• امروز : یکشنبه - ۱۴ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 7 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Sunday - 4 May - 2025
کل پست ها: 73561اخبار امروز : 12
8

اختلالات روحی و روانی از عوامل مهم گرایش به اعتیاد هستند

  • کد خبر : 50937
  • ۰۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۷:۵۶

یک رفتارشناس اجتماعی گفت: افرادی که اختلالات روحی و روانی دارند، افرادی که به شدت عاطفی هستند، افرادی که شکست می‌خورند و قدرت و توان لازم در جهت بازگشت به زندگی ندارند؛ در اولویت گرایش به اعتیاد هستند. دکتر محمدرضا ایمانی در گفت‌وگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: مواد مخدر به […]

یک رفتارشناس اجتماعی گفت: افرادی که اختلالات روحی و روانی دارند، افرادی که به شدت عاطفی هستند، افرادی که شکست می‌خورند و قدرت و توان لازم در جهت بازگشت به زندگی ندارند؛ در اولویت گرایش به اعتیاد هستند.


دکتر محمدرضا ایمانی در گفت‌وگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: مواد مخدر به علت ماهیتی که دارد موجب اختلال شخصیت در فرد می‌شود و فرد را از قالب رفتار طبیعی خارج می‌کند.


وی افزود: وقتی فرد از حالت طبیعی خارج می‌شود، مشکلات و عوارض دیگری برایش به وجود می‌آید؛ چرایی استفاده از مواد مخدر به این علت است که افراد تصور می‌کنند با استفاده از این مواد حال و احساس بهتری پیدا می‌کنند و می‌توانند از برخی گرفتاری‌ها و مشکلاتی که دارند فارغ شوند؛ همین تصور باعث می‌شود فرد کم‌کم به اعتیاد دائم کشیده شود.


کارشناس ارشد مطالعات اجتماعی ادامه داد: آثار و پیامدهایی که مصرف مواد مخدر سنتی و صنعتی دارند، قابل تأمل است و هر یک مسائل و مشکلات خود را به همراه دارند؛ اما مهم این است که بدانیم هریک از این مواد، باعث خارج شدن فرد از روال زندگی عادی و طبیعی می‌شوند و این گام نخست برای ایجاد اختلال در فرد است.


ایمانی بیان داشت: این اختلالات باعث کلافگی و سردرگمی در فرد می‌شوند و حتی ممکن است فرد اختیار شرایط بدنی خود را نداشته باشد، هذیان و دروغ بگوید، پرخاشگری کند و در برخی موارد، گوشه‌گیر و افسرده شود؛ زیرا می‌داند در فضای کلی جامعه نگاه مردم به یک معتاد نگاهی به یک خطاکار و یک آدم مضر و پر ایراد است و به علت فرار از این موضوع رفتارهای متفاوتی از خود بروز می‌دهد.


وی با توجه اثرات متفاوت هر یک از مواد مخدر بر افراد تصریح کرد: اینکه امروز مواد مخدر صنعتی جایگزین مواد مخدر سنتی شده است به این علت است که این مواد اثرات ظاهری خیلی کمی روی فرد نشان می‌دهند، این افراد درون‌گرا می‌شوند، دروغ‌گو می‌شوند، از جامعه فاصله می‌گیرند و به دنبال پنهان کردن ماهیت خود هستند و حاضر نیستند، ارتباط اجتماعی‌شان را گسترده کنند.


این رفتارشناس اجتماعی تصریح کرد: این مشکل در روابط شخصی فرد هم عواقب سختی دارد؛ اگر فرد متأهل باشد با همسرش و خانواده‌اش دچار مشکل می‌شود و در نهایت منجر به فروپاشی خانواده، تنهایی فرد و بیشتر شدن مشکلاتش می‌شود.


ایمانی افزود: عوامل اعتیاد در جامعه ما در گروه‌های سنی مختلف، متفاوت است باید بدانیم که چه افرادی گرایش سریع‌تری به مواد مخدر و اعتیاد دارند، افرادی که اختلالات روحی و روانی دارند، افرادی که به‌شدت عاطفی هستند، افرادی که شکست می‌خورند و قدرت و توان لازم را برای بازگشت به زندگی ندارند، در اولویت گرایش به مواد مخدر هستند. وقتی با این افراد مواجه می‌شویم باید بپذیریم که در هر سن و شرایطی باید رفتار منطقی با آن‌ها داشته باشیم و کاری نکنیم که دچار افسردگی شوند.


وی تأکید کرد: برای درمان این بیماری خانواده فرد به هیچ عنوان نباید به‌تنهایی کاری انجام دهد و حتماً باید فرد زیر نظر پزشکان، متخصصان و روانشناسانی که در این حوزه کار کرده‌اند، باشند و از آن‌ها مشورت بگیرند؛ زیرا همه افراد رفتار یکسانی ندارند و رفتار افراد در شرایط و موقعیت‌های مختلف، متفاوت است؛ بنابراین متخصص با راهنمایی صحیح فرد را به درمان هدایت می‌کند.


ایمانی بیان داشت: بزرگ‌ترین و پراهمیت‌ترین اتفاقی که در راه درمان وجود دارد؛ این است که فرد باید از اراده و توان لازم برای طی کردن مراحل بحرانی ترک برخوردار باشد؛ زیرا اگر این اراده در فرد ایجاد نشده باشد راه‌های درمانی با اختلالات جدی مواجه خواهد شد و به هیچ عنوان نباید با این افراد در حال درمان برخورد قهری و سخت انجام شود بلکه باید برخوردی توأم با دوستی و نرم خویی انجام شود.


وی گفت: این افراد به‌شدت ترس از دست دادن موقعیت، خانواده و چیزهایی را که برایشان مهم است، دارند. این ترس باعث ناامیدی در آن‌ها می‌شود و حتی در خیلی از موارد به علت این ترس، ممکن است برای ترک هم اقدام نکنند؛ بنابراین مراجعه به پزشک متخصص و کمپ درمانی معتبر و رفتار مناسب با این افراد شرایط را برای برگشت صحیح به جامعه برایشان مهیا می‌کند.


منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۱۱٫۰۲

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=50937

برچسب ها