يك مجری صداوسیما با بیان اینکه صداوسیما نقش ویژهای در حوزه آموزشهای پیشگیرانه دارد، گفت: در ساخت برنامههاي پیشگیرانه باید خلاقیت زیادی داشت و فقط به سمت برنامههای کارشناس محور پیش نرفت.
مژده لواسانی در گفتوگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: با توجه به آماری که از پایین آمدن سن مصرف دخانیات منتشر میشود باید آموزشهای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی از سنین پایین ارائه شوند.
وي افزود: این کار با طراحی و برگزاري کارگاههایی با محتوای از پیش تعیینشده که مناسب سن نوجوانان باشد، عملی خواهد بود، شناخت نوجوانان از خطرات و آسیبهای مواد مخدر میتواند در کاهش مراجعه آنان به سمت اعتیاد مؤثر باشد.
مجری برنامه دخترانه در ادامه؛ با توجه به فراگیر بودن رسانه ملی افزود: صداوسیما نقش ویژهای در حوزه آموزشهای پیشگیرانه دارد اما نکته مهم، نوع برنامهسازی است و رویکرد و جامعهی هدف برنامه در برنامهسازیها خیلی مؤثر است مثلاً اینکه فقط به سمت برنامههای کارشناسمحور برویم، روش درستی نیست بلكه باید خلاقیت زیادی در برنامهسازیها داشته باشیم.
لواسانی از معرفی الگو برای جامعه نوجوان و جوان نام برد و گفت: برای الگوسازی جوانان باید به سراغ کسانی رفت که سبک زندگی درستی دارند و کمترین حواشی و خطاها را در زندگی فردی و اجتماعی خود دارند. این افراد میتوانند الگوی مناسبی برای ترویج سبک زندگی سالم باشند.
وي از تأثیر فضای مجازی در زندگی نوجوانان و جوانان یاد کرد و گفت: امروزه تأثیر فضای مجازی بسیار بیشتر از صداوسیما است و نوجوانان و جوانان در انواع شبکههای اجتماعی حضور دارند و هر روز ساعتی را به آن اختصاص میدهند؛ بنابراین میتوان از شبکههای اجتماعی بهعنوان یک فرصت جهت آموزشها و آگاهسازی جوانان نسبت به مسئله اعتیاد و مواد مخدر یاد کرد.
مجری جوان صداوسیما با توجه به بازخوردهای مثبت ساخت فیلمهای سینمایی با مضمون اعتیاد و مواد مخدر گفت: فیلمهای سینمایی تأثیر به سزایی بر نسل جوان و نوجوان دارند و یک فیلم میتواند تأثیری چند برابر حتی نسبت به ساعتها برنامهسازی با روشهای کلیشهای داشته باشد؛ بهعنوان مثال فیلم چند سال پیش فيلم «شمعی در باد» خانم درخشنده که درباره مصرف روانگردانها و پیامدهای مصرف آنها بود که تازهوارد چرخه مصرف شده بود، تأثیر بسزایی در آموزش و آگاهسازی نوجوانان و جوانان از مخاطرات مصرف مواد مخدر داشت.
لواسانی، شکاف عمیق بین روابط برخی خانوادهها را بهعنوان یک آسیب جدی نام برد و ادامه داد: متأسفانه ما در جامعه شاهد شکافهای عمیق در خانوادهها هستیم، خانوادهای که در برقراری ارتباط با هم دچار مشکل هستند قاعدتاً در حل مشکلاتشان هم ضعیف عمل میکنند.
وي تصريح كرد: یک دختر یا پسر نوجوان در مرحله اول باید بتواند مشکلاتش را در خانواده در میان بگذارد اما وقتی خانواده ازهمگسسته باشد و نوجوان مهارت زندگی و مواجه با بحران را یاد نگرفته باشد با کوچکترین تلنگری ممکن است به سمت آسیبها قدم بردارد که مواد مخدر یکی از آنهاست بنابراین خانواده که محل شکلگیری شخصیت و ریشه دواندن نوجوان است باید تقویت و حراست شود تا بتوانیم از گرایش نوجوانان و جوانانمان بهعنوان آیندهسازان و سرمایههای کشور به مواد مخدر جلوگیری کنیم.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۸٫۰۱٫۲۵