دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی در بازدید از اردوگاه حرفهآموزي و كاردرماني چناران بر لزوم ایجاد اشتغال برای مددجویان مرکز به عنوان چرخه آخر درمان تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی؛ محمدحسن جهان در بازدید از اردوگاه حرفهآموزي و كاردرماني چناران گفت: مواد مخدر و اعتياد بهعنوان يكي از آسیبهای نخست كشور و توجه به حل آسيبهاي اجتماعي از جمله اعتياد، از مسايل مهم مورد تاكيد مقام معظم رهبري است؛ بنابراین موفقيت در حل این مشکل نیازمند مشارکت جدی و استفاده از ظرفيت حداکثری سازمانهای مردم نهاد دراین زمینه است.
وی گفت: دشمنان جمهوري اسلامي ايران و مافیای مواد مخدربا تمام قدرت و با تمام امکانات خود را برای نابودی جوانان به ویژه زنان متمرکزکرده و مبارزه و مقابله با آنها نیازمند عزم ملی و جهاد اجتماعی است.
دبیر شورا به نقش خانواده اشاره کرد و بیان داشت: خانواده مهمترین سیستم حمایتی به شمار میرود و خانوادههای آسیبدیده عائله مسئولین نظام محسوب میشوند؛ بنابراین باید برای حمایت از خانوادههای مددجویان اقدامات پیشگیرانه صورت پذیرد.
جهان افزود: تقویت ارزشهای دینی در کانون خانواده گام نخست مقابله با آسیبهای اجتماعی است؛ خانواده نقش اصلی را در پیشگیری از اعتیاد به عهده دارد کسب مهارتهای زندگی و باورهای مذهبی گامی به سوی پیشگیری از اعتیاد است.
وی با اشاره به لزوم اشتغال برای بهبودیافتگان و مددجویان اردوگاه کارآموزی گفت: افراد بهبودیافته در جامعه پس از تحمل سختیهای فراوان در قدم اول پس از پاکی مشکل امرار معاش خواهد داشت؛ لذا باید به اشتغال به عنوان چرخه آخر درمان برای این افراد توجه شود تا مددجویان پس از خروج از اردوگاه دوباره به چرخه اعتیاد بازنگردند.
دبیر شورا خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از بازگشت مجدد معتادان ترک کرده به دامان اعتیاد، نیازمند حمایتهای اجتماعی، خانوادگی هستیم. از سویی دیگر آموزشهای شغلی و پذیرش معتادان بازپروری شده توسط جامعه بسیار حائز اهمیت است از این رو با هماهنگی صورتگرفته با فنی و حرفه ای استان، کلاسهای آموزشی برای مددجویان برگزار میشود.
جهان افزود: متاسفانه باورهای غلط و نبود ارزشهای دینی یکی از علل اصلی گرایش به اعتیاد است، بنابراین همه باید در امر ریشهکنی مبارزه با مواد مخدر دست به دست هم دهند و نباید با بیتفاوت از خون شهدا به ویژه شهدای راه مبارزه با مواد مخدر گذشت زیرا شهید ناظر بر اعمال ما هست.
دبیر شورا گفت: جمهوري اسلامي ايران حدود چهار هزار شهيد مظلوم و سیزده هزار جانباز در راه مبارزه با مواد مخدر تقديم کرده است و این بیشترین شهید مبارزه با مواد مخدر در دنیا است تا جوانان و خانواده ها آسيب نبينند.
جهان با اشاره به معضل اعتیاد و فرد مصرفکننده گفت: علت ۵۵ درصد طلاقها و بیش از ۷۰ درصد زندانیان مربوط به مواد مخدر است که یکی از عوامل مهم و تأثیرگذار در جهت پیشگیری، مهار و درمان این معضل، اشتغال و آموزش های فنی و حرفه ای است.
وی ضمن تشکر از خدمات زندان های استان گفت : بر اساس قانون مبارزه با مواد مخدر محکومین مواد مخدر به تناسب جرمی که انجام می دهند، به این اردوگاه با شرایط ویژه اعزام میشوند و با حمایتهای ستاد مبارزه با مواد مخدر بخشی از این اردوگاه تکمیل و تجهیز شده است.
