• امروز : یکشنبه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 22 - شوال - 1446
  • برابر با : Sunday - 20 April - 2025
کل پست ها: 73431اخبار امروز : 0
6

لزوم مصون‌سازی خانواده‌ها در برابر آسیب‌های اجتماعی

  • کد خبر : 52548
  • ۱۷ فروردین ۱۳۹۸ - ۶:۳۳

  دوستت دارم. این جمله به‌ظاهر ساده اما گفتن و یا نگفتنش تأثیر زیادی در خانواده‌ها دارد. این جمله به‌ظاهر ساده گاه چنان صمیمت را میان اعضای خانواده گسترش می‌دهد که نتیجه آن می‌تواند در پرورش فرزندان مثمر ثمر باشد. بااین‌حال گاه برخی از والدین بنا به دلایلی و همچنین ریشه‌های فرهنگی حتی قادر نیستند […]

 

دوستت دارم. این جمله به‌ظاهر ساده اما گفتن و یا نگفتنش تأثیر زیادی در خانواده‌ها دارد. این جمله به‌ظاهر ساده گاه چنان صمیمت را میان اعضای خانواده گسترش می‌دهد که نتیجه آن می‌تواند در پرورش فرزندان مثمر ثمر باشد. بااین‌حال گاه برخی از والدین بنا به دلایلی و همچنین ریشه‌های فرهنگی حتی قادر نیستند با گفتن کلمه ساده دوستت دارم میان خانواده صمیمت برقرار کنند هرچند در قلبشان نسبت به همسر و فرزندانشان عشق و علاقه داشته باشند.


نتایج و تحقیقات جهانی نشان داده است فرزندان اگر در یک خانواده صمیمی رشد کنند از آسیب‌های اجتماعی ازجمله اعتیاد به دور خواهند بود. این تحقیقات همچنین از تأثیرگذاری برنامه‌های خانواده فرزند پروری، مدرسه‌محور و جامعه‌محور در پیشگیری از مصرف مواد حمایت می‌کنند.


بر این اساس طرحی در کشورهای مختلف جهان آغاز شد که برای پیشگیری از بروز مصرف مواد در افراد بر تقویت روابط والدین با فرزندان تأکید دارد. این طرح که با نام طرح بین‌المللی “همکاری خانه و مدرسه ” شناخته می‌شود، هم‌اکنون به گفته مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در تمامی استان‌های کشور از جمله در خراسان شمالی اجرا می‌شود.


به گفته احمد ریواده دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی این طرح امسال در ۱۶ مدرسه و ۲ مهدکودک استان اجرایی شده است. عصر یک روز زمستانی در جشن اختتامیه طرح خانه و مدرسه ایمان بخش حصار گرمخان شرکت می‌کنم. هوا سرد است اما گرمای حضور خانواده‌ها نمی‌گذارد سرمای هوا را احساس کنیم. چهره علی از هیجان و شادی می‌درخشید. نرگس که تا دیروز از حضور در جمع اقوام خجالت می‌کشید و حتی سلام گفتن یاد نداشت امروز آماده بود تا در حضور خانواده‌های همکلاسی‌هایش و مسئولان حاضر در مراسم شعر بخواند.


در طرح خانه و مدرسه معلمان با سرپرستی یک روانشناس والدین را تشویق و توانمند می‌کنند تا با فرزندانشان به‌تنهایی، زمان باکیفیت و مفید بگذرانند و توجه موردنیاز کودک را فراهم کنند. حالا که ۸ هفته از اجرای این طرح در دبستان ابتدایی ایمان گذشته بود نه تنها فرزندان از برگزاری این طرح احساس شادی داشتند بلکه ردوبدل شدن صحبت‌های عاشقانه والدین کودکان در جمع نیز حاکی از آن بود که پدر و مادرها راحت‌تر از گذشته می‌توانند احساساتشان را نه تنها در محیط خانواده بلکه در جمع نیز بروز دهند.


شور و شوق را می‌شد در چشمان تک‌تک بچه‌ها دید. کودکانی که پدر و مادرهایشان ۸ هفته آن‌ها را در خواندن سرودهای دسته‌جمعی و آموزشی همراه با بازی‌های کودکانه یاری کرده بودند تا به خودباوری و عزت‌نفس برسند و روزهای خوشی را تجربه کنند در این مراسم یکی‌یکی درس‌هایشان را پس می‌دادند. البته همراه آنان پدر و مادرهایشان نیز ثابت می‌کردند در این مدت یاد گرفته‌اند که ارتباط با خانواده‌شان را کیفیت ببخشند.


خانمی عاشقتم. این عبارتی بود که یکی از پدرها در میان جمع و پس از اهدای کادو به همسرش بیان کرد تا نشان دهد با کمک این طرح دیگر از این ‌که به همسرش عشق بورزد خجالت نمی‌کشد. تحقیقات انجام ‌شده از این طرح حاکی است والدین یک بار در هفته در برنامه خانه ومدرسه شرکت می‌کنند تا ۸۰ درصد در برنامه باقی می‌مانند و آن را تا انتها ادامه می‌دهند.


دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی در پایان این برنامه با تقدیر از مجریان طرح خانه ومدرسه در آموزش‌ و پرورش خراسان شمالی به دلیل تلاش‌های انجام ‌شده در این راستا گفت: برای کاهش آسیب های اجتماعی و به ویژه اعتیاد بایستی طرح‌های نوین پیشگیری با تاکید بر خانواده و نوجوانان و جوانان در محیط های دارای اولویت از جمله خانواده و محیط دانش آموزی استفاده کرد.لذا تمام تلاش خود را برای گسترش این طرح به کارخواهیم بست.


ریواده مهمترین هدف از اجرای این طرح را آموزش مهارت زندگی به فرزندان و والدین دانست و خاطرنشان کرد: بایستی آموزش مهارت‌های حل مسئله،کنترل خشم،مهارتهای ارتباطی و تصمیمگیری را به فرزندان خود آموزش دهیم تا کمتر دچار آسیب اجتماعی شوند.


وی اظهار داشت: مصون‌سازی خانواده‌ها در برابر آسیب‌های اجتماعی، مهم‌ترین اولویت ستاد مبارزه با مواد مخدر است.
دبیر شورا گفت: طرح “همکاری خانه و مدرسه ” یکی ‌از طرح‌های موفقی است که در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در برخی از کشورهای جهان اجرا و نتایج ثمربخشی هم در پی داشته است.


ریواده ادامه داد: والدین و خانواده نقش پراهمیت و بسزایی در شکل‌گیری سلامت کودکان به عهده‌دارند و اگرچه حضور فیزیکی والدین در خانه برای کاهش عوامل خطر (به‌خصوص در ارتباط با مصرف مواد) مؤثر است، اما ارتباط و توجه والدین از اهمیت بیشتری برخوردار است.


منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی۹۸٫۰۱٫۱۷

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=52548

برچسب ها