• امروز : سه شنبه - ۲۳ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 16 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Tuesday - 13 May - 2025
کل پست ها: 73639اخبار امروز : 5
6

باورهای غلط عامل اصلی گرایش نسل جوان به مصرف روانگردانهاست

  • کد خبر : 518
  • ۰۵ دی ۱۳۹۱ - ۴:۴۸

ژوهشگر حوزه اعتیاد گفت: شور، نشاط ، زیبایی ، لاغری ، آرامش و تسکین درد از باورهای غلطی است که باعث گرایش نسل جوان به مصرف روانگردانها شده است. ˈ شهلا کرمی ˈ عصر دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود:براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت،هم اکنون حدود ۳۴ میلیون نفر مصرف‌کننده آمفتامین وهشت […]

ژوهشگر حوزه اعتیاد گفت: شور، نشاط ، زیبایی ، لاغری ، آرامش و تسکین درد از باورهای غلطی است که باعث گرایش نسل جوان به مصرف روانگردانها شده است.

ˈ شهلا کرمی ˈ عصر دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود:براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت،هم اکنون حدود ۳۴ میلیون نفر مصرف‌کننده آمفتامین وهشت میلیون نفر مصرف‌کننده قرصهای اکستاسی در دنیا هستند.

وی با بیان اینکه سهولت ساخت و تولید با ترکیبات ناخالص شیمیایی ، هزینه پایین و در دسترس بودن مواد اولیه شیمیایی، سبب شده تجارت روانگردانها به حرفه‌ای پرسود تبدیل شود، اظهار داشت : سالانه حدود ۵۲۰ تن از انواع مواد روانگردانها در دنیا تولید می شود.

کرمی ادامه داد: عدم آگاهی مردم بویژه جوانان و نوجوانان از میزان آسیب‌های ناشی از مصرف ، وابستگی و اعتیادآور بودن روانگردانها ، سبب توسعه اینگونه مواد در دنیا شده است.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۸۰ درصد نوجوانان و جوانان مصرف قرص‌های روانگردان بویژه اکستاسی را در میهمانی‌ها تجربه می کنند، گفت : مصرف‌ کنندگان دلایل استفاده از این گونه مواد صنعتی را اصرار دوستان ،نیازهای روحی ، کنجکاوی ، هیجان، فقدان تفریحات و غیره بیان می کنند.

کرمی با بیان اینکه زیبا و جذاب بودن انواع مواد صنعتی و شیمیایی نیز موجب گرایش نوجوانان و جوانان به روانگردانها شده است ، افزود: انجام اقدامات فرهنگی و پیشگیری برای مصون‌سازی نوجوانان و جوانان از گرایش به مواد صنعتی و شیمیایی با توجه به عوارض ، پیامدها و تبعات مصرف این مواد، ضروری است.

این پژوهشگر حوزه اعتیاد تصریح کرد:همچنین توسعه اقدامات فرهنگی برای واکسیناسیون اجتماعی نوجوانان و جوانان و پیشگیری از مصرف مواد روانگردان امر ضروری است.

کرمی گفت :مردم ، دستگاه‌های آموزشی و فرهنگی کشور برای سالم‌سازی نسل‌ جوان باید گامهای موثری در عدم گرایش آنها به پدیده مواد صنعتی و شیمیایی بردارند.

وی افزود: ترویج فرهنگ سلامت و غنی‌سازی سودمند اوقات فراغت از طریق تقویت فعالیتهای جایگزین ورزشی، هنری با هدف، ایجاد تحرک، نشاط و شادمانی کوتاه‌مدت (نشاط حسی) ، بلندمدت و پایدار به منظور تقویت احساس رضایتمندی از زندگی، خوش‌بینی، امید،‌ ایجاد هویت نیز ضروری است.


منبع خبر: ايرنا ۹۱/۱۰/۴

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=518

برچسب ها