معاون امور پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به ساماندهی دست کم ۲۵۰۰ معتاد کارتن خواب از ابتدای امسال تاکنون اظهار داشت: روند درمان و ترک اعتیاد این افراد سه تا شش ماه است.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی، مسعود هنربخش گفت: اکنون ۱۱ مرکز ترک اجباری ماده ۱۶ در این استان دایر و فعال است که هر مرکز به یک گروه کامل درمان شامل پزشک، روانشناس، روانپزشک و مددکار مجهز است و یکی از این مراکز نیز به زنان معتاد متجاهر اختصاص دارد.
وی افزود: پارسال ۶۲ هزار نفر به مراکز درمان و ترک اعتیاد بهزیستی در مناطق مختلف خراسان رضوی مراجعه کردند که اغلب آنان ۱۷ تا ۶۵ سال داشته و ۱۰ درصد آنها زن بودند.
معاون امور پیشگیری اداره کل بهزیستی استان بیان کرد: در مجموع ۴۴۳ مرکز درمان و ترک اعتیاد در این استان شامل ۳۳۳ کلینیک سرپایی، ۸۰ کمپ، ۱۰ مرکز گذری، ۶ سرپناه، ۲ مرکز اجتماع درمان مدار، یک کلینیک دولتی و ۱۱ مرکز ماده ۱۶ (معتادان متجاهر) فعال است.
هنربخش ادامه داد: اعتباری که سازمان بهزیستی کشور و ستاد مبارزه با مواد مخدر برای ساماندهی معتادان متجاهر به استان اختصاص می دهند برای ساماندهی ۴۰۰ بیمار در ماه است و این در حالی است که ماهانه حدود ۲۴۰۰ بیمار در مراکز این استان پذیرش می شوند.
وی گفت: امسال در حوزه ساماندهی معتادان ۳۵ میلیارد ریال به بهزیستی استان اختصاص یافته است و روزانه حدود ۱۶۰ هزار ریال برای درمان هر نفر در مراکز ترک اعتیاد هزینه می شود.
معاون امور پیشگیری اداره کل بهزیستی استان افزود: اگر حمایت اعتباری از سوی دستگاه های مرتبط نظیر شهرداری انجام نشود برای ساماندهی معتادان به ویژه در تعطیلات نوروز مشکل خواهیم داشت چرا که مراکز ترک اعتیاد در آستانه ورشکستگی هستند.
هنربخش تاکید کرد: شهرداری مشهد همان گونه که به زیباسازی منظر شهری و گل کاری به ویژه در ایام نوروز اهتمام دارد باید به جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر نیز کمک کند.
وی اظهار داشت: شهردار پیشین مشهد اوایل سال جاری در بازدید از مراکز ترک اعتیاد بهزیستی قول تخصیص ۲۰ میلیارد ریال برای این مراکز و تحقق شهر بدون معتاد متجاهر داد اما از این مبلغ فقط سه میلیارد ریال پرداخت شده است.
معاون امور پیشگیری اداره کل بهزیستی استان گفت: معتادان کارتن خواب باید به چرخه زندگی بازگردند، اعتیاد درمان دارد لذا مسئولان باید خود را از قید و بندهای قانونی رها کنند و نگاه انسانی به مراکز تبصره ۱۶ ترک اعتیاد داشته باشند.
هنربخش با بیان این که نبود اشتغال اصلی ترین علت بازگشت دوباره معتادان بهبود یافته به سوی اعتیاد است افزود: تا دستگاه های متولی اشتغال به این موضوع توجه نکنند بازپروری و ساماندهی معتادان اثربخش نخواهد بود.
وی اظهار کرد: در این راستا توانمندسازی، آموزش و ارائه خدمات مددکاری به معتادان بهبود یافته با هدف بازگشت آنان به جامعه جزو کارهای مهم و با اولویت سازمان بهزیستی قرار گرفته است.
معاون امور پیشگیری اداره کل بهزیستی استان ادامه داد: همچنین با اقدام های انجام شده از ابتدای امسال ۱۸۰ معتاد بهبود یافته در واحدهای تولیدی و کارخانه های استان مشغول به کار شده اند.
هنربخش گفت: بهزیستی به تنهایی متولی ساماندهی معتادان متجاهر و کارتن خواب نیست و سایر دستگاه های مرتبط نیز باید در این زمینه کمک کنند.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی۹۷٫۱۲٫۲۳