• امروز : شنبه - ۱۳ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 6 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Saturday - 3 May - 2025
کل پست ها: 73549اخبار امروز : 18
4

افسردگی، تلخ‌ترین پدیده برای گرایش به اعتیاد است

  • کد خبر : 53091
  • ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۴

  وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكي تلخ‌ترین پدیده برای گرایش به اعتیاد را افسردگي خواند و گفت: بزرگ‌ترین متقاضیان مصرف مواد مخدر، افراد افسرده هستند. به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ سعید نمکی در همایش دبیران شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سراسر کشور كه در مجموعه فرهنگی شقایق برگزار شد، […]

 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكي تلخ‌ترین پدیده برای گرایش به اعتیاد را افسردگي خواند و گفت: بزرگ‌ترین متقاضیان مصرف مواد مخدر، افراد افسرده هستند.


به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ سعید نمکی در همایش دبیران شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سراسر کشور كه در مجموعه فرهنگی شقایق برگزار شد، با بيان اينكه هيچ كشوري نمي‌تواند وجود اعتياد را كتمان كند، گفت: اعتیاد را می‌توان از دو منظر «گرفتاري حاد اجتماعی» و بحث «پیشگیرانه» مدنظر قرار داد؛ باید نگاه ژرف‌تری به مساله اعتیاد داشته باشیم.


وي افزود: در نگاه بلندمدت پیشگیرانه باید به گونه‌ای اعتیاد را مدیریت کنیم تا آوار اعتیاد روی دوش ما سنگینی نکند، در کوتاه مدت نيز  اولین گام این است که «گروه گرفتار اعتیاد» را هم درمان و هم کمک کنیم تا مجددا به جهنم اعتیاد بازنگردند، بنابراین در وزارت بهداشت با شیوه های مختلف از جمله کلینیک‌های سیار در این زمینه عمل می‌شود تا اين گروه گرفتار را مداوا كنيم.


وزير بهداشت گفت: هیچ جوانی در دنیا گرفتار به اعتیاد نمي‌شود مگر آنکه خانواده‌ها غفلت کرده باشند و فرد ساختار تربيتي مناسبي نداشته باشد كه در اينصورت باید تاوان این غفلت‌ها را پذيرفت.


نمکی افزود: مساله دیگر در حوزه گرفتاران اعتیاد، رسیدگی به وضعیت بهداشت زندانیان معتاد است که در حال پیگیری آن هستیم و در مراكز بهداشتي و درماني مجموعاً ۷۰۰ كارشناس روانشناس باليني براي ارائه خدمات روان‌درماني معتادان قرار داده‌ایم.


وي گفت: استقرار پرونده الكترونيك سلامت از تكاليف برنامه پنجم و ششم توسعه بود كه قرار است تا پايان بهار امسال، همه ايرانيان و غير ايرانيان مجاز به حضور در ايران داراي پرونده الكترونيك شوند.


وزير بهداشت اظهار داشت: ایجاد اشتغال یکی از راهکارهای جلوگیری از بازگشت معتادان بهبود یافته به اعتیاد است و قدم دیگر برای مقابله با گرفتاري حاد اعتیاد این است که حداقل الگوهای مصرفی مواد را تغییر دهیم.


وزير بهداشت بيان كرد: مبارزه با مواد صنعتی، بحثی جدی است چراکه عواقب سوءمصرف مواد صنعتي، ویرانگرتر از موادی مانند ترياك است.


نمكي به حاشيه شهر‌ها اشاره كرد و گفت: درست است كه در حاشيه شهرها افراد سالمي هم زندگي مي‌كنند اما يكي از بدترین پدیده‌های اجتماعی كه در حاشیه شهرها وجود دارد؛ اعتیاد است و رسیدگی به حاشیه شهر اولویت اورژانسی وزارت بهداشت است.


وي اظهار داشت: طرح نظام مراقبت‌های اجتماعی دانش آموزان موسوم به نماد یا همان طرح پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی مدرسه محور با همکاری بهزیستی در حال اجرا است چراکه اولین جایی که برای مقابله با اعتیاد باید به سراغ آن برویم، مدرسه است.


وي افزود: امروز هر دانش آموز یک پیام آور خانواده است؛ دشمن به شدت روی بُرش‌های اجتماعی ما کار می‌کند و به طور مثال با مواد مخدر آدامس درست می‌کند و به صورت قاچاق به کشور ما می‌فرستد، آسیب به پتروشیمی و پالایشگاه ما را فلج نمی‌کند اما آسیب به نسل مولد، ما را نابود مي‌کند.


وزیر بهداشت، ایجاد جو نشاط اجتماعی را از گام‌های مهم برای مقابله با اعتیاد دانست و گفت: افسردگی، تلخ ترین پدیده برای گرایش به اعتیاد است که میزان تقاضای مواد را افزایش می‌دهد و بزرگ‌ترین متقاضیان مصرف مواد، افراد افسرده هستند.


نمكي در پايان گفت: مسئولان حق ندارند اضطراب را به مردم منتقل کنند؛ اضطراب مقدمه روان پریشی و روان پریشی مقدمه افسردگي و گرایش به اعتیاد است.


منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۸٫۰۲٫۱۰

 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=53091

برچسب ها