دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر با تأکید بر اينكه كار جمعي در حوزه مبارزه با مواد مخدر از اهميت زيادي برخوردار است، گفت: در سال ۹۸ برنامههاي متنوع ، بديع و نوآوريهاي جديدي را ارائه خواهيم كرد.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر اسكندر مؤمنی صبح امروز در ديدار نوروزي با كاركنان ستاد ضمن تسليت به خانوادههای جانباختگان حادثه سیل امسال در كشور، با هموطنان آسیبدیده در این حادثه ابراز همدردي كرد و گفت: اميدوارم خسارات ناشي از بارشها به حداقل برسد، هر چند خسارات جاني قابل جبران نيست. در ستاد نيز تلاش خواهیم کرد كه چه در حوزه سازماني و چه فردي هر كمكي كه در اين حوزه ميتوانيم، انجام دهيم.
وي افزود: حجم خسارات بسيار زياد است و دولت بهتنهایی از عهده آن برنمیآید بنابراين همه مردم كشور بايد براي جبران اين خسارات تلاش كنند.
دبيركل ستاد در ادامه؛ انتشار سريع رويدادها توسط هر شهروند و تغيير قضاوت و داوري مردم نسبت به سازمانها را دو تحول بزرگ طي سالهاي اخير در حوزه رسانه در دنيا خواند و گفت: در گذشته هر اتفاقي توسط يك خبرنگار نگارش و بعد از روزها يا هفتهها در رسانههايي مانند راديو، تلویزیون و روزنامه منتشر ميشد اما امروزه هر فرد يك رسانه شده است و به سرعت مطلبي را در صفحه شخصي خود منتشر ميكند تا كل دنيا مطلع شوند، اين امر درعینحال كه محاسني دارد اما از معايبي همچون عدم كنترل و نظارت بر محتوا و احتمال واقعيت نداشتن موضوع برخوردار است.
مومنی با بيان اينكه امروزه قضاوت، ارزشگذاري و داوری مردم در حال تغيير است، ادامه داد: مقبوليت و نگاه مردم نسبت به سازمانها براساس دو عنصر «كارآمدي» و «رسيدن به نتيجه» است، بنابراین برای مردم نتيجه و محصول كار بسیار مهم است.
وی تصريح كرد: در حوزه كاري ستاد كه بخشي از مجموعهي كشور است، اين دو عنصر نقش برجستهاي دارند و ملاك كارآمدي نيز، ناشي از تحولات رسانهاي است كه امروزه همه چيز به سرعت منتشر ميشود و ديگر چيزي از ديد مردم پنهان نميماند.
دبیرکل ستاد افزود: همچنین قضاوت و ارزشگذاري مردم نسبت به كارآمدي، «كارآمدي مجموعه» است نه يك سازمان و یک فرد خاص. در حوزه مبارزه با مواد مخدر جامعه تفكيك نميكند كه ستاد خوب كار كرده يا پليس يا دستگاههاي ديگر بلكه كل اين مجموعه را قضاوت ميكنند، بنابراين كار جمعي در حوزه مبارزه با مواد مخدر از اهميت زيادي برخوردار است.
مؤمنی با بيان اينكه مقام معظم رهبري (مدظله العالی)، رياست جمهور و سران قوا در حوزه مبارزه با مواد مخدر تأکید بسيار داشتهاند، گفت: بايد تلاش كنيم تا در سال ۹۸ برنامههاي متنوع و بديع و نوآوريهاي جديدی را در حوزه مبارزه با مواد مخدر ارائه دهيم و بخشي از كارهايي را كه بر عهده ما قرار داده شده و بسيار هم مهم هستند، بهدرستی انجام دهيم.
وی در ادامه؛ به اولويتهاي ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال ۹۸ اشاره كرد و گفت: در حوزه درمان متوليان اين حوزه بايد بررسيهاي دقيق علمي را انجام دهند و تكنيكها و روش درمانيِ مؤثر كشورهايي را که در پایداری درمان اعتیاد موفق بودهاند، ارزيابي كنند. اين روشها ابتدا بايد در بخشهاي كوچك اجرايي و در صورت گرفتن نتيجه، در سطح كشور توسعه يابند.
