مشاور شهردار تهران گفت: نحوه برخورد دستگاه قضا با عاملان توزیع، پخش و ترویج مواد مخدر بسیار سخت باشد و آنها بدانند که هزینه افتادن در این مسیر بسیار سنگین خواهد بود.
دکتر غلامعلی رجایی در گفتوگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر از رابطه مستقیم آسیبهای اجتماعی به ویژه اعتیاد و مواد مخدر با فقر فرهنگی سخن گفت و ادامه داد: فقر فرهنگی اگر درست تعریف شود یکی از مهمترین علل آسیبهای اجتماعی است، کسی که تربیت صحیح نداشته یا از فقدان پدر و مادر سالم رنج میبرده و یا در محیط اجتماعی نامناسبی قرار دارد، آسیبهای اجتماعی اعم از مواد مخدر، اعتیاد، خشونت و… هر روزه او را تهدید میکند.
وی افزود: این امر نشان دهنده آن است که فرد دسترسی به آموزش مناسب نداشته و در نتیجه ممکن است دچار فقر فرهنگی شود، همه این عوامل در کنار هم میتوانند منجر به انحراف در فرد شوند.
مشاور شهردار تهران بیان داشت: اگر فرد نسبت به آسیبهایی که تهدیدش میکند بالاخص مواد مخدر استقامت نداشته باشد و نتواند در مواجه با آنها بهترین تصمیم را بگیرد خیلی زود گرفتار میشود و معمولا موادمخدر به نظر این افراد، یکی از راحتترین راهها برای درمان مشکلاتشان است.
رجایی تصریح کرد: یکی از مسائل مهمی که زمینهساز بروز بزهکاری در افراد است، تامین معاش است که فرد به علت بیکاری و نداشتن شغل به آن روی میآورد و به بزههایی مثل دزدی، اعتیاد خرید و فروش مواد مخدر و حتی قاچاق آن روی میآورد. اگر در جامعه برای این افراد اشتغالسازی میشد قطعا این افراد وضعیت بهتر و مناسبتتری داشتند.
وی؛ بزرگترین مقصر فقر فرهنگی را دولتها دانست و ادامه داد: اگر ایجاد نشاط و اشتغال، آموزش همگانی و فرهنگسازی در جهت تربیت صحیح افراد به نحو احسن در هر جامعهای صورت گیرد و شخص دسترسی مناسب به مدرسه، دانشگاه و محیطهای فرهنگی داشته باشد؛ حتی اگر در خانوادهای ناسالمی بوده باشد، به دلیل آموزشهایی که کسب کرده به سمت بزهکاری نمیرود.
مشاور شهردار تهران بیان داشت: وظیفه دولت است که شرایط را برای همه افراد مهیا سازد و همه بتوانند به امکانات آموزشی دسترسی داشته باشند و با توانمندسازی فرزندان، زمینه هرگونه آسیب اجتماعی به ویژه مواد مخدر و اعتیاد را به حداقل برساند.
وی افزود: نحوه برخورد دستگاه قضا با عاملان توزیع، پخش و ترویج مواد مخدر بسیار سخت باشد و آنها بدانند که هزینه افتادن در این مسیر بسیار سنگین خواهد بود. همچنین به نقش خانواده در تربیت فرزندان باید توجه بیشتری شود و فرهنگ گفتوگو در خانوادهها افزایش یابد؛ همه این عوامل در کنار هم کمک خواهند کرد که فرد تربیت صحیحی داشته باشد و آسیبها اجتماعی و پیامدهای آنها در کشور به حداقل برسد.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۷٫۱۱٫۱۰