• امروز : شنبه - ۱۳ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 6 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Saturday - 3 May - 2025
کل پست ها: 73549اخبار امروز : 18
3

طرح «یاری‌گران» با هدف پیشگیری از اعتياد اجرا مي‌شود

  • کد خبر : 53089
  • ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۸

  دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر از اجراي طرح «یاری‌گران» با هدف پیشگیری از اعتياد  خبر داد و گفت: اين طرح، از مهر ماه سال‌جاري با محوريت آموزش‌وپرورش و مدارس برگزار مي‌شود. به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر اسکندر مؤمنی در همایش دبیران شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان‌های […]

 

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر از اجراي طرح «یاری‌گران» با هدف پیشگیری از اعتياد  خبر داد و گفت: اين طرح، از مهر ماه سال‌جاري با محوريت آموزش‌وپرورش و مدارس برگزار مي‌شود.


به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر اسکندر مؤمنی در همایش دبیران شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان‌های سراسر کشور كه در مجموعه فرهنگي شقايق برگزار شد، گفت: استفاده از فناوری و مکانیزه کردن‌ دانش‌ها و آمار در همه حوزه‌ها بايد به‌صورت دقیق انجام شود، لذا انتظار من از بخش انفورماتیک بسیار زیاد است و انتظار دارم تمام حوزه‌های ستاد در این بخش تلاش کنند.


وی ادامه داد: نبايد دستگاه‌هاي دولتي و سازمان‌هاي مردم‌نهاد به اين شكل به ستاد نگاه كنند كه فقط از ستاد اعتبار و هزينه‌اي بگیرند، بدون آنکه پاسخگو باشند.


دبيركل ستاد با بیان اینکه تولید مواد مخدر در سال ۲۰۰۰ ميلادي در افغانستان حدود ۲۰۰ تن بود و اكنون بعد از گذشت دو دهه، به  ۱۰ هزار تن رسیده است، افزود: از زمانی که آمریکایی‌ها در منطقه حضور پیدا کرده‌اند، تولید مواد مخدر افزایش يافته است.


مؤمنی گفت: در اجلاس وین سؤالی را مطرح کردم که چرا در ایران ما باید بیش از ۸۰۰ تن مواد مخدر کشف کنیم، اما کشوری مانند افغانستان که سطح زیر کشت آن چند برابر کشور‌های دیگر است، ميزان كشفياتش کمتر از یک‌سوم ایران باشد؟


وي تصریح کرد: تمام تلاش ما برای کشت جایگزین مواد مخدر در حال انجام است، اما چشم‌انداز و اولویتمان اين نيست كه در کوتاه‌مدت کشت مواد مخدر در افغانستان کاهش يابد.


مؤمنی در ادامه مهم‌ترین راهبرد ستاد را پیشگیری خواند و گفت: ما باید بازدارندگی و صیانت را در کشور ایجاد کنیم و قدرت « نه گفتن » را گسترش دهیم تا معتاد جدیدی به این چرخه اضافه نشود.


وي افزود: مبارزه با مواد مخدر يك اقدام معمولی نیست؛ زيرا کشور‌های فرا منطقه‌ای تلاش دارند که این منطقه را ناامن کنند و بتوانند کشت مواد را به‌راحتی انجام دهند.


دبیرکل ستاد افزود: باید حساسیت‌ها در رابطه با موضوع مواد مخدر افزایش يابد، چرا که ورود به مواد مخدر راهی بی‌بازگشت است.


مؤمنی از اجراي طرح «یاری‌گران» در كشور خبر داد و گفت: این آمادگی در حوزه فرهنگی و پیشگیری از اعتياد وجود دارد كه از تمام ظرفیت‌ها استفاده شود که مهم‌ترین آن‌ها آموزش‌وپرورش و مدارس است كه از مهرماه اجرايي مي‌شود و مسئول اصلي آن، معاونت كاهش تقاضا و توسعه مشاركت‌هاي مردمي ستاد است.


وي تصريح كرد: اقدامات پیشگیرانه یعنی همه اجتماع روی آن موضوع حساس شوند كه اين ایجاد حساسیت کار مهمی است و در هر قشر و صنفی هر فردی باید به موضوع پیشگیری از اعتیاد توجه کند و به آن به‌عنوان تکلیف فردی، اجتماعی و اخلاقی نگاه کند.


دبيركل ستاد گفت: تمام گروه‌های مرجع باید در زمینه پیشگیری از اعتیاد مشارکت کنند؛ چرا که مواد مخدر موضوع حساسی است و اولین دغدغه مردم نیز همین موضوع است و اعتیاد به مواد مخدر می‌تواند سرقت و جرائم دیگر را هم افزایش دهد.


مؤمنی اظهار كرد: علت ۷۰ درصد زندانیان و جرائم و سرقت‌های جامعه، اعتیاد است. در حوزه‌هاي مقابله با عرضه و کاهش تقاضا زمانی موفق مي‌شويم كه اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر در اولویت قرار گیرد.


وی بر استفاده از ظرفیت‌ رسانه‌ها به‌خصوص رسانه ملی در حوزه پيشگيري از اعتياد تأکید كرد و گفت: همه ظرفیت‌ها باید برای این موضوع بسیج شوند تا بتوانیم در این زمینه تحولی ایجاد کنیم.


دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: در حوزه اقتصادی هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم مبارزه با مواد مخدر بیش از ۱۱ درصد تولید ناخالص ملی است درحالی‌که با این رقم ما می‌توانیم کارخانه، مدرسه و شغل ایجاد کنیم.


مؤمنی بيان داشت: مواد مخدر يك مبارزه جهانی و بین‌المللی است و مقابله با آن به‌تنهایی کافی نیست؛ بلكه صيانت و بازدارندگي دروني در فرد هم مهم است تا به سمت اعتياد نرود.


وي در ادامه؛ اولویت کوتاه‌مدت ستاد را ساماندهي معتادان متجاهر خواند و گفت: نگاه‌های متفاوتي در خصوص مجرم و بیمار بودن اين افراد وجود دارد كه همگي برای ما قابل احترام هستند اما برای متولیانی همچون ما، ملاک عمل قانون است.


دبيركل ستاد با بيان اينكه یکی از اهداف اين همايش اصلاح و روزآمد کردن قوانین است، تصریح کرد: طبق ماده ۱۵ قانون مبارزه با مواد مخدر، افراد معتاد نیازمند به درمان مي‌باشند و تا زمانی که این افراد تحت درمان قرار دارند و داراي گواهی درمان از مرکز درمانی هستند، تحت پیگرد قانونی نخواهند بود.


مؤمنی با بیان اینکه تظاهر به اعتیاد مشمول ماده ۱۶ قانون می‌شود و ما ملزم به اجرای قانون هستیم، گفت: باید برای درمان معتادان متجاهر اقدام کنیم، چرا که آن‌ها نیز انسان و دارای کرامت هستند.


وي ادامه داد: اقدامات مقابله‌ای زیادی صورت گرفته و ما در سال گذشته، ۱۵ شهید داده‌ایم و توانسته‌ایم در اوزان بالا مواد مخدر کشف کنیم.


دبيركل ستاد گفت: مردم تا زمانی که در پارک و خیابان معتاد و خرده‌فروش می‌بینند اقدام ما قابل‌پذیرش نیست، در منطقه کوچک هرندی ۱۰ هزار معتاد متجاهر وجود داشت كه قبل از شروع سال جديد، جمع‌آوری و ساماندهي شدند اما مردم در آن زمان چه تصویری از کارگزاران داشتند؟ لذا بايد طرح جمع‌آوری معتادان مستمراً ادامه داشته باشد.


مؤمنی در پايان گفت: ما در کشور ظرفیت مناسبی براي نگهداري و درمان معتادان متجاهر داريم كه تاكنون، ۳ هزار و ۲۰۰ ظرفیت توسط سازمان زندان‌ها، ۲ هزار ظرفیت توسط ناجا و  5 هزار ظرفیت توسط بسیج ایجاد شده كه مي‌توان كارهاي خوبي در بخش معتادان متجاهر انجام داد تا مصون‌سازي صورت گيرد.


منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۸٫۰۲٫۱۰

 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=53089

برچسب ها