رئیس اداره بهزیستی شهرستان ری گفت: ۱۱ هزار و ۵۶۶ معتاد متجاهر در تهران با همت بهزیستی ری غربالگری سلامت شدند و بیماران به مراکز اقامتی انتقال یافتند.
مینا رجایی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: طرح غربالگری سلامت معتادان متجاهر از ۲۲ آذرماه سال گذشته تاکنون در سراسر پایتخت با همت بهزیستی شهرستان ری انجام شد.
وی تصریح کرد: از این تعداد ۹ هزار و ۴۷۷ نفر معتاد تشخیص داده شدند و در مراکز اقامتی پذیرش یافتند و مابقی نیز با وجود بیماری و با توجه به کهولت سن، شرایط پذیرش را نداشتند و ترخیص شدند.
رجایی اضافه کرد: ۲ هزار و ۶۲۰ معتاد متجاهر در مراکز شهرستان ری پذیرش و ۶ هزار و ۸۵۷ معتاد نیز در مراکز سایر شهرهای استان از جمله ورامین، پاکدشت، اسلامشهر، و شهریار پذیرش شدند.
وی با بیان اینکه معتادان متجاهر در مراکز اقامتی ماده ۱۶ (ترک اعتیاد خصوصی) پذیرش شده اند، اظهار داشت: طبق پروتکل الحاقی این ماده، افراد بازداشت شده توسط یک تیم متخصص، غربالگری و نحوه پذیرش آنان و زمان لازم برای درمان در مراکز ترک اعتیاد مشخص می شود.
رئیس اداره بهزیستی ری گفت: پس از تشخیص تیم غربالگر، دادگاه اجازه بستری کردن و میزان دوره درمان معتادان را طی احکام جداگانه ای صادر می کند و ترخیص از این مرکز هم باید با حکم قضایی صورت گیرد.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۴۴ مرکز اقامتی در جنوب پایتخت فعال است، افزود: مراکز بهاران، فشافویه، مهرسروش و شهید ضیاییان منحصر به پذیرش ماده ۱۶ هستند و چهار هزار و ۶۰۰ نفر ظرفیت جدید در سال جاری برای غربالگری معتادین متجاهر ایجاد شده است.
رجایی یادآور شد: هم اکنون مراکز فاقد پروانه فعالیت معتبر در زمینه خدمات رسانی به معتادین در این شهرستان وجود ندارد و مراکز فاقد پروانه و اعتبار هم جمع آوری شدند.
وی گفت: ۱۱ جلسه کمیته پیشگیری از اعتیاد به صورت منظم با هدف نقش آموزش در پیشگیری از اعتیاد در بهزیستی شهرستان ری برگزار شد که این جلسات موجب ایجاد حساسیت در بین مسئولان ادارات، بخشداری ها، دهیاری ها و مدیران نسبت به تاثیر آموزش در پیشگیری از اعتیاد شده است.
شهرستان ری با یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در جنوب پایتخت واقع شده است.