دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی گفت: مهمترین نهاد اجتماعی که در پیشگیری از اعتیاد میتواند بسیار مؤثر باشد، خانواده است.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی، محمدحسن جهان در جلسه آموزشی پیشگیری از اعتیاد که در پالایشگاه سرخس برگزار شد، گفت: مهمترین نهاد اجتماعی که در پیشگیری از اعتیاد میتواند بسیار مؤثر باشد، خانواده است. پیشگیری از اعتیاد در مراکز مختلفی انجام میشود اما خانواده در بالاترین درجه اهمیت و حساسیت قرار دارد.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در حوزه آسیبهای اجتماعی پنج مورد را بیان فرمودند که یکی از آنها مبارزه با مواد مخدر است، گفت: اعتیاد یکی از بزرگترین آسیبهای اجتماعی است که جامعه را هدف قرار داده و هیچ آسیب اجتماعی به اندازه اعتیاد جامعه را با چالش جدی مواجه نکرده است.
دبیر شورا افزود : توانمندسازی، آموزش مهارتهای زندگی و سبک فرزندپروری برای والدین از اهداف مهم برنامههای پیشگیری از اعتیاد است.
جهان با اشاره به شعار امسال مقام معظم رهبری در حمایت از کالای ایرانی گفت: عزت و حمایت از کالای ایرانی در گروی سلامت جسمی و روانی کارگر ایرانی است و کارگران برای تولید کالای ایرانی باید به درو از اعتیاد و آسیب های اجتماعی باشند.
وی با اشاره به آمار اعتیاد در جامعه بر لزوم برنامه ریزی و توجه جدی مسئولان و متولیان امر نسبت به این موضوع و همچنین گسترش و تعمیق رابطه دوستی والدین با فرزندان تاکید کرد.
دبیر شورا در ادامه با اشاره به شعار ستاد با عنوان “یاریگر هم باشیم” افزود: برای مقابله با آسیبهای اجتماعی به ویژه اعتیاد بایستی از همه ظرفیتهای موجود استفاده شود زیرا مبارزه با مواد مخدر فقط وظیفه دولت نیست و بايد در اين خدمت ارزشمند یاریگر هم باشیم.
جهان افزود: فرهنگ دفاع مقدس در امر اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدرباید فراگیر شود و همه یاریگر هم باشیم .
وی ادامه داد: مداخله زود هنگام والدین در مورد پیشگیری از اعتیاد میتواند تأثیر بسیار زیادی داشته باشد، اما بعضی از والدین تصور میکنند که اعتیاد ویژه افراد خاصی است و فرزند آنها هیچ وقت معتاد نخواهد شد و این غفلت چه بسا فرزندان را به سمت اعتیاد بکشاند. بنابراین، آگاهی و شناخت والدین از موضوع اعتیاد و روشهای پیشگیری از آن ضرورت دارد.
دبیر شورا با تاكيد بر نقش اصلي خانواده در اين حوزه گفت: تمام صاحب نظران تاكيد دارند كه خانواده نقش اصلي و مهمي در پيشگيري از اعتياد دارد و بر همين اساس بايد ابتدا مهارت فرزند پروري به آنها آموزش داده شود.
جهان با بیان این مطلب که اغلب معتادان مصرف مواد را نخستین بار در جمع دوستان خود آغاز کرده اند عنوان کرد: باید نوجوانان و جوانان ما یاد بگیرند تا در مقابل هرگونه تعارف برای مصرف مواد مخدر با قاطعیت نه بگویند و در گزینش دوستان خود دقت کنند.
جهان ادامه داد: نقش آموزش در پیشگیری از اعتیاد بسیار کلیدی است و در برنامه سلامت خانواده عنصر اصلی و تاثیر گذار است. همچنین باید توجه داشت که برای ترویج یک برنامه پیشگیرانه ابتدا باید آن را در درون خانوادهها نهادینه کرد چراکه واحد اصلی تشکیل اجتماع خانواده به شمار میرود.
وی گفت: تقویت ارزشها در کانون خانواده گام نخست مقابله با آسیب های اجتماعی است خانواده نقش اصلی را در پیشگیری از اعتیاد به عهده دارد کسب مهارت های زندگی گامی به سوی پیشگیری از اعتیاد است.
وی افزود: متاسفانه باورهای غلط یکی از علل اصلی گرایش به اعتیاد است مردم عادت کرده اند برای هر دردی مسکن مصرف کنند که همین مسکن ها هم جز مواد اعتیاد آور است به همین دلیل در مراحل بعدی برای تاثیر بیشتر باید دوز مصرفی افزایش یابد. باور غلط دیگری که وجود دارد مربوط به خانمهایی است که در سالن های زیبایی با عناوین مختلف لاغری و زیبایی و بدون آشنایی قرص مصرف می کنند و دچار اعتیاد می شوند که باعث از هم پاشیدگی خانواده ها میشود.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی۹۷٫۱۲٫۰۲