دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی گفت: در طرح ناامنسازی محیطهای تولید و توزیع مواد مخدر در مشهد، تاکنون بیش از یک هزار و ۴۰۰ مرکز تولید یا توزیع مواد مخدر شناسایی و پلمب شدهاند.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی؛ غلامعلی صادقی بیان داشت: در سال گذشته ۸ هزار و ۲۰۰ معتاد متجاهر در مراکز موضوع ماده ۱۶ قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر این استان نگهداری و درمان شدهاند. از سال گذشته نظارت بر عملکرد مراکز موضوع ماده ۱۶ بر عهده بهزیستی قرار گرفته و در حال حاضر دو مرکز دولتی، یکی برای مردان و مرکز دیگر برای زنان در مشهد با ظرفیت تقریبی ۴۰۰ نفر برای نگهداری و درمان معتادین متجاهر در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه ظرفیت مراکز دولتی برای نگهداری معتادان متجاهر برابر شرایط که در آییننامه بعد از خروج معتادان در نظر گرفته شده،کافی نبود، ۹ مرکز غیردولتی موضوع ماده ۱۵ قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر در این خصوص نسبت بهپذیرش این افراد اقدام کردهاند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی اظهار کرد: البته تذکرات لازم به اداره کل بهزیستی استان و شورای مبارزه با مواد مخدر داده شده تا نظارتهای لازم بر مراکز دولتی و غیردولتی داشته و تیمهای درمانی شامل پزشک، پرستار، روانشناس و مددکار اجتماعی حضور فعال و مستمر در این مراکز داشته باشند.
صادقی ادامه داد: در طرح ناامنسازی محیطهای تولید و توزیع مواد مخدر در مشهد، تاکنون بیش از یک هزار و ۴۰۰ مرکز تولید یا توزیع مواد مخدر شناسایی و پلمب شدهاند، اما در نگهداری و درمان معتادان هنوز تا نقطه مطلوب فاصله داریم.
وی تصریح کرد: دستگاههای مسئول باید تکالیف خویش را بر اساس آییننامه بعد از خروج معتادان انجام دهند تا معتاد بعد از خروج، پس از مدتی کوتاه دوباره دستگیر و به این مراکز تحویل داده نشود که بر همین اساس دستگاه قضایی قطعاً امسال تکالیف این دستگاهها را که یک مطالبه عمومی است، پیگیری کرده، با مدیران سهلانگار برخورد میشود.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی گفت: اینکه برخی از دستگاهها دلیل انجام ندادن تکالیف قانونی خویش را نبود اعتبارات و بودجه اعلام میکنند، برای مردم پذیرفتنی نیست و باید مشخص شود، اعتبارات در جهت تعیین شده هزینه میشود و بههمین دلیل نیاز است، بر عملکرد این دستگاهها نظارت جدی و مستمر صورت گیرد.
صادقی در پاسخ به این سوال که آیا برنامهای برای مراکز ترک اعتیاد غیرمجاز در دستور کار دادستانی است، متذکر شد: موضوع برخورد با مراکز غیرمجاز ترک اعتیاد یکی از برنامههای مستمر دادسرای عمومی و انقلاب مشهد است و بسیاری از این مراکز پس از شناسایی، توسط تیمی متشکل از دادسرا، بهزیستی، شورای مبارزه با مواد مخدر و نیروی انتظامی تعطیل و پلمب میشوند.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۸٫۰۳٫۲۵