دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان پذیرش بهبودیافتگان را در اجتماع و خانواده مهم برشمرد و گفت: عدم پذیرش، زمینههای بازگشت آنان را به اعتیاد افزایش می دهد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان، رحمان حریری به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر در دفتر دو هفته نامه ده نگی کوردستان حضور یافت و گفت: سازمانهای مردم نهاد از مهمترین بازوهای کشور در امر پیشگیری، درمان، بازتوانی و مبارزه با مواد مخدر هستند و میبایست از آنان حمایتهای بیشتری صورت پذیرد.
وی پذیرش بهبودیافتگان را در اجتماع و خانواده بسیار پر اهمیت دانست و گفت: عدم مراقبت و پذیرش آنان سبب لجاجتشان با خود و دیگران میشود و همین امر زمینههای بازگشت به اعتیاد را افزایش میدهد.
دبیر شورا؛ رسيدن به حد مطلوب در حمايت از اشتغال بهبوديافتگان، خانوادههاي آنان و آسيبديدگان را با همكاري و تعامل بانكها در راستاي اعطاي تسهيلات به كارآفرينان امكان پذير دانست و اعلام كرد: مديران عامل بانكها در صورت امكان و با استفاده از نيرو و پتانسيل جايگاهي خود در تسهيل تسهيلات به كارآفرينان و بهبوديافتگان ميتوانند مشكل كنوني را در روند اعطاي وامها تغيير دهند و كمك حال آسيب ديدگان اجتماعي باشند.
حریری اهميت دادن به بحث حمايت بهبود يافتگان را بسيار مهم دانست و اعلام كرد: در خصوص ايجاد اشتغال براي اين قشر از جامعه بايد توان و نيروي موجود را بكار برد تا بتوانيم در راستاي جلوگيري و برگشت معتادين بهبود يافته به اعتياد گامي هاي موثري برداريم.
وی افزود: کسانی که بهبود مییابند باید تا مدتي تحت مراقبت باشند زیرا این افراد اگر حمایت نشوند در صورت مشکلات دوباره به سمت مواد کشیده میشوند.
دبیر شورا با بیان این مطلب اظهار داشت: وقتی فرد معتاد پس از طی دوران بهبودی و پاک شدن به آغوش جامعه باز می گردد مهمترین مسئله این است که باید به نیازهای وی توجه کرده و زمینه بازگشت او به جامعه را فراهم کنیم.
رحمان حریری در ادامه به نقش سازمان هاي مردم نهاد هم اشارهاي داشت و اعلام كرد: دستگاههای اجرایی باید نقش بیشتری به بنیادها و سازمانهای مردمی بدهند و در طرحهای راهبردی و استراتژیک با آنها مشارکت بیشتری داشته باشد.
اعتياد، ریشه بسیاری از آسيبهاي اجتماعي است
دبیر شورا همچنین با حضور در دفتر روزنامه روژان ضمن تبریک هفته مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد: يكي از آسيبهايي كه تمام دنيا را با خطر فروپاشي خانواده ها و علي الخصوص قشر جوان درگير کرده است، اعتياد است كه از اين رو مي توان گفت: اعتياد، ریشه تمامي آسيب هاي اجتماعي است.
وی افزود: بیش از ۷۰ درصد آمار مستقیم و غیر مستقیم زندانیان ، ۵۵ درصد از طلاق ها، اکثر خرده فروشی مواد مخدر، کودک آزاری و همسر آزاری، ایدز، سرقت، قتل، خشونت و دیگر آسیبهای اجتماعی متاثر از اعتیاد میباشند و اولویت پیشگیری از اعتیاد در میان آسیب های اجتماعی بارها و بارها در تاکیدات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مورد اشاره قرار گرفته است.
دبیر شورا ادامه داد: جمهوري اسلامي ايران، مبارزه با مواد مخدر را در اولويت برنامه هاي خود قرار داده است از اين رو مي توان به تقديم نمودن بيش از ۳۸۰۰ شهيد در راه مقدس مبارزه با مواد مخدر اشاره كرد.
حریری همچنين از تلاشهاي تمامي دست اندركاران در حوزه مقابله، كاهش آسيب هاي اجتماعي و… تشكر و قدرداني کرد و گفت: اميدوارم روند (اجتماعي شدن امر مبارزه با مواد مخدر) در آينده بهتر شود.
وی افزود: کردستان از ظرفيتها و پتانسيلهاي ارزشمند و خاصی برخوردار است و از همین رو اقدامات بسيار مناسبي در راستاي پيشگيري، درمان، مشاركتهاي مردمي و… انجام شده است كه تاثير بسزايي در راستاي اجتماعي شدن امر مبارزه با مواد مخدر داشته و اميدوارم كه دلسوزيها و فعاليتها بصورت مستمر ادامه داشته باشد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان۹۸٫۰۳٫۲۵