مدیرکل دفتر هماهنگی و نظارت بر امور جوانان وزارت ورزش گفت: برای داشتن جامعهای عاری از هر گونه مواد مخدر باید انسانهای سالم تربیت و پروش دهیم و در اين راستا آموزشها و برنامههای پیشگیرانه بايد برای همه خانوادهها اجرا شوند.
امید محدث در گفتوگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: وزارت ورزش و جوانان برنامههای مدونی در خصوص ورزش و پر کردن اوقات فراغت جوانان در راستای رویکرد پیشگیری از اعتیاد دارد.
وي ادامه داد: معاونت جوانان از طریق ایجاد شبکه تخصصی سمنهای فعال در حوزه اعتیاد و از طریق ستادهای ملی و استانی برنامه مدونی در کل کشور برای آموزش و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در جوانان و همچنین چرخه بازپروری معتادین در حال اجرا دارد که این اقدامات اثرات مثبتی داشته و با استقبال مخاطبان جوان روبرو شده است.
مدیرکل دفتر هماهنگی و نظارت بر امور جوانان وزارت ورزش گفت: بخش اعظمی از تقسیم کار دستگاههای مرتبط با این حوزه در ستادهای ساماندهی در استانها که متشکل از دستگاههایی چون ناجا، وزارت بهداشت، کمیته امداد، بهزیستی و… است، انجام میشود.
محدث یادآور شد: در واقع سیاستگذاری و برنامهریزی در ستادهای ساماندهی صورت میگیرد و اجرا و عملیات بهطور مشترک با سمنها و گروههای داوطلبانه است.
وی با اشاره به نحوه بازگشت موفق معتادان بهبودیافته به جامعه افزود: بخشهایی چون آموزش و پیشگیری، اطلاعرسانی و آگاهیبخشی و حتی چرخه بازپروری از ترک اعتیاد تا اشتغال نیز در سازمانهای مردمنهاد اتفاق میافتد. تجربه ما در استانهایی چون کرمان، خراسان رضوی و… در این زمینه بسیار موفق بوده است و جوانان زیادی ازطریق این سمنها ضمن ترک اعتیاد دوباره به چرخه اشتغال و جامعه بازگشتهاند.
اين مقام مسئول در وزارت ورزش و جوانان با اشاره به نقش ورزش در پیشگیری از اعتیاد گفت: یکی از مهمترین علل عدم گرایش جوانان به مواد مخدر نحوه صحیح پر کردن اوقات فراغت آنها است، ورزش کردن نه تنها باعث پر کردن اوقات فراغت جوانان میشود بلکه باعث تخلیه هیجانات و کاهش پرخاشگریها در جامعه ميشود. همچنین ورزش کردن و فعالیتهای بدنی باعث احساس شادی و نشاط، تسکین درد، اعتماد به نفس، کاهش استرس و افسردگی در فرد میشود و جوانی که هیجانات و خلاءهای روحی و جسمی خود را از طریق ورزش پر میکند به ندرت دچار لغزش و گرفتار اعتیاد ميشود.
محدث در انتها بیان داشت: برای داشتن جامعهای سالم و پاک عاری از هرگونه مخدری باید انسانهای سالم تربیت و پروش دهیم برای رسیدن به این هدف میبایست آموزشها و برنامههای پیشگیرانه برای همه خانوادهها در کل کشور به اجرا دربیاید و رسانهها بهخصوص رسانه ملی در رسیدن به این هدف باید پیش قدم باشد، همچنین با توسعه زیرساختهای ورزشی، تجهیز اماکن ورزشی، اجرای برنامههای آموزشی، حمایت از اشتغالزایی ورزشی، اجرای برنامههای فرهنگی آموزشی میتوان ضمن تقویت خود باوری در جوانان، سبب پیشگیری از گرایش آنان به مصرف مواد مخدر شد.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۸٫۰۲٫۳۱