وی گفت: استفاده از ظرفیتهای خدمات مردمی کنگره ۶۰ و انجمن معتادان گمنام و موسسات نیکوکاری برای ارائه خدمات بیشتر و جامعتر به مددجویان به ویژه خانوادههای آنها که بسیار آسیبدیده هستند، ضروری میباشد و باید به خانوادههایشان آموزش های پیشگیرانه ارائه شود.
در این جلسه سرپرست اردوگاه حرفهآموزي و کاردرماني چناران گفت: يکي از رسالتها و اهداف مهم اين اردوگاه، حرفهآموزي، اشتغال و درمان زندانيان موادمخدر است.
وی گفت: اردوگاه از سال ۸۱ با هدف كار درماني و اشتغال زندانيان با ايجاد كارگاههاي قالي بافي، صنايع دستي، اعزام به كار، دامداري و كشاورزي داير شده است و صاحبان صنايع در اردوگاه سرمايه گذاري كنند ۶۰ سوله كارگاهي آماده بكار در اردوگاه وجود دارد.
گفتنی است؛ در این جلسه توسط دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی و مدیرکل زندان از سرپرست اردوگاه حرفهآموزي و کاردرماني چناران و یکی از کارمندان برتر اردوگاه تقدیر شد، همچنین مقرر شد در سفر دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر به استان ، ضمن بازدید حمایت های لازم برای گسترش برنامه های کاردرمانی در این اردوگاه صورت پذیرد.
در ادامه این بازدید، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در جمع مددجویان این اردوگاه در برنامه قرآنی گفت: اعتیاد ریسمان سیاه و پوسیده ای است که آویزان شدن به آن نتیجه ای جز فرورفتن در قعر چاه تیره و بد بختی ها نیست.
جهان خاطر نشان کرد: دشمنان جمهوري اسلامي ايران و سودگران مواد مخدر ، جوانان و خانواده هاي ما را با سوق دادن به سوی مواد مخدر هدف قرار داده اند و اگر از شيوع مواد مخدر پيشگيري نکنيم آسيب زيادي خواهيم ديد.
وی گفت: اعتیاد به مواد مخدر زمینه ساز سقوط بسیاری از ارزش ها و هنجارهای فرهنگی و اخلاقی شود که تقویت ارزش ها ی مذهبی و پناه بردن به دامان قرآن گام نخست مقابله با آسیب های اجتماعی است زیرا قرآن، کتاب هدایت و بهترین راه کمال انسان است.
جهانبا اشاره به آیه إِنَّ هذَا الْقُرْءَانَ یهْدِی لِلَّتِی هِی أَقْوَمُ وَیبَشِّرُ الْمُؤْمِنِینَ الَّذِینَ یعْمَلُونَ الصلِحتِ أَنَّ لَهُمْ أَجْراً کبِیراً افزود: قرآن دارای قوانین هدایتگر الهی و وسیلهای برای هدایت مردم است و با تمسک به قرآن و تقویت اعتقادات دینی می توان از معضل اعتیاد رهایی یافت زیرا فراموشی قرآن و کتاب آسمانی شما را به تباهی اعتیاد کشانده است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر بیان داشت : قرآن کریم کتاب هدایت انسانهاست و با توجه به شدت نیاز انسان به هدایت ، قرآن یگانه هادی کامل و جامع برای رفع این نیاز است و می بایست از آن برای رهایی از چنگال اعتیاد و بازگشت به جامعه استفاده کرد.
وی افزود: یکی از راه های هدایتگری قرآن، تشویق انسانها به تفکر در نظام آفرینش و هستی کائنات است تا از این طریق بشر از غفلت درآید پس شما نیز می بایست با بهره گیری از قرآن در ماه مبارک رمضان و رهایی از غفلت ، به دامان خانواده و اجتماع بازگردید زیرا بیشترین آسیب را به خود و خانواده خود زده اید.
جهان ادامه داد: درآمد نامشروع حاصل از خرید و فروش مواد مخدر خیر و برکت را از زندگی می برد و عمر را تباه می سازد زیرا باعث اعیاد جوانان و سرمایه های مملکت شده و باعث از هم پاشیدن کانون خانواده ها می شود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گفت: با همکاری زندان ها یک دوره مسابقه قرآنی بین مددجویان برگزار و به برندگان آن جوایزی اهدا خواهد شد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۸٫۰۳٫۱۸