مدیرکل دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد گفت: مبارزه با اعتیاد به هر نحوی در جامعه یک اقدام جهادی و خداپسندانه است و باید خیرین بیشتری به اقدام در این حوزه جذب شوند.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر یزد؛ دکتر فخرالسادات خامسی در جلسه کمیته توسعه مشارکتهای مردمی شورا ضمن تشکر از مسئولین سازمانهای مردم نهاد و خیرین حوزه اجتماعی که صادقانه در جهت پاکسازی جامعه از معضلات و تبعات مواد مخدر قدم برمیدارند، گفت: مبارزه با اعتیاد به مواد مخدر به هر نحوی در جامعه یک اقدام جهادی و خداپسندانه است و باید خیرین بیشتری به اقدام در این حوزه جذب شوند.
وی با اشاره به اهمیت مبارزه با اعتیاد، انجام کارهای فوقالعاده را در این حوزه مهم برشمرد و افزود: کمیته تخصصی مشارکتهای مردمی با توجه به ترکیب اعضا و بهرهگیری از ظرفیت خیرین و تشکلهای مردمنهاد میتواند در این حیطه تاثیرگذار باشد.
مدیرکل دفتر اجتماعی و فرهنگی استانداری بیان داشت: اطلاعرسانی و آگاهسازی را وظیفه اصلی سازمانهای مردمنهاد دانست و افزود: تشکلهای مردم به دلیل ارتباط نزدیک با جامعه هدف و به دور از محدودیتها و بوروکراسی اداری، نقش تاثیرگذاری در حوزه آموزش، فرهنگسازی و صیانت اجتماعی خواهند داشت.
وی؛ جذب خیرین و تغییر ذائقه آنها به سمت مسائل اجتماعی را نیز یکی دیگر از وظایف سازمانهای مردم نهاد دانست و خاطرنشان کرد: تقویت تشکلهای محلی و همافزایی بین سازمانهای مردمنهاد از جمله مواردی است که باید مد نظر قرار بگیرد.
در ابتدای این نشست دکتر کرباسی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اظهار داشت: اعتیاد به مواد مخدر اولویت اول بین پنج آسیب اجتماعی در کشور است و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در ماده ۵۷ سیاستهای کلی برنامه ششم و نیز در جلسات متعدد با سران قوا بر کاهش و کنترل این معضل تاکید کردهاند.
وی؛ یکی از اهداف تشکیل کمیته توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر را اجتماعی شدن امر مبارزه با مواد مخدر از طریق جذب خیرین و حمایت و صیانت از معتادین و خانوادههای ایشان عنوان کرد.
دبیر شورا با اشاره به کاهش کشفیات استان در سال گذشته، وجود کنترلهای مرزی و استفاده از سیستمهای فناوری نوین و تغییر مسیر ترانزیت مواد مخدر را عامل اصلی کاهش کشفیات مواد مخدر در سال گذشته دانست.
وی با اشاره به خساراتهای اجتماعی، بهداشتی، سیاسی و اقتصادی معضل مواد مخدر در کشور؛ اقدامات پیشگیرانه را بهعنوان اولویت اصلی مبارزه با مواد مخدر و سیاستهای کاهش تقاضا را مورد تاکید قرار داد و گفت: با توجه به اینکه بیش از 95 درصد جمعیت عمومی کشور بهعنوان جمعیت عاری از اعتیاد میباشند، اقدامات پیشگیری، آموزش مهارتهای زندگی بهمنظور افزایش آگاهی خانوادهها و گروههای در معرض خطر را در اولویت میباشد.
دکتر کرباسی درمان و صیانت اجتماعی از معتادین را موضوع حساسی دانست و گفت: اشتغال و حمایتهای اجتماعی از معتادان در مانایی ترک اعتیاد و بازگشت به زندگی سالم بسیار موثر میباشد و خانوادهها نیز باید فضای مناسب جهت بهبودی کامل عضو معتاد را فراهم کنند.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر یزد۹۸٫۰۳٫۱۲