• امروز : یکشنبه - ۱۴ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 7 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Sunday - 4 May - 2025
کل پست ها: 73561اخبار امروز : 12
8

آموزش های فراگیر ، شیوع مصرف مخدرهای صنعتی را کنترل می کند

  • کد خبر : 50826
  • ۲۹ دی ۱۳۹۷ - ۶:۳۲

  یک کارشناس ارشد علوم اجتماعی گفت: مهم‌ترین عامل افزایش آمار اعتیاد، شرایط زمینه‌اي فرهنگی، خانوادگی، اجتماعی و روانی است که باعث افزایش تقاضا برای مصرف شده که با آموزش های فراگیر قابل کنترل است.  طناز صفاری در گفت‌وگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: مشکل مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی […]

 

یک کارشناس ارشد علوم اجتماعی گفت: مهم‌ترین عامل افزایش آمار اعتیاد، شرایط زمینه‌اي فرهنگی، خانوادگی، اجتماعی و روانی است که باعث افزایش تقاضا برای مصرف شده که با آموزش های فراگیر قابل کنترل است.


 طناز صفاری در گفت‌وگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: مشکل مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی و روانگردان‌ها همچنان مساله اول اجتماعی ما است و در چند سال اخیر ابعاد تازه‌ای این مساله داشته که همان محرک های صنعتی و آمفتامین‌هاست.


وی اظهار داشت: امروزه مواردی مانند جرم، قتل، سرقت و غیره از اخبار رایجی است که از عوارض مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی به گوش می‌رسد و ابزار مقابله در مرحله گسترش این مواد آگاهی جوانان و نوجوانان است.


این جامعه شناس ادامه داد: بايد تدوين كتاب‌هاي آموزشي درباره اعتياد و مخدرهای صنعتی و شیمیایی توسعه يابد و به‌صورت رايگان در دسترسي افراد قرار گيرد تا آگاهی و نگرش آنان نسبت به مواد مخدر به خصوص روانگردان‌ها تغيير يابد.


به گفته صفاری، مخدرهاي صنعتي و شيميايي اثری ترکیبی از توهم زایی و تحرک بخشی دارند، با توجه به اینکه مصرف مواد روانگردان و محرک باعث ایجاد نا امنی در جامعه، خانواده و افزایش جرایم می‌شود، عوارض اجتماعی مهم‌ترین آسیب مصرف اين مواد است.


وي افزود: مصرف مواد مخدر صنعتي و شيميايي اثر سوء بر سلامتی نوجوانان دارد به طوری که پیامدهای اجتماعی شومی مثل تمایل بیشتر به ارتکاب جرم ، تهاجم فیزیکی و تجاوز جنسی و تصادفات و ترک تحصیل‌ها، غیبت، فرار از مدرسه و بیماری‌های منتقله از طریق جنسی به همراه دارد و در بزرگسالی نیز تداوم خواهد داشت.


این جامعه شناس با اشاره به اينكه ارائه تعریف جامع از اعتیاد به ویژه در زمینه مواد صنعتي و شيميايي مشکل است، تصريح كرد: عوامل رواني، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی در تمام مراحل اعتیاد از جمله علل سیر و پیشرفت و حتی در درمان آن ، باید مورد توجه قرار گیرند.


وی بیان کرد: رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر باید به ‌سلامت روانی مردم جامعه و رهایی آنان از تنش‌های شخصی و اجتماعی کمک کرد، وقتی مردم از زندگی خشنود نباشند و سلامت روان کمتری داشته باشند برای تسکین آلام خود و رهایی از تنش‌ها و فشارهای روانی و غلبه بر مشکلات ممکن است به مصرف مواد مخدر و داروهای روانگردان پناه ببرند.


صفاری تصریح کرد: برنامه‌هاي پيشگيري از اعتياد بايد با همکاری و مشارکت دستگاه‌هاي مختلف  طراحی شوند تا موجب هم‌افزایی شوند.‏


وی یادآور شد: استفاده از پتانسیل و ظرفیت صاحبنظران در مبارزه اجتماعي با مواد مخدر صنعتی و شیمیایی به‌عنوان ‏یک منبع مهم و سرمایه کارشناسی است و با مشاركت ، هماهنگی و برنامه‌ریزی از ایده‌هاي نو در جهت هم‌افزایی و ‏افزایش فعالیت‌ها و اثربخشی در مقابله با اعتياد مي توان بيشترين بهره را در راه مبارزه با مواد مخدر برد‏.


به گفته وي، رسالت جامعه اسلامی سالم‌سازی است که این امر نیز به بصیرت و همکاری همه مردم نیاز دارد.


منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۱۰٫۲۹

 

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=50826

برچسب ها