فرماندار اسفراین گفت: یکی از تهدیدات اصلی در جامعه که باعث آسیبهای اجتماعی و از هم پاشیدگی بنیان خانواده میشود، اعتیاد یکی از اعضای خانواده به مواد مخدر است.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی؛ طاهر رستمی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان اسفراین با بیان این مطلب که اعتیاد یکی از تهدیدات اساسی در جامعه است که باعث از هم پاشیدگی بنیان خانواده و بروز آسیبهای اجتماعی میشود بر لزوم آموزش و آگاهی به افراد تاکید کرد .
وی افزود: به تبع اعتیاد، بسیاری از آسیبهای اجتماعی نظیر طلاق, زباله گردی، کارتن خوابی و سرقت و… در جامعه شکل میگیرد که در سطح اجتماعی کنترل این آسیبها بسیار پیچیده و سخت است .
فرماندار اسفراین، بومیسازی طرح مبارزه با مواد مخدر در شهرستانها را یکی از رویکردهای اساسی در مقابله با مواد مخدر عنوان کرد و اظهار داشت: با بومیسازی طرح و آموزش بهمنظور پیشگیری و کنترل آسیبها و ایجاد زیرساختهای نشاط اجتماعی در جامعه میتوان اقدامات موثری را انجام داد و در همین راستا باید آموزش را از سنین پایین و مدرسه آغاز کرد.
رستمی، پیگیری مسئله اعتیاد جوانان و نوجوانان را یکی از وظایف اصلی اعضای شورا عنوان کرد و بیان داشت: مسئولین در کنترل آسیبهای مواد مخدر بهعنوان تکلیف و وظیفه عمل کنند برای این منظور ضمن ایجاد هماهنگی و تعامل با سایر نهادها از ظرفیت سمنها و تشکلهای مردمی در امر آموزش و پیشگیری کمک بگیرند.
وی با اشاره به نبود زیرساختها و اعتبار کافی در این خصوص تصریح کرد: به منظور تصمیمگیریهای درست و به موقع، مدیران اجرایی کشوری و استانی باید در تقویت صف تلاش کنند در همین راستا میطلبد که نیروها و امکانات نیز به این سمت سوق داده شود.
رستمی عنوان کرد: یک فرد معتاد زمانی دچار فروپاشی میشود که هویت شخصی و شغلیاش را از دست میدهد که تلاش مدیران اجرایی شهرستان بر این مبنا است که به فرد معتاد هویت بخشیده و در همین زمینه هم با توجه به تسهیلات تخصیص یافته در اشتغال پایدار روستایی و عشایری اقدامات خوبی انجام شده است و باید با پیگیری اردوگاه کار و ایجاد کردن زمینه های شغلی برای افراد آسیب پذیر زمینه بازگشت افراد و هویت بخشی آنان فراهم شود.
وی با بیان اینکه دغدغه بسیاری از مردم، مسئولین و نیروی انتظامی مقابله با اعتیاد است، گفت: تنها کاری که در بحث پیشگیری می توان انجام داد، آموزش و آگاهسازی از طریق وسایل ارتباط جمعی و آموزش به خانوادهها است.
رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان، هویت بخشی به فرد معتاد، پرکردن اوقات فراغت در جهت ایجاد نشاط اجتماعی و شناسایی محلات ناکارآمد در جهت توانمندسازی آن و همچنین ترغیب به فعالیتهای اجتماعی و ایجاد شغل را از عوامل موثر در مبارزه با مواد مخدر و کاهش آسیبهای اجتماعی برشمرد .
رستمی، راهاندازی مرکز DIC با هدف کاهش عوارض و آسیبهای اعتیاد، به ویژه در معتادان تزریقی در اسفراین را یکی از نیازها و ضروریات شهرستان عنوان کرد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی۹۷٫۱۲٫۰۴