در میزگردی که به دعوت خبرگزاری تسنیم و با حضور دکتر رحمان حریری دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان با رشید قربانی مدیر کل آموزش و پرورش استان کردستان برگزار شد دو طرف تاکید داشتند که زنگ خطر اعتیاد در مدارس کردستان به صدا درامده است و لذا خانواده ها باید هوشیار باشند.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان؛ رشید قربانی مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان با اشاره به اینکه در کل کشور بحث آسیب های اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است، خاطر نشان کرد: در این خصوص چند اقدام مشخص وجود دارد که به صورت ویژه مورد توجه مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای (مد ظله العالی) است که میتوان به بحث مبارزه با آسیب های اجتماعی در مقوله مواد مخدر اشاره کرد.وی افزود: وزارت کشور نیز به برنامه های پیشگیری از آسیب های اجتماعی ورود پیدا کرده است.
وی در ادامه به بعضی از فعالیت های این نهاد اشاراتی کرد: ۱-تشکیل واحد اداره پیشگیری و مراقبت دانش آموزان جهت مقابله با آسیب های اجتماعی در مرکز استان ۲- ارائه خدمات روانشناسی و مشاوره ای به دانش آموزان ۳- برگزاری یکصد ساعت برنامه آموزشی در حوزه آسیب های اجتماعی در شهرستان های سنندج و کامیاران
مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان در پایان خاطر نشان کرد: بالغ بر شش هزار و هفتصد معلم نیز دوره ضمن خدمت مرتبط با بحث آسیب های اجتماعی را گذرانده اندکه نشان از حضور ۴۰ درصدی آنان دارد..
همچنین دکتر رحمان حریری دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان خاطر نشان کرد: ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار در قالب تفاهم نامه های دو جانبه و سه جانبه به آموزش و پرورش کردستان در حوضه مبارزه با آسیب های اجتماعی تخصیص یافته است.
دکتر حریری افزود: شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر یک ستاد اجرایی نبوده و صرفا وظیفه ایجاد هماهنگی و نظارت بر حوضه عملکرد سایر نهاد های ذیصلاح در حوضه مبارزه با مواد مخدر را بر عهده دارد.
وی در ادامه بیان داشت: این شورا چهار وظیفه سیاست گذاری، برنامه ریزی، ایجاد هماهنگی در حوزه های مختلف، و نظارت را عهده دار است. دکتر حریری دبیر شورا تاکید داشتند: این شورا در حوزه دانش آموزان وظایفی را عهده دار است و ما بر اساس وظایف ستاد معتقدیم که آموزش و پرورش کلیدی ترین نهاد آموزشی جامعه است.
دبیر شورا بیان داشت: مافیای مواد مخدر برخی الگوهای چامعه را تغییر داده و با ترویج برخی باورهای اشتباه در خصوص مواد مخدر زمینه اعتیاد در دانش آموزان را فراهم میکند وی همچنین ادامه داد باورهای نادرست را باید اصلاح نمود تا نتیجه مطلوب هم در مدرسه و محیط خانواده را بدست آورد.
حریری در پایان سخنان خود گفت: ما در حوزه مبارزه با مواد مخدر ۴ هزار شهید و ۱۱ هزار جانباز تقدیم کردهایم و این پر واضح است که برخورد قهری در مبارزه با مواد مخدر جوابگو نیست و باید فرهنگ پیشگیری را تقویت و جایگزین آن نمود.
وی ادامه داد: پیشگیری اصل برخورد با مواد مخدر است و خواستار آن شد مردم، شورا، جامعه، کانون ها و سازمان های مردم نهاد در خصوص پیشگیری ورود جدی و تاثیر گذاری داشته باشند.
حریری بیان داشت: مافیای کنکور و اظطراب و استرس شب امتحانی بستر ساز گرایش دانش آموزان به مواد مخدر است و به همین خاطر خواهان تقویت مهارت های زندگی و فعالیت های جایگزین از جانب والدین به فرزندان شد و تاکید کرد که هیچ خانواده ای نباید احساس کند که در خطر اعتیاد نیست.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کردستان۹۸٫۰۳٫۰۵