• امروز : یکشنبه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 22 - شوال - 1446
  • برابر با : Sunday - 20 April - 2025
کل پست ها: 73441اخبار امروز : 10
22

کشف حتي يك گرم مواد مخدر در عربستان مساوي با اعدام است

  • کد خبر : 53189
  • ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۶:۳۱

دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان كردستان گفت: حجاج در استفاده از داروهای مخدر، مسکن، آرامبخش، خواب‌آور و قرص‌های کاهش آسیب در کشور عربستان احتیاط و با پزشک کاروان در میان بگذارند. به گزارش  روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان كردستان، دكتر حريري در همایش بزرگ آموزشی ۸۰۰ نفره ویژه […]

دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان كردستان گفت: حجاج در استفاده از داروهای مخدر، مسکن، آرامبخش، خواب‌آور و قرص‌های کاهش آسیب در کشور عربستان احتیاط و با پزشک کاروان در میان بگذارند.


به گزارش  روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان كردستان، دكتر حريري در همایش بزرگ آموزشی ۸۰۰ نفره ویژه حجاج در مسجد قبای بهاران گفت: خيلي حجاج اغلب از افراد سالمند جامعه مي‌باشند و بیان می‌دارند كه ما مواد مخدر مصرف نمي‌كنيم اما از قرص‌هاي مسکن، آرامبخش، خواب‌آور و گیاهی ضد اضطراب و استرس استفاده می‌كنیم اما بدانند که در عربستان سعودی، این داروها مخدر محسوب مي‌شوند و در صورت عدم رعایت استفاده از این داروها حجاج ناخواسته گرفتار مشکلات پیچیده‌ای خواهند شد.


وی افزود: حجاج کردستانی نماینده ایران اسلامی و کردستان هستند و انتظار می‌رود همانند ادوار گذشته سفری معنوی عاری از مواد مخدر داشته و نماینده خوبی برای ایران سربلند باشند.


دبیر شورا بیان داشت: دو ماه تا ۱۰ سال زندان در انتظار كساني است كه در كشور عربستان بخاطر مواد مخدر (به اندازه مصرف شخصی) دستگير شوند.


حریری گفت: در فرودگاه همدان بشدت وسایل حجاج عزیز بازرسی خواهد شد و چنانچه با موردی برخورد کنند ویزای فرد باطل و به مدت ۵ سال فرد ممنوع الخروج خواهد شد و از سفر معنوی حج بازخواهد ماند.


وی افزود: در سال ۹۷ تعداد ۱۸ نفر مرد و زن به خاطر همراه داشتن قرص‌های مخدر و مواد نتوانستند به سفر زيارتي حج اعزام شوند.


دبیر شورا به حجاج توصيه کرد: در طول سفر معنوي حج در صورت داشتن هرگونه مشكل در مورد پزشكي و يا مصرف داروها حتما با پزشك كاروان مشورت كنند.


حریری تاكيد کرد: مصرف سيگار در كشور عربستان مخصوصا در اماکن عمومي شهرهای مکه و مدینه ممنوع است و ماموران حتما با آنان برخورد مي‌كنند.


وي افزود: اگر حجاج عزيز در مکان‌هايي تابلوي عدم مصرف سيگار كشيدن (تدخین ممنوع) ديدند حتما به توصیه‎ها عمل کنند.


دبیر شورا گفت: حجاج از همراه داشتن داروهاي مسکن مانند کدئین‌ها، مرفین، داروهای خواب‌آور و ضد اضطراب و همچنین داروهای دیگری مانند آمپول پتيدين ۵۰ و ۱۰۰ ميلي گرم، آمپول مرفين ۱۰ ميلي گرم، قرص متادون ۵ و ۲۰ ميلي گرم، شربت متادون، قرص هيدرومرفين ۲ ميلي گرم، قرص متيل فنيدات هيدروكلرايد، قرص ترامادول ۵۰ و ۱۰۰ ميلي گرم، آمپول ترامادول ۵۰ ميلي گرم، شربت اكسپکتورانت كدئين و قرص استامينوفن كدئين پرهیز کنند اما اگر چنانچه بدون مصرف قرص‎ها و داروها فرد دچار مشکل می‌شود قبل از سفر جهت مداوا و درمان با پزشک کاروان در میان بگذارند.


حریری افزود: مراکز درمانی ویژه معتادان در کردستان آماده ارائه خدمات به افراد مبتلا به بیماری اعتیاد هستند و توصیه می شود افرادی که به این بیماری مبتلا هستند قبل از سفر جهت مداوا به مراکز مراجعه و درمان شوند.


وی به حجاج کردستانی یادآور شد: اطلاعات درمانی بیماران مبتلا به اعتیاد محرمانه می باشد و جز مسولان مراکز افراد دیگری به این اطلاعات دسترسی ندارند. رویکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر در کشور و استان کردستان رفع مشکل حجاج است و این رویکرد بر درمان قبل از سفر و همچنین هشدار و توجه جدی به حجاج در استفاده و حمل داروهایی است که در کشور عربستان مجازات سنگینی برای آن مقرر شده است.


منبع: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان كردستان۹۸٫۰۲٫۱۵

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=53189

برچسب ها