وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بيان اينكه جامعه مداحان، موثرترين شبكه در اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر است، گفت: کانون مداحان به عنوان یکی از شبکههای اجتماعی موثر و دارای جایگاه بالا در جامعه ميتواند تاثیرگذاری زيادي در اين امر داشته باشد.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر عبدالرضا رحمانیفضلی در نشست صميمي با مدیران سازمان تبلیغات اسلامی و اعضای کانون مداحان کشور، گفت: تاكنون تلاشهاي زيادي در حوزه مبارزه با مواد مخدر شده است، اما علیرغم این تلاشها نمیتوانیم بگوییم که توانستهایم مواد مخدر و این بلای اجتماعی را کنترل و مدیریت كنيم.
وي اظهار داشت: تاكنون، ۳۷۰۰ نفر در راه مبارزه شهيد شدهاند و هزینههای اجتماعی و اقتصادی بسیار بالایی هم انجام شده است اما هنوز در حوزه مبارزه با مواد مخدر از قاچاقچیان عقب هستیم.
دبيركل ستاد افزود: اگر در گذشته تنها ماده مخدر، تریاک محسوب میشد اما امروز انواع و اقسام آن به ویژه مخدرهای صنعتی افزایش یافته به طوری که قاچاقچيان برای درمان هر نوع مرض و بیماری مثل استرس، افسردگي، چاقي، لاغري، بهبودي پوست و ناتواني جنسي يكي از این مخدرهای صنعتی را معرفی ميكنند، لذا با توجه به اینکه آگاهی جامعه از مصرف این مواد کم ميباشد افراد بايد بدانند كه حتی با یک یا دو بار مصرف این مواد، امکان بازگشتشان به زندگي عادي و سالم سخت خواهد بود.
رحمانيفضلي بيان داشت: ۴۶ درصد از زندانیان افرادی هستند که مستقیم با مواد مخدر ارتباط داشتهاند و ۲۵ درصد از زندانیان نیز به صورت غیر مستقیم با مواد مخدر در ارتباط بودهاند كه اكنون در زندان به سر ميبرند.
وي افزود: بسیاری از روشهای قبلی و ناتوانیهایی که در گذشته وجود داشته باید جبران شود كه بر همین اساس تصمیم وزارت کشور و ستاد بر اجتماعیکردن موضوع مبارزه با مواد مخدر و رفع نگرانی و ايجاد حساسیت در بین مردم است.
دبيركل ستاد در ادامه؛ پیشگیری، درمان، مقابله و صیانت از بهبوديافتگان را از مهمترین برنامههای ستاد در راستاي اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر عنوان كرد و افزود: در امر مقابله پلیس وظیفه اصلی را دارد اما بحث پیشگیری، درمان و صیانت از بهبوديافتگان موضوعاتی هستند که باید با مشارکت و درگیر کردن عموم جامعه صورت بگیرد که در این مسیر باید به دنبال تاثیرگذارترین جریانهای اجتماعی در جامعه باشیم.
رحمانيفضلي در ادامه؛ کانون مداحان را از بزرگترین جریانهای اجتماعی، موثر و بااهمیت در جامعه خواند و گفت: امروزه NGOها بهعنوان رکن پنجم دموکراسی در جهان مطرح هستند و خوشبختانه ایران از ۱۴۰۰ سال قبل با داشتن تشکل بزرگ کانون مداحان به خوبی در این عرصه فعالیت کرده و امروز میتواند بهعنوان یکی از بازوان پرتوان دولت در کاهش آسیبهای مواد مخدر وارد شود.
وی با بیان این که مداحان از لحاظ شناختی، احساسی و فلسفی پیوند عمیقی با جامعه برقرار کردