• امروز : یکشنبه - ۱۴ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 7 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Sunday - 4 May - 2025
کل پست ها: 73551اخبار امروز : 2
9

ریشه اصلی خشونت‌ها درجامعه، اعتیاد به مواد مخدر است

  • کد خبر : 51549
  • ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۵

  يك جامعه‌شناس ریشه اصلی خشونت‌ها را در جامعه، اعتیاد به مواد مخدر دانست و گفت: فرد تحت تاثیر مواد مخدر از جمله مخدرهاي صنعتی هیچ کنترلی بر رفتارش ندارد؛ بنابراين باید هزینه خشونت در جامعه بالا برده شود. دکتر امیرمحمود حریرچی در گفت‌وگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در حال […]

 

يك جامعه‌شناس ریشه اصلی خشونت‌ها را در جامعه، اعتیاد به مواد مخدر دانست و گفت: فرد تحت تاثیر مواد مخدر از جمله مخدرهاي صنعتی هیچ کنترلی بر رفتارش ندارد؛ بنابراين باید هزینه خشونت در جامعه بالا برده شود.


دکتر امیرمحمود حریرچی در گفت‌وگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در حال حاضر ریشه اصلی خشونت‌ها در جامعه که روز به روز در حال گسترش است، اعتیاد به مواد مخدر از جمله مخدرهای صنعتی می‌باشد؛ زیرا فرد تحت تاثیر مواد هیچ کنترلی بر رفتارش ندارد.


وی افزود: سیستم عصبی این افراد به علت بهم ریختگی یک نوع ریسک‌پذیری پیدا می‌کنند که راحت می‌توانند برای دیگران، خطر ایجاد کنند.


عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: طبق پژوهش‌ها ثابت شده که مصرف مخدرهای صنعتی عامل مهم بروز انواع خشونت‌ها در مواقعی مثل رانندگی، برخورد با اطرافیان و خشونت‌های خانگی است که این باعث ناامنی در جامعه می‌شود.


حریرچی با بیان اینکه عامل اصلی خشونت‌های خانگی یعنی برخورد فیزیکی و بددهانی با همسر و فرزند، مواد مخدر صنعتی است، گفت: شخص مصرف‌کننده به خودش حق می‌دهد و این جسارت را پیدا می‌کند که با روش خشونت با مسائل و مشکلات برخورد کند، او برای به دست آوردن موادش حاضر است دست به هر کاری بزند، در پرونده‌های مرتبط با قتل‌های خانگی نیز غالبا ردپای مخدرهای صنعتی دیده می‌شود.


وی تصریح کرد: مسائل اجتماعی، اقتصادی و ناامنی شغلی در گرایش افراد به مصرف مواد مخدر تأثیر‌گذارند، فرد برای دوری از دنیای واقعی و فرار از مشکلات به سراغ مصرف مواد مخدر می‌رود اما نمی‌داند از پیامدهای اصلی مصرف مواد این است که مدیریت خشم و استرس از او گرفته می‌شود و دیگر توان تصمیم‌گیری و چاره‌اندیشی را ندارد.


این جامعه‌شناس تاکید کرد: باید هزینه خشونت در جامعه بالا برده شود و افراد بدانند پیامدهای خشونت‌شان چه در اجتماع و چه در زندگی خانوادگی‌شان بسیار سنگین است تا به سمت مخدرهای صنعتی گرایش پیدا نکنند.


حریرچی گفت: رسانه ملی با اشکال نمایشی مستند از زندگی افرادی که با مصرف مواد، مرتکب جنایت شده‌اند، می‌تواند مردم و به خصوص جوانان را از پیامدهای این عمل آگاه کنند، همچنین مراکز فرهنگی و اجتماعی در شهرها با برگزاری کلاس‌های آموزشی، مهارت‌های زندگی و اجتماعی را به‌صورت عمومی با هدف اثرات سو مصرف مخدرها ارائه کنند.


وی در پایان افزود: جوانان فریب تبلیغات ماهواره‌ای را در خصوص داروهای ترک اعتیاد طی یک روز و یک هفته نخورند؛ مواد مخدر صنعتی آنچنان به سلول‌های عصبی و مغزی صدمه می‌زند که جایی برای ترمیم باقی نمی‌ماند و درمان این نوع از مواد مخدر بسیار سخت و زمان‌بر است.


منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۱۱٫۲۸

 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=51549

برچسب ها