عضو هیئت علمی آکادمی دوشنبه تاجیکستان با تاکید بر آموزش مهارتهای اجتماعی در مدارس گفت: مهارتهاي “جرأتورزی” و “نه گفتن” مهمترین شاخصههای اجتماعی هستند که باید در مدارس بهصورت ویژه به كودكان آموزش داده شوند.
دکتر احمد حلت در گفتوگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: مثبتاندیشی ميتواند مسیر زندگی جوانان و نسل امروز را تغییر دهد. كودكان به دلایل مختلف از جمله نداشتن امید به آینده، بیشتر از حد مهر دریافت کردن و مسایل ديگر ممکن است به سمت مصرف مواد مخدر گرایش پیدا کنند، اگر جوانی در محیط آلوده به مواد مخدر و آسیبهای دیگر قرار داشته باشد و مهارت مبارزه با رنجها را بلد نباشد، مستعد گرایش به اعتیاد خواهد بود.
وي با اشاره به عوامل گرایش جونان به اعتیاد گفت: طبق تحقیقاتی که من انجام دادم بعضی از ژنها تمایل بیشتری به مصرف مواد مخدر دارند و کسانی که در خانواده دچار تبعیض، فشار و استرس هستند و راه مقابله با آنها را یاد نگرفتهاند ممکن است در اولین مواجه با بحران برای حل مشکلات فردیشان به سمت مخدرها بروند.
اين روانشناس تربیتی با ابراز نگرانی از آسیب “منفینگری” ادامه داد: منفینگری در ذهن فرزندان ما نهادینه شده است و هیچ کجا ذهنشان با مثبتاندیشی آشنا نشده است و چیزی دریافت نکردهاند. یکی از مسائل مهمی که باید در رسانهها به ویژه رسانه ملی روی آن کار شود، مسایل فرهنگی و ایجاد انگیزه و مثبتاندیشی است که متاسفانه در جامعه خیلی كم به آنها پرداخته شده است.
حلت، آموزش مهارتهای اجتماعی را مهمترین مسئلهای دانست که باید در مدارس مورد توجه قرار گیرند و گفت: مهارت جرأتورزی و مهارت نه گفتن مهمترین شاخصههای اجتماعی هستند که باید در مدارس به صورت ویژه به كودكان آموزش داده شوند. با توجه به پایین آمدن سن گرایش به اعتیاد و در دسترس بودن مواد مخدر، این مهارتها را كودكانمان در دبیرستان از پایههای ششم تا نهم یاد بگیرند تا بتوانند آمادگی و توانایی مواجه با این آسیب را داشته باشند.
وي با اشاره به نقش مهم رسانه در تاثیرگذاری روی افراد عنوان کرد: یکی از تکالیف رسانه ملی این باشد که مهارت جراتورزی به کمک سریالها و فیلمهای آموزشی در تلویزیون آموزش داده شود تا این آموزشها در دسترس همه افراد در کل کشور قرار گیرند و خانوادهها آگاه شوند و نوجوان و جوان توانایی “نه” گفتن را یاد بگیرند.
وی تصریح کرد: باید اثرات مصرف موادمخدر بر افراد مختلف در برنامههای آموزشی به صورت مستقیم به نمایش در آورده شود تا همه به ویژه نوجوانان و جوانان از اثرات مستقیم موادمخدر بر بدن و روانِشان آگاه شوند.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۱۱٫۱۷