دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران برنامههای مراسم روز جهانی مبارزه با مواد مخدر را تشریح و بر بهتر برگزار شدن آنها در این استان تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران، علی اصغر میرزایی در جلسه این شورا که به مناسبت نکوداشت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، با بیان اینکه ایران به سبب همجواری با بزرگترین تولیدکننده مواد افیونی همواره به عنوان پیش قراول در پیشانی مبارزه با مواد مخدر قرار دارد، گفت: اقدامات بزرگی در حوزه مواد مخدر و امر مبارزه و پیشگیری صورت گرفته و میطلبد با نگاه فرا قوهای امر مبارزه با مشارکت همه قوا و با تمام توان استمرار یابد.
وی در ادامه با تاکید بر اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر از طریق مشارکت حداکثری آحاد مردم و سازمانهای مردمی و غیردولتی گفت: ۲۶ ژوئن مصادف باپنجم تیرماه روز جهانی مبارزه با مواد مخدر نام گرفته است که در این روز و هفته کشور ما همزمان با جامعه جهانی برنامه های گسترده ای را با همکاری و مشارکت متولیان و دست اندرکاران امر مبارزه، پیشگیری، درمان، توانمند سازی و نگهداری بهبود یافتگان انجام می دهد.
دبیر شورا اظهار کرد: با عنایت به فرامین مقام معظم رهبری در تعیین اعتیاد به عنوان اولین اولویت آسیبهای اجتماعی کشوردر برنامه ششم توسعه بهمنظور کاهش میزان بروز و شیوع اعتیاد در کشور، سند جامع پیشگیری از اعتیاد در استانها از جمله مازندران تدوین شد.
میرزایی ادامه داد: در راستای اهداف سند جامع در سال گذشته دستگاه های عضو شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان و شهرستانها و نیز کمیته فرهنگی پیشگیری اقدامات مطلوبی با بهره گیری از نهضت اطلاع رسانی انجام داده است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه در هفته مبارزه با مواد مخدر بایستی پیام پیشگیری از اعتیاد و احساس مسئولیت همگانی در این عرصه را به گوش جامعه برسانیم، تصریح کرد: امروز باید تهدیدات فضای مجازی را تبدیل به فرصت کنیم و با بهره گیری از آن در راستای کاهش آسیب های اجتماعی ناشی از مصرف مواد مخدر بهره گیری کنیم.
دبیر شورا با بیان اهمیت گرامیداشت روز مبارزه با سوء مصرف مواد مخدر و قاچاق مواد مخدر افزود: در ستاد کشور و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استانها ۲۴ دستگاه در جهت نیل به اهداف فعالیت میکنند که امیدواریم با همکاری این دستگاهها برنامههای هفته مبارزه با رعایت کیفیت، سرعت و دقت و در ابعاد مختلف اجرا شود.
میرزایی ادامه داد: سیاستهای اجرایی سالروز جهانی به دستگاهها ابلاغ شده و لازم است امسال برنامه هفته مبارزه با رویکرد حساس سازی جامعه به مقوله آسیبهای اجتماعی ناشی از سوء مصرف برگزار شود تا کاهش زمینه آسیب های اجتماعی با حضور و احساس مسئولیت همگانی و پذیرش مسئولیت اجتماعی توسط همه مردم فراهم شود.
وی، با یادآوری اینکه اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر تنها در سایه مشارکت همگانی محقق میشود، از نبود کارشناس حوزه اعتیاد در برخی ادارات و دستگاه ها انتقاد کرد و افزود: در موضوع “کاهش آسیبهای اجتماعی” و”اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر” از ظرفیت سازمان های مردم نهاد استفاده شود.
دبیر شورا با ابراز رضایت از اقدامات دستگاههای عضو و اعضای کمیته فرهنگی و پیشگیری و همچنین سازمانهای مردم نهاد عضو شورای هماهنگی، گفت: دستگاه های فرهنگی عضو کمیته فرهنگی_پیشگیری از جمله، هلال احمر، فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، دانشگاه علوم پزشکی، بسیج، شهرداری، بهزیستی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صدا و سیما و …وظیفه خطیری در معرفی در برنامه های پیشگیرانه و فرهنگی، و آشنایی مردم نسبت به خطرات خانمانسوز سوء مصرف بویژه در ایام هفته جهانی دارند.
میرزایی، در ادامه با بیان اینکه هدف از برنامه های هفته مبارزه با مواد مخدر ارائه دستاوردها در عرصه های مختلف مبارزه با عرضه و کاهش تقاضا در ۴۰سال پس از انقلاب اسلامی است، اظهار کرد: برگزاری مراسم در قالب همایش استانی با بهره گیری از ظرفیت های دولتی و غیردولتی و سمن ها، برپایی نمایشگاه ثابت و سیار و راه اندازی کارزار رسانه ای در مرکز استان، سخنرانی استانداران و فرمانداران قبل از خطبه های نماز جمعه، اجرای تئاتر های خیابانی پیشگیری از اعتیاد، اجرای برنامه های دومیدانی، پیاده روی خانوادگی، دوچرخه سواری،کوه پیمایی و …در سطح شهرستان ها، نصب بنر با شعارهای پیشگیرانه اولیه از اعتیاد، ایجاد کیوسک های اطلاع رسانی توسط دستگاه های فرهنگی و سمن ها، امحا مواد مخدر غیردارویی صرفا در سیستان و بلوچستان و هفته ناجا در استان ها، و برگزاری کنفرانس مطبوعاتی، عناوین برنامه های شاخص هفته مبارزه در مازندران هستند.
وی، برگزاری کنگره شهدای عرصه مبارزه با مواد مخدر، اعطای نشان خدمت برای افراد فعال در عرصه مبارزه و همایش بهبود یافتگان را از دیگر برنامه های هفته مبارزه با مواد مخدر در مازندران عنوان کرد.
میرزایی با بیان اینکه ایران زیر ذره بین جهانی در بحث مبارزه با مواد مخدر قرار دارد و بایستی در این راه همچنان پیش قراول مبارزه باشیم، ابراز امیدواری کرد: با تقویت اقدامات و همکاری های بین المللی به جهان عاری از اعتیاد و مصرف مواد مخدر برسیم.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران۹۸٫۰۳٫۰۲