نماینده مردم ساری در مجلس شوراي اسلامي گفت: قبحزدایی از سیگار و قلیان در محفلهای جوانان و عادیسازی آنها در جامعه از عوامل مهم گرایش به مواد مخدر هستند، کارشناسان باید پیامدهای مصرف دخانيات را در رسانههای مختلف گوشزد کنند.
محمد دامادی در گفتوگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: آموزشهای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی که مواد مخدر یکی از آنهاست باید از سنین کم و نوجوانی آغاز و نهادینه شوند؛ در غير اينصورت بايد هزینههای بسيار بالایی را برای برگشت افراد به زندگی سالم و جامعه پرداخت کنیم.
وی افزود: در حوزه پیشگیری از اعتياد، رسانهها بهویژه رسانه ملی نقش مهمی دارند و متاسفانه امروزه برنامههای آموزشی و تخصصی كمي را در این زمینه شاهديم.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بیان داشت: در دهه شصت سریال «آینه عبرت» سریالی بود که در زمان خودش خیلی خوب به معضل اعتیاد و پیامدهای آن پرداخت و اثرگذاری زیادی در جامعه داشت، شاید الان این سریال با توجه به تغییر نوع مصرف مواد مخدر در جوانان حرفهاي زیادی برای گفتن نداشته باشد اما میتوان با ساخت سریالهای اينچنيني و تشريح پیامدهای مصرف مواد مخدر در امر پیشگیری از اعتياد اثرگذار بود.
دامادي تصریح کرد: یکی دیگر از موضوعاتی که برای پیشگیری باید به طور جدی به آن توجه شود قبحزدایی از مصرف سیگار و قلیان در محفلهای جوانان است که دارد در جامعه عادیسازی میشود بنابراین کارشناسان باید پیامدهای مصرف دخانيات را به طور مرتب در رسانههای مختلف گوشزد کنند و با تصویرسازی در شبکههای اجتماعی به پیامدهایی که مخدرهای جدید و صنعتی، جوانان را تهدید میکنند بپردازند.
وی ادامه داد: به کسی که چند بار ترک میکند و باز به اعتیاد بازمیگردد باید مجازاتهای جایگزین سنگيني داده شود تا فکر و جسمش آن قدر درگیر کار باشد که فرصتی برای مصرف مواد مخدر نداشته باشد، مثلا میتوان از این افراد به مدت يكسال در جاده سازی و کارهای این چنینی استفاده کرد تا هم در جامعه باشند و هم بدانند کاری که دارند انجام میدهند برای جامعه مفید است و احساس مفید بودن داشته باشند و بدانند میتوانند سالم زندگی کنند.
این نماینده مجلس با اشاره به وضعیت اعتیاد و مواد مخدر در مازندران گفت: در مازندران نیز همانند باقی استانها معضل موادمخدر کمابیش وجود دارد و خوشبختانه کمپهای ترک اعتیاد بهزیستی و گروههای مردمی و NGOها نقش پررنگی در درمان افراد مبتلا به اعتیاد دارند و توانستهاند افراد زیادی را به دامان جامعه بازگردانند.
دامادی افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر نيز برنامههای روانی و آموزشي را در حوزه پیشگیري از اعتياد شروع کرده و این امرنشان ميدهد سطح نگاه کارشناسان و دستاندرکاران این امر تغییرات خوبی داشته است و نگاه علمیتری نسبت به قبل ایجاد شده، با ادامه این روند میتوانیم شاهد کاهش آسیبهای اجتماعی و مصرف مواد مخدر در کشور باشیم.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۸٫۰۱٫۲۴