دبیرکل ستاد افزود: ارزيابي تعداد افراد تحت پوشش درمان در سال ۹۷ و بررسي تعداد افراد ماندگار در ترك اعتياد و بازگشته به سوي اعتياد در سال گذشته از ديگر اقداماتي است كه انتظار است متوليان درمان گزارشِ آماری از آن تهیه کنند تا مبنای برنامهریزی قرار گیرد.
مؤمنی اظهار داشت: در حوزه مقابله با عرضه، بايد تحولات اساسي انجام شود، تمركز بر مرزها و مناطق مرزي، استفاده از فناوريهاي جديد مثل پهپاد به جاي عوامل انساني، ترجيح اولويت اقدامات اطلاعاتي نسبت به اقدامات عملياتي و جمعآوري و ساماندهي معتادان متجاهر به صورت مستمر از اهميت بسياري در اين حوزه برخوردارند.
وی بيان داشت: در حوزه بينالملل در همين مدت كوتاه، اقدامات خوبي انجام شده است اما كافي نيست. اجلاس کمسیون مواد مخدر که اسفند ماه سال گذشته در وین برگزار شد، دستاوردهاي خوبي براي كشورمان داشت و در جلسات متعددی كه در مقر سازمان ملل برگزار شد، به صراحت اعلام كرديم كه جمهوري اسلامي ايران نيازي به تشويقها و قدردانيهاي شفاهي ندارد، ايران در خط مقدم مبارزه جهاني قرار دارد و جامعه بينالملل بايد مسئوليت خود را در اين مبارزه جهاني ايفا كند، در غیر اينصورت رويكرد كشورمان تغيير خواهد كرد.
دبیرکل ستاد با اشاره به حوزه پيشگيري از اعتياد گفت: رويكرد اساسي ستاد، پيشگيري از اعتياد است. بايد چرخه فعلي را مديريت كنيم و شرط اين مديريت، آن است كه به اين چرخه، معتادي اضافه نشود. در اين صورت دائم بايد هزینه بدهيم و مركز درماني احداث كنيم. پس معاونت كاهش تقاضا، یکی از مهمترین معاونتهای ستاد است كه همه بخشهاي آن بايد تلاش كنند تا گفتمان عمومي و حساسيت عمومي در جامعه ايجاد شود.
مؤمنی ادامه داد: كارشناسان ستاد باید بهطور دائم در جلسات مدارس، خانوادهها، سازمانهاي مردمنهاد، رسانهها و دیگر بخشهاي مختلف حضور يابند و اطلاعرساني كنند تا حساسيت عمومي در حوزه پيشگيري از اعتیاد ايجاد شود، همچنين خانوادهها هوشيار باشند كه اين بلاي خانمانسوز بيخ گوششان است و اگر فرزندشان را سالم ميخواهند بايد بر آنان نظارت بيشتري داشته باشند.
وی با تأکید بر اينكه واگذاري اعتبارات به بخشها بايد براساس اثربخشي باشد، گفت: يكي از زیرساختهای اساسي براي اثربخشي و نظارت و ارزيابي، مكانيزه شدن فرآيندها و هوشمند شدن اقدامات است، بايد سيستمها بهروز باشند و اطلاعات در سامانهاي وارد و امكان نظارت و آمار درست فراهم شود؛ بنابراين بانك اطلاعاتي در همه بخشهاي ستاد بايد ايجاد و به مرور به روز شود.
مؤمنی در پايان از زحمات مسئولان و كاركنان ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال ۹۷ قدرداني كرد و گفت: سال گذشته، سال خوبي براي ستاد بود و اقدامات خوبي انجام شد و اميدوارم همه سازمانها از جمله ستاد در سال پيش رو، در اجراي برنامهها با تلاش و كوشش مضاعف موفق باشند.
گفتنی است؛ پیش از شروع این دیدار، سالن همایش اصلی ستاد مبارزه با مواد مخدر به نام «شهیدان شکاری» مزین و توسط دبیرکل ستاد افتتاح شد.
منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۸٫۰۱٫۱۸