• امروز : جمعه - ۱۲ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 5 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Friday - 2 May - 2025
کل پست ها: 73530اخبار امروز : 1
5

لزوم صيانت و توانمندسازي خانواده‌های زندانیان موادمخدر

  • کد خبر : 53859
  • ۰۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۷:۰۲

یک مدرس دانشگاه گفت: اقدامات حمایتی از خانواده‌های زندانیان مرتبط با مواد مخدر باید در همه زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سلامت جسمانی و روانی این افراد باشد. رضا معینی در گفت‌وگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر بر لزوم آموزش‌های پیشگیری از مواد مخدر برای همه اقشارجامعه به ویژه خانواده‌های زندانیان مرتبط با […]

یک مدرس دانشگاه گفت: اقدامات حمایتی از خانواده‌های زندانیان مرتبط با مواد مخدر باید در همه زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سلامت جسمانی و روانی این افراد باشد.


رضا معینی در گفت‌وگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر بر لزوم آموزش‌های پیشگیری از مواد مخدر برای همه اقشارجامعه به ویژه خانواده‌های زندانیان مرتبط با مواد مخدر تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه اکثر خانواده‌های زندانیان مرتبط با جرایم مواد مخدر از خانواده‌های محروم جامعه هستند و سرانه حمایتی از این خانواده‌ها بسیار پایین و مقطعی است، باید با یک برنامه‌ریزی هماهنگ و با توجه به اصل کرامت انسانی برای رفع مشکلات این خانواده‌ها اقدام کرد.


وي بيان داشت: با توانمندسازی خانواده‌های این افراد بايد آن‌ها را پذیرای طرح‌ها و برنامه‌های فرهنگی و پيشگيري از اعتياد کرد به گونه‌ای که آن‌ها خودشان برای اصلاح اطرافیان خود پیش‌قدم شوند.


عضو انجمن حقوق اساسی ایران ادامه داد: از آنجایی که اغلب خانواده‌های زندانیان، سرپرست خود را از دست داده‌اند مهمترین اولویت آن‌ها مسائل اقتصادی و معیشتی است، همچنین خانواده‌های این افراد معمولا به علت سابقه‌ي بد سرپرستشان، از جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنند طرد می‌شوند و فرزندانشان نيز به علت نداشتن الگوی اخلاقی مناسب و نبود حمایت‌های عاطفی و.. ناخواسته در معرض بیشترین آسیب‌ها از جمله ترک تحصیل و گرایش به رفتارهای پرخطر و بزهکاری و… قرار می‌گیرند.


مدرس دانشگاه افزود: بنابراین اقدامات حمایتی از این خانواده‌ها باید در همه زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سلامت جسمانی و روانی این افراد باشد؛ زیرا در صورت عدم حمایت از این خانواده‌ها شاهد رشد چشمگیر طلاق و بسیاری ناهنجارها و آسیب‌های اجتماعی و روانی از جمله اعتیاد فرزندان، مشاغل کاذب، تکدی‌گری و یا بازگشت خانواده‌های این افراد برای رفع نیاز اقتصادی خود به سمت مواد مخدر خواهيم بود؛ پس می‌توانیم با راهکارها و برنامه‌های مناسب خانواده‌های این افراد را از خطر مواد مخدر مصون بداریم.


معینی همچنین یادآور شد: برخی مجازات‌های جایگزین حبس مثل پرداخت جریمه و یا محرومیت‌های اجتماعی و انجام کارهای عام‌المنفعه برای برخی از متهمان مواد مخدر که شرایط بازگشت را دارند، می‌تواند هم برای آن‌ها و هم برای خانواده‌هایشان عامل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و سوء مصرف مواد مخدر باشد.


مشاور حقوقی با تاکید بر لزوم آموزش‌های فرهنگی و اجتماعی در زندان‌ها و توانمندکردن زندانی‌ها  اشاره کرد و گفت: می‌توان با گماشتن زندانیان در کارخانه‌ها و مراکز تولیدی و خدماتی آن‌ها را برای ورود به اجتماع آماده کرد و نهادهای حمایتی متعدد از جمله انجمن حمایت از خانواده زندانیان، بنیان تعاون حمایت از زندانیان، مراکز مراقبت بعد از خروج، ستادهای دیه، مراکز مشاوره و درمان، بهزیستی، مراکز خیریه، کمیته امداد امام خمینی، سازمان فنی و حرفه‌ای، صنایع دستی و…می‌توانند در امر حمایت‌های اقتصادی نظیر آموزش‌های حرفه‌ای و ایجاد اشتغال و یا پرداخت وام و حمایت‌های فرهنگی مانند دوره‌های آموزشی نظیر مهارت‌های زندگی و اجتماعی به این افراد کمک کنند.


معینی با اشاره به رویکرد اجتماعی شدن پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر آن را امری ضروری و لازم‌الاجرا برای همه اقشار جامعه ارزیابی کرد و گفت: برای تحقق هر چه بهتر این رویکرد باید همه دستگاه‌های مرتبط با این رویکرد مشارکت همه جانبه داشته باشند.


وي تصريح كرد: با حمایت از سازمان‌های مردم‌نهاد و تیم‌های محله‌ای و حساس کردن همه افراد جامعه نسبت به این آسیب بزرگ می‌توان اهداف این طرح را در همه سطوح گسترش داد و با فراگیر شدن آموزش ها و مهارت‌های پیشگیرانه شاهد کمتر شدن سوء مصرف مواد مخدر در جامعه و پیشگیری از آن توسط جوانان و نوجوانان باشيم.


منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۸٫۰۳٫۰۸

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=53859

برچسب ها