دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان لرستان گفت: متادونتراپي، يك نگهدارنده طولانيمدت در درمان اعتياد محسوب ميشود و اثرات كاهش آسيب آن بيشتر مدنظر است تا سم زدايي آن.
به گزارش روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان لرستان، حجتاله فراشي در جلسه اتاق فكر اين شورا گفت: متادون يك داروي صرفا درماني و سمزدايي مطلق نيست بلكه علاوه بر آن بهعنوان يك داروي كاهش آسيب نيز محسوب ميشود.
وي افزود: ذهنيت عموم مردم اين است كه متادون داروي ترك اعتياد است و به همين علت با اين ذهنيت وقتي در مرحله متادونتراپي قرار ميگيرند، بعد از مدتي متوجه ميشوند كه وابستگي فرد مصرفكننده به داروي متادون به مراتب بيشتر از مواد مخدر است و به همين علت ناخواسته وارد چالش بزرگتري شده و دچار يك تعارض ميشوند.
دبير شورا اظهار داشت: فروش غير قانوني متادون از سوي عطاريها، دكهها و سيگارفروشيها و گاه از سوي مراكز درماني سوء مصر ف مواد به طور كاملاً علني با تبليغ در روزنامههاي محلي و همينطور فروش متادون ناخالص و تقلبي بهعنوان متادون استاندارد از چالشهاي مهم داروي متادون است كه براي حل كردن اين معضل ضمن همكاري تمام دستگاهها نيازمند هزينه كردن در اين حوزه هستيم.
فراشي بيان داشت: افكار عمومي به دليل عدم آگاهي از فرايند درمان و بهبودي فرد معتاد، نگرش درمان كوتاه مدت با متادون را انتظار دارند در حاليكه متادونتراپي يك نگهدارنده طولانيمدت در درمان اعتياد ميباشد و اثرات كاهش آسيب آن نسبت به سم زدايي آن بيشتر مدنظر است.
منبع خبر: روابط عمومي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان لرستان۹۲/۱۱/۸