در اختتامیه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی از ۳۰ خانواده شرکتکننده در طرح همکاری «خانه و مدرسه» و ۱۳ نفر از منتخبین استان در جشنواره «نوجوان سالم» تقدیر شد.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی؛ مراسم اختتامیه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی با حضور دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، رئیس اداره مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی اداره کل آموزش و پرورش، فرماندهان نیروی انتظامی، معاونان و کارشناسان اداره آموزش و پرورش ناحیه ۶ و خانوادههای طرح همکاری خانه و مدرسه و منتخبین جشنواره نوجوان سالم در محل سالن همایش دبیرستان دخترانه مهشید مصلی نژاد ناحیه ۶ برگزار شد.
محمدحسن جهان دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی در این برنامه گفت: آموزش مهارتهای زندگی مهمترین ابزار کاهش سوء مصرف موادمخدر در بین جوانان و نوجوانان دانش آموز است.
وی به نقش و جایگاه آموزشهای پیشگیرانه در سطح مدارس اشاره و تصریح کرد: آموزش و پرورش، به دلیل نقش بینظیری که در ساختار اجتماعی، فرهنگی و آموزشی کشور دارد، در عرصه آگاهسازی و فرهنگسازی جامعه نسبت به پیشگیری از اعتیاد جوانان نقش و رسالت مهمی را بر عهده دارد.
دبیر شورا با بیان این که «نه گفتن» باید به یک فرهنگ در جامعه بدل شود، افزود: در این راستا ایجاد قدرت و بالا بردن اعتماد به نفس دارای اهمیت زیادی است.
جهان افزود: در سالهای اخیر اقدامات آموزش و پرورش بهمنظور مهارتآموزی به دانشآموزان و تقویت رفتارهای مروج سلامت افزایش یافته و این نگاه در آموزش و پرورش جای قدردانی دارد.
وی آموزشهای والدین را با اشاره به اهمیت جایگاه خانواده بسیار مهم دانست و گفت: ۵۵ درصد مردم پس از ۵ سال از اعتیاد فرزندان خود مطلع میشوند که این موضوع نشان میدهد خانوادهها باید بیشتر به فرزندان خود توجه کنند.
دبیر شورا تصریح کرد: عدم آگاهی والدین و حتی سیستم آموزشی و دبیران مدارس و عدم اطلاعرسانی به موقع از ورود موادمخدر در کشور و رواج آن در میان جوانان از جمله مشکلات ماست که با برنامهریزیهای منسجم در پی رفع این معضل هستیم.
جهان افزود: هم دبیران و کادر آموزشی مدارس و هم اولیا باید حتما در این خصوص آگاهی داشته باشند تا بتوانند به خوبی از فرزندشان محافظت کنند.
همچنین نورالله جوانشیری، رئیس اداره آموزش و پرورش ناحیه۶ گفت: آسیبهای اجتماعی به عنوان اموری که نظم عمومی جامعه را به هم میزنند و هنجارهای آن را مورد تعرض قرار میدهند حائز اهمیت میباشند.
در ادامه دکتر ساعدی، رئیس اداره مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی گفت: فعالیتهای فرهنگی مانند جشنواره نوجوان سالم نتایجی از قبیل پیشگیری از آسیبهای اجتماعی دارد، هدف از برگزاری آن، شناسایی قابلیتها و ظرفیتهای دانشآموزان و مدارس در همه سطوح است.
وی گفت: خشونت، دخانیات و مواد مخدر سه شاخصه اصلی آسیبهای اجتماعی هستند.
در این مراسم از ۳۰ خانواده شرکت کننده در طرح همکاری خانه و مدرسه ۵۰ نفر از منتخبین ناحیه و ۱۳ نفر منتخبین استان در جشنواره نوجوان سالم تقدیر شد.
گفتنی است؛ طرح «همکاری خانه و مدرسه» از سال ۱۳۹۳ توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر در راستای آگاهسازی والدین دانشآموزان در سطوح پایین اجرا و در قالب این برنامه مهارتهای اجتماعی و ارتباطی به دانشآموزان و والدین آنها آموزش داده میشود.
مهمترین هدف از اجرای این طرح آموزش مهارت فرزندپروی به والدین است و آموزش مهارتهای حل مساله، کنترل خشم، مهارتهای ارتباطی و تصمیمگیری از دیگر اهداف اجرای این طرح بینالمللی در کشور است.
این طرح بر اساس بند ۷ تفاهمنامه فرهنگی پیشگیری سال ۱۳۹۷ ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری با وزارت آموزش و پرورش و پس از جلسه هماهنگی با حضور نماینده این شورا و اداره مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی اداره کل آموزش و پرورش استان ، جلسه توجیهی مجریان و مشخص شدن مدارس مجري، واريز كمك سرانه طرح به حساب مدارس مجری در ۱۱ دبستان در نواحی ۱،۴،۵،۶،۷ و تبادکان در مشهد اجرا شده است.
طرح «همکاری خانه و مدرسه» موسوم به FAST یکی از ۱۰ طرح موفقی است که در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در برخی از کشورهای جهان اجرا و نتایج ثمربخشی در پی داشته است.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی۹۸٫۰۲٫۲۱