دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی گفت: روشهای حمایتی شغلی آسیب دیدگان از اعتیاد نیازمند بازنگری است.
احمد ریواده در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: روشهای حمایتی شغلی از معتادان بهبود یافته و خانواده معتادان نیازمند اتخاذ شیوههای جدید است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تسهیلات ارائه شده به معتادان بهبود یافته و یا خانوادههای معتادان به اندازه کافی بوده و چقدر در ایجاد اشتغال پایدار تأثیرگذار بوده است؟ اظهار کرد: حمایت اجتماعی و صیانت از معتادان و خانوادههای آنها، آن طوری که باید باشد، نیست.
ریواده ادامه داد: در قالب بستههای مشخص نیاز به آن است که دستگاههای ذی ربط بعد از خروج معتادان از مراکز ترک و درمانی بر اساس آئین نامه مراقبت، اقدامات بیشتری را داشته باشند. به این افراد تسهیلات ارائه میشود اما میزان و مقدار آن با حجم تعداد آسیب دیدگان به هیچ عنوان هم خوانی ندارد.
این مقام مسئول تاکید کرد: به طور حتم باید اقدامات خاص تر در حوزه اشتغال و اشتغال پایدار بهبودیافتگان و خانوادههای معتادان انجام شود و از سوی دیگر باید کیفیت کار و همچنین حجم مشوقها نیز بیشتر شود.
وی در ارتباط کیفیت کاری که برای ایجاد اشتغال این قشر از جامعه نیز صورت میگیرد، توضیح داد: روشی که دستگاههای اجرایی در این زمینه انجام میدهند سادهترین روش است، تسهیلات به فرد بهبود یافته ارائه میشود اما اینکه منجر به اشتغال میشود و یا خیر باید بر روی آن بررسی صورت گیرد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسانشمالی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر یکی از مطالبات مهم در این زمینه، خانواده معتادان و بهبود یافتگان است چراکه این افراد در صف اول خطر در معرض قرار گرفتن آسیبهای اجتماعی هستند و باید به اشتغال این افراد توجه ویژه داشته باشیم.
وی گفت: باید در این زمینه کارگاههای فعال تشکیل شود و این امر نیازمند طراحی مدلهای جدید است.