• امروز : شنبه - ۱۳ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 6 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Saturday - 3 May - 2025
کل پست ها: 73530اخبار امروز : 0
12

نگاه ايران به معتادان متجاهر انسان‌دوستانه و حقوق بشری است

  • کد خبر : 53486
  • ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۳

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بيان اينكه نگاه ايران به معتادان متجاهر انسان‌دوستانه و حقوق بشری است، گفت: در درمان قطعي اعتياد اينگونه افراد، انگيزه و اراده قوي بسيار مهم است تا براي هميشه به بهبودي كامل برسند. به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر اسکندر مومنی در بازدید از […]


دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بيان اينكه نگاه ايران به معتادان متجاهر انسان‌دوستانه و حقوق بشری است، گفت: در درمان قطعي اعتياد اينگونه افراد، انگيزه و اراده قوي بسيار مهم است تا براي هميشه به بهبودي كامل برسند.


به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر اسکندر مومنی در بازدید از مرکز بازپروری “شهید زیادیان” گفت: ایران در مبارزه با تولید، توزیع و ورود موادمخدر به کشور و همچنین درمان اعتیاد اهتمام بسیاری دارد و اين در حالی است که برخی از کشورهای اروپایی كه دارای جمعیت و مساحت بسيار کمتري هستند، در مبارزه با مواد مخدر و درمان اعتياد اهتمامي ندارند.


وی افزود: بسياري از محموله‌های قاچاق موادمخدر که به سوی اروپا تزانزيت می‌شوند، پس از کشف، تنها به آدرس و مکان توزیع اکتفا می‌شود و با قاچاقچيان كشور مبدا، برخورد جدی نمی‌شود.


دبيركل ستاد بيان داشت: براساس گزارشات، آمار زندانیان موادمخدر در آمریکا، ۵ درصد جمعيت جهان است و سالانه ۷۰ هزار نفر در آمريكا بر اثر مصرف مواد مخدر می‌میرند، این در صورتی است که در ایران متوفيان مواد مخدر كمتر از ۴ هزار نفر است.


مومني بيان داشت: در ايران اراده منسجمي براي مبارزه با مواد مخدر وجود دارد و نگاه كشورمان به معتادان متجاهر انسان‌دوستانه، حقوق بشری و اسلامی است، برهمین اساس اولویت ما نگاه انسان‌محورانه است و حق يك انسان است كه كرامت او حفظ شود.


وی؛ ظرفیت و مدت زمان نگهداری و مهارت‌آموزی بعد از درمان را از چالش‌هاي اساسي ستاد مبارزه با مواد در حوزه معتادان متجاهر برشمرد و گفت: در اين راستا با نهادهاي بهزيستي، دستگاه قضايي، وزارت بهداشت، نيروي انتظامي و سپاه جلساتي برگزار كرديم و با توجه به اينكه به لحاظ قانوني ایجاد ظرفیت برای نگهداری از معتادان متجاهر وظیفه ذاتی و قانونی نیرو‌های مسلح نیست، از نهادهاي درماني بهزيستي و وزارت بهداشت خواستيم كه براساس آيين‌نامه‌ها نظارت كاملي بر اين امر داشته باشند تا ظرفيت جديدي ايجاد شود.


دبيركل ستاد ادامه داد: در استان تهران ظرفیت‌هایی توسط نهاد‌ها ایجاد شد، به گونه‌اي كه در تهران حدود ۳ هزار و ۲۰۰ ظرفیت توسط سازمان زندان‌ها، دو هزار ظرفیت توسط نیروی انتظامی ايجاد و پنج هزار ظرفیت در کل کشور توسط سپاه پاسداران توافق شده است كه ۵۰۰ ظرفيت را امروز در مركز “شهيد زياديان” شاهد هستيم.


مومني گفت: خوشبختانه در کیفیت نگهداری و درمان معتادان متجاهر تغییراتی ایجاد شده است، به گونه‌ای که ارتباط با خانواده این افراد هم در اولویت‌ قرار دارد. همچنین برای خانواده‌هاي نيازمند این افراد سبد کالایی در نظر گرفته شده است.


وي تاكيد كرد: در درمان قطعي افراد مبتلا به اعتياد، انگيزه و اراده آنان بسيار مهم است. آنان بايد خودشان بخواهند كه به اصل خود برگردند و براي هميشه به بهبودي كامل برسند و هويت و شخصيت خود را دريابند.


دبيركل ستاد با بيان اينكه مدت زمان نگهداری از معتادان متجاهر در اين نوع مراكز درماني بايد تجديد نظر شود، گفت: اين زمان بايد از ۳ ماه به حداقل يك الي دو سال افزايش يابد.


گفتني است؛ در اين بازديد سعيد عمراني معاون قضايي دادستاني كل كشور، سردار مسعود زاهديان رييس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا، محمدرضا یزدی فرمانده سپاه محمد رسول‌الله تهران، سرهنگ محمد بخشنده رييس پليس مبارزه با مواد مخدر پايتخت و تني چند از مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر حضور داشتند.


منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۸٫۰۲٫۲۵

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=53486

برچسب ها