دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی گفت: ۱۴۸ هزار و ۱۱۲ نفر طی امسال زیر پوشش برنامههای پیشگیری از اعتیاد قرار گرفتند.
صفوهالله اماموردی محمدی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بجنورد به تشریح فعالیتهای کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در حوزه آموزشهای پیشگیری از اعتیاد پرداخت و اظهار کرد: این آموزشها به شرکت کنندگان در همایشها و کنگرههای علمی پیشگیری اولیه از اعتیاد، حاضران در کارگاهها و سمینارهای آموزشی، شرکت کنندگان در طرح مروج سلامت و مهارتهای زندگی ارائه شده است.
وی همچنین این آموزشها را در قالبهای انجمن اولیا و مربیان، کارکنان، دانشجویان و دانشآموزان در محیطهای دانشگاهی، مدارس، ادارات و پایگاههای بسیج عنوان کرد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی همچنین به ارزیابیها و تحلیل از وضعیت درمان و حمایتهای اجتماعی در استان اشاره کرد و گفت: پایین بودن سطح اطلاعات والدین و اطلاعرسانی نامناسب، کمبود نیروی متخصص در استان، افزایش داروهای مخدر و رشد آن در سطح استان از جمله مشکلات در این عرصه به شمار میرود.
وی محورهای پیشنهادی برای ارتقای وضعیت فعالیتهای درمانی در استان را آموزش و اطلاعرسانی در خصوص درمان سوءمصرف مواد توسط رسانههای جمعی، افزایش پذیرش اجتماعی درمان اعتیاد، افزایش انگیزه کاری در سطوح مختلف درمانی، گسترش مراکز مشاورهای و روان درمانی غیر دارویی در مناطق سخت در دسترس و برنامهریزی برای اشتغال زندانیان درمان شده با همکاری سازمانهای ذیربط اعلام کرد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی همچنین ایجاد و تجهیز فضای مناسب برای آموزش مهارت و حمایت مالی برای اشتغالزایی معتادان ترک شده و نظارت بر فعالیتهای کلینیکها و برخورد قاطع با کلینیکهای متخلف و تشویق برای کلینیکهای بدون تخلف را از دیگر محورهای پیشنهادی برای ارتقای وضعیت فعالیتهای درمانی این حوزه برشمرد.
وی خاطرنشان کرد: مواد مخدر مهمترین آسیب اجتماعی خراسان شمالی بوده که ریشه بسیاری از مشکلات و بزهکاریها است.
محمدی اظهار کرد: امروزه این پدیده شوم، کانونهای گرم خانوادهها را تهدید کرده از این رو با ارتقای سطح آگاهی و کسب اطلاعات میبایست از سوءآثار مصرف مواد مخدر پیشگیری کنیم.
به گزارش فارس، بیش از نیمی از زندانیان خراسان شمالی مرتبط با مواد مخدر هستند.