مشکل اعتياد با همکاري مردم قابل حل است خبرگزاري آريا – ساري- ايرنا- استاندار مازندران از اعتياد به عنوان مشکلي چند بعدي نام برد و گفت: اين مشکل با همکاري مردم و به کمک طلبيدن تشکل هاي مردم نهاد قابل حل است.
به گزارش خبرنگارايرنا، احمد حسين زادگان روز جمعه در سمينار درمان و سوء مصرف الکل که در سالن پيامبر اعظم (ص) دانشگاه علوم پزشکي مازندران در ساري برگزار شد، افزود : در سال هاي اخير دولت و مردم با شناسايي راهکارهاي مناسب توانستند در کاهش آمار اعتياد در جامعه به موفقيت هايي دست يابند ولي سن گرايش به اعتياد رو به کاهش است و مصرف اين مواد و تنوع آن رو به افزايش مي رود.
رييس شوراي سلامت مازندران تاکيد کرد: ما براي کاهش عوارض ناشي از اعتياد در جامعه نياز به عزم ملي و دخالت تمام دستگاههاي دولتي و خصوصي و تشکل هاي مردم نهاد داريم.
حسين زادگان گفت: مديران دستگاههاي دولتي بايد با رفع موانع پيش روي تشکل هاي مردم نهاد در حوزه کاهش اعتياد، مسير را براي تحرک اين تشکل ها باز کنند.
نماينده عالي دولت در مازندران با انتقاد از نگاههاي تک بعدي در حوزه اعتياد و باور داشتن به تاثيرگذاري صرف فقر و بيکاري در گسترش اين معضل اجتماعي، خواستار پرهيز از تک بعدي ديدن مسايل در حوزه هاي اجتماعي از جمله اعتياد شد.
وي گفت: عوامل متعدي در روي آوري به اعتياد تاثير گذارند که بايد تمامي اين عوامل به تناسب تاثيرگذاري در حوزه پيشگيري مورد توجه قرار گيرد.
استاندار مازندران تغيير فرهنگ اعتياد در جامعه را مهم ترين رويکرد براي موفقيت در حوزه پيشگيري دانست و تاکيد کرد: امروز تمام خانواده ها به نوعي در معرض اعتياد قرار دارند و با اين روند بايد تمام اقشار جامعه در قالب تشکل هاي مردم نهاد در حوزه پيشگيري و فرهنگ کاهش اعتياد فعال شوند.
حسين زادگان در اين نشست ضمن درخواست از تشکل هاي مردم نهاد براي نقش پذيري بيشتر در حوزه پيشگيري از اعتياد از تمام مديران دستگاههاي دولتي خواست به اين تشکل ها کمک کنند.
** اعتياد، بيماري با ريسک زياد
رئيس دانشگاه علوم پزشکي مازندران در اين سمينار گفت: اعتياد نوعي بيماري با فاکتورهايي است که ريسک بالا به همراه دارد و سه رکن خانواده، درمانگر و فرد معتاد براي درمان آن نقش اساسي دارند.
دکتر سيد عباس موسوي افزود: بي توجهي به هر يک از ارکان اساسي در درمان اعتياد مي تواند طرح هاي درماني را با ناکامي مواجه کند.
وي توضيح داد: اگر چه نقش خانواده نسبت به ساير ارکان ديگر يعني فرد معتاد و درمانگر بيشتر است، ولي ورود خانواده ها نيز بايد به صورت حساب شده و دقيق و با مطالعه و مشورت متخصصان اين بخش باشد.
دبير شوراي سلامت مازندران با اعلام اين که بستر براي فعاليت تشکل هاي مردم نهاد مهياست، اظهار داشت: سازمانهاي مردم نهاد مي توانند در آگاهي افراد نسبت به آثار مخرب مواد مخدر و اعتياد اثر بخشي بسيار خوبي را در فعاليتهاي پيشگيرانه در جامعه داشته باشند .
بر اساس آمار حدود ۶۰ هزار معتاد در مازندران شناسايي شدند که از اين تعداد حدود ۵۶ هزار نفر تحت درمان قرار دارد.
در مازندران افزون بر ۵۰۰ مرکز ترک اعتياد فعاليت دارند.