دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس گفت: مواد مخدر سر منشاء بيشترين جرائم ميباشد كه در اين زمينه بايد تدابير تبليغاتي، فرهنگي و اجتماعي لازم توسط كليهي دستگاهها انجام شود.
به گزارش روابط عمومی دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس؛ محمدرضا ابراهیمی در جلسه شورای هماهنگی شهرستان سپیدان که با حضور کلیهی اعضا در محل فرمانداری آن شهرستان برگزار شد، گفت: موادمخدر و روانگردانها به عنوان يكي از مهمترين موانع رشد و توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي در كشور به شمار ميآيد.
وي به ضرورت اجراي برنامهها و فعاليتها منطبق با طرح ملي مبارزه همه جانبه با مواد مخدر، روانگردانها و پيشسازها اشاره نمود و گفت: طرح ملي مبارزه همه جانبه با مواد مخدر، روانگردانها و پيشسازها با رويكرد اجتماعي در برنامه ششم توسعه، محور اصلي اجراي برنامهها و فعاليتها در اين عرصه خواهد بود.
دبير شوراي هماهنگي افزود: با اجراي گام به گام طرح ملي با رويكرد اجتماعي در برنامه ششم توسعه در فاصله زماني ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ ميتوانيم شاهد كاهش موانع و چالشهاي موجود در زمينه كاهش عرضه و كاهش تقاضا مواد مخدر و روانگردانها در سطح كشور باشيم.
اين مقام مسئول در استان فارس، مواد مخدر را سر منشاء تمامی جرائم دانست و افزود: این یک تهدید بزرگ برای جامعه ما محسوب میشود که وظیفه ما در برابر این تهدید ایجاد حساسیت در بین مردم و مسئولین است.
ابراهيمي گفت: دستگاههاي اجرايي عضو و مرتبط با ستاد مبارزه با مواد مخدر و نيز ساير نهادها و ارگانهاي مسئول و همكار مندرج در طرح ملي مبارزه همه جانبه با مواد مخدر، روانگردانها و پيشسازها با رويكرد اجتماعي ميبايست براي اجراي وظايف خود اهتمام ويژهاي داشته باشند تا شاهد كنترل و مهار پديده شوم مواد مخدر باشيم.
دبير شوراي هماهنگي خطاب به كليهي دستگاهها افزود: تدابير تبليغاتي، فرهنگي و اجتماعي لازم به منظور ايجاد نشاط اجتماعي و پُر نمودن اوقات فراغت نوجوانان و جوانان و گروههاي هدف از ديگر برنامههاي مهمي است كه بايد كليهي دستگاهها در اجراي آن تلاش و كوشش مضاعف كنند.
در ادامه جلسه جمال جوادی جهرمی فرماندار و رییس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سپیدان، یکی از مُعضلات دنیا و کشور ایران را بحث مواد مخدر عنوان کرد و اظهار داشت: کشور ما به دلیل همسایگی با تولیدکنندگان بزرگ مواد مخدر به ویژه کشور افغانستان و همچنین به دلیل ترانزیت تولیدات مواد مخدر این کشور از کشور ایران به اروپا، سالانه هزینههای زیادی را از نظر فیزیکی و استحکام بخشی و همچنین تلفات نیروی انسانی و اتلاف هزینه متحمل شده است.
وی سه عامل فردی، خانوادگی و اجتماعی را بعنوان علل گرایش به مواد مخدر برشمرد و افزود: مشکلات روانی، کنجکاوی، ضعف اراده، فرار از زندگی تکراری، انگیزههای درمانی و شخصیت نابهنجار فرد مهمترین علل فردی گرایش به اعتیاد و از علل خانوادگی عواملی مثل کمبود محبت در خانواده، تبعیض بین فرزندان، آزادی بی حد، محدود کردن بی حد فرزندان، رفاه بی حد اقتصادی در خانواده، فقر و نابسامانی های خانواده می توان اشاره کرد و همچنین در دسترس بودن مواد مخدر و بیکاری را میتوان از جمله علل اجتماعی گرایش به اعتیاد نام برد.
رییس شورای هماهنگی شهرستان سپیدان، خطر مواد مخدر را به مراتب بیشتر از خطر جنگ نظامی در جامعه عنوان کرد و اظهار داشت: دشمن امروز بیشتر از آنکه توان خود را برای تخریب زیر ساختهای اقتصادی بکار گرفته باشد این توان را برای تخریب زیرساخت های اجتماعی و فرهنگی در جامعه بکار گرفته است.
این مقام مسئول با اشاره به سیاستهای دولت در راستای مبارزه با مواد مخدر، تأکید کرد: دولت و سازمان های متولی مبارزه با مواد مخدر به تنهایی قادر به مبارزه با این پدیده شوم نیستند و این موضوع عزم و اراده همگانی را میطلبد.
نماینده عالی دولت در سپیدان با بیان اینکه در ۹ ماهه سالجاری ۹۱کیلو و ۱۸۷ گرم کشفیات موادمخدر در شهرستان سپیدان داشتهایم، اظهار داشت: این کشفیات نسبت به مشابه سال قبل ۵۰ درصد افزایش داشته است.
منبع: روابط عمومی دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس۹۷٫۱۱٫۱۷