار امروز : 1
9

اقدامات پیشگیرانه در راس فعالیت های ستاد مبارزه با مواد مخدر است

  • کد خبر : 54227
  • ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۹:۴۷

      دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر اقدامات پیشگیرانه را در راس فعالیت‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر خواند و گفت: با اقدامات پيشگيرانه بايد از ورود حتي يك نفر به چرخه اعتياد جلوگيري كنيم. به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، دكتر اسكندر مومني در ديدار با نماينده ولي فقيه […]

 
 
 
دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر اقدامات پیشگیرانه را در راس فعالیت‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر خواند و گفت: با اقدامات پيشگيرانه بايد از ورود حتي يك نفر به چرخه اعتياد جلوگيري كنيم.

به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، دكتر اسكندر مومني در ديدار با نماينده ولي فقيه در استان خراسان رضوی و امام جمعه شهر مشهد ضمن تشریح اقدامات انجام شده در حوزه مبارزه با مواد مخدر با بيان اينكه اعتياد جزو ۵ آسیب اجتماعی مهم جامعه است، گفت: حاشیه‌نشینی، اعتیاد، طلاق، مفاسد اخلاقی و اجتماعی آسیب‌های اجتماعی کشور معرفی شدند که اعتياد در صدر اين آسيب‌ها قرار دارد.

وي افزود: هر ۶‌ماه یک‌بار جلسه بررسي آسیب‌های اجتماعی در حضور مقام معظم رهبري (مدظله‌العالي) جهت ارائه گزارش‌ها و برنامه هاي انجام شده در اين حوزه برگزار مي‌شود.

دبيركل ستاد به ایجاد ظرفيت های جدید در بسيج، سپاه و سازمان زندانها برای نگهداری و بازپروری معتادان متجاهر اشاره كرد و گفت: با ظرفيت هاي جديد، معتادان متجاهر جمع‌آوري و ساماندهي شدند و براي آنان در آن مراكز اشغال‌زايي فراهم شد.

مومني بيان داشت: جمع‌آوری، نگهداری، درمان و رسیدگی به معتادان متجاهر اولویت نخست ستاد است که اجرای آن باید در کوتاه‌مدت انجام شود.

وي همچنين اقدامات پیشگیرانه را در راس فعالیت‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر خواند و گفت: توجه به اين حوزه، اولويت بلند مدت ستاد است و بايد با اقدامات پيشگيرانه از ورود حتي يك نفر به چرخه اعتياد جلوگيري كنيم.
دبيركل ستاد؛ متوقف کردن رشد مصرف مواد مخدر در بین جوانان و نوجوانان و تلاش برای درمان معتادان را از دیگر اقدامات برای مبارزه با شیوع مواد مخدر اعلام کرد.

مبارزه با مواد مخدر به برخوردهای جهادی فعال نیاز دارد
همچنين آیت الله علم الهدی نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی در اين دیدار با بیان اینکه در مسئله پیشگیری از مصرف مواد مخدر، سیاست‌های کلی در نظام وجود دارد، اظهار کرد: در این مسیر باید از امکانات دولت نیز استفاده شود.

وي به کم اثر بودن مسائل درمانی در برخورد با مواد مخدر اشاره کرد و ادامه داد: هرچه بخواهد در مسئله مواد مخدر از نظر درمانی و برخورد انفعالی با اعتیاد در اقشار جامعه مقابله شود، آب در هاون کوبیدن است چون وقتی مواد مخدر با این امکانات و عناوین مختلف ارائه می‌شود، از یک مورد جلوگیری می‌شود اما از جای دیگری سر در می‌آورد که البته این موضوع منحصر به امروز نیست.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی افزود: در شرایطی که مواد مخدر به خاطر تنوع و دسترسی ساده‌تر، نفوذ بیشتری در جامعه پیدا کرده است، مقابله با مواد مخدر برخورد جهادی فعال می‌خواهد، برخوردهای درمانی و انفعالی چیزی است که در برابر آزادی‌های موجود در تأمین و مصرف، آن‌چنان اثرگذار نیست.

آیت‌الله علم‌الهدی با بیان اینکه عمده نفع مبارزات ۴۰ ساله پس از انقلاب با مواد مخدر به جیب بیرون مرز رفته است، خاطرنشان کرد: باید طوری برنامه‌ریزی شود که امکانات پیشگیری‌کننده در داخل مصرف شود، اگر مسئله را از ابتدا در داخل ساماندهی می‌کردند، هم در پیشگیری و هم در درمان موفق‌تر بودیم.

وي به وسعت مشهد و مسائل جاری آن، اعتیاد در شهرها و روستاهای استان اشاره کرد و گفت: در مشهد دو جریان باید مورد توجه قرار گیرد، اولین جریان، جریان زائران است که باید ساماندهی شود؛ در سال ۹۷، ۳۲ میلیون زائر در استان داشتیم كه ۴ میلیون آن خارجی بودند، در مقابل چشم این ۴ میلیون خارجی چه تابلویی از ایران به آنان ارائه می‌شود؟ چه تصویری از ایران در ذهن دارند؟

امام جمعه مشهد با تأکید بر اینکه محاسبه آمار اعتیاد در مشهد با واقعیت مطابقت ندارد زیرا حجم قابل‌توجهی از دیگر شهرستان‌ها و استان‌ها به مشهد می‌آیند، یادآور شد: مشهد نسبت به سایر نقاط کشور وضعیت استثنایی دارد که اگر به مشهد توجه نشود، بخش عمده برنامه‌ریزی‌های سطح کشور مؤثر نیست.

عضو مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: برنامه‌ریزی برای خراسان رضوی یک برنامه‌ریزی ملی است نه استانی به این جهت که بخش عمده مرزهای صعب‌العبور، امکان کنترل و تعقیب ندارد و چه‌بسا این مرزها از بسیاری مرزهای دیگر کشور خطرناک‌تر است.

 


منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۸٫۰۳٫۲۶
لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=54227

برچسب ها