دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان شمالی در شهرستان اسفراین گفت: معتادان متجاهر استان بایستی تا پایان سال جمعآوری و ساماندهی شوند.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان شمالی؛ احمد ریواده در جلسه شورای شهرستان اسفراین گفت: اقدامات پیشگیرانه بعنوان اولویت اول و بلند مدت بایستی به طور مستمر در دستور کار قرار گیرند؛ همچنین با استفاده از تمام ظرفیتهای موجود و با هم افزایی اعضای شورا، معتادان متجاهر سطح استان جمعآوری و ساماندهی شوند.
وی با اشاره به هزینههای جبران ناپذیر مادی و معنوی اعتیاد به توسعه کشور گفت: بیش از ۶۰ درصد طلاقها، زندانیان و به طورکلی بخش عمده آسیبهای اجتماعی ناشی از اعتیاد میباشد لذا اعتیاد بعنوان اولویت اول آسیبهای اجتماعی بایستی اولویت اول مسئولین مرتبط و فعالان اجتماعی و سمنهای فعال مورد توجه قرار گیرد.
دبیر شورا افزود: در اجرای طرح همه جانبه مبارزه با مواد مخدر و تدابیر دبیرکل ستاد و نیز با دستور استاندار استان، معتادان متجاهر و پرخطر در سطح خراسان شمالی باید در کوتاه مدت جمع آوری و ساماندهی شوند.
ریواده اظهار داشت: اقدامات حوزه مبارزه با مواد مخدر بایستی متوازن و مبتنی بر برنامه های تدوین شده باشد، لذا از اعضای شورای شهرستان میخواهیم در راستای کاهش دسترسی به مواد مخدر به ویژه در مصادره اموال قاچاقچیان و ضربه زدن به بنیان های مالی قاچاقچیان، مشارکت دهیاریها و شوراهای اسلامی شهر و روستا در کاهش عرضه و تقاضای مواد مخدر، جمعآوری معتادان متجاهر و پرخطر، ایجاد اردوگاه کار، جمعآوری خردهفروشان و پاکسازی محیط و… همکاری و برنامهریزی کنند.
جانشین فرمانده انتظامی استان خراسان شمالی نیز اظهار داشت: در شرایط کنونی که در تهدید و تحریم قرار داریم، مردم در همه شرایط همراه و همگام نظام بودهاند و در همین راستا نیز با کمک مردم ضمن آگاهی و آموزش دادن به آنان میتوانیم با پدیده مواد مخدر مقابله کنیم .
وی تغییر مواد مخدر سنتی به صنعتی و بالارفتن مصرف مواد مخدر در سنین پایین را یکی از آسیبهای اجتماعی در جامعه عنوان کرد .
سرهنگ حسین بدری جستجوی پناهگاه، دوستان ناسالم، کامجویی در اعتیاد، بیکاری، سوابق خانودگی، کنجکاوی و حسادت ، محرومیت در خانواده، آزادی بیش از حد به فرزندان و فقدان ایمان را از دلایل گرایش جوانان به اعتیاد برشمرد .
وی در ادامه با اشاره به اولویت نیروی انتظامی در پاکسازی محیط های آلوده و جمع آوری معتادین پرخطر و تزریقی گفت: در صورت ایجاد زیرساختها، نیروی انتظامی آماد گی کامل در جهت جمع آوری معتادین پرخطر ظرف ده روز را دارد.
در این جلسه گزارش اقدامات دستگاهها و مشکلات شهرستان از جمله؛ فقدان مراکز DIC ، شلتر و فراهم کردن زیرساخت مرکز دولتی در شهرستان و… از سوی مدیران شهرستان مطرح شد.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان شمالی۹۷٫۱۲٫۰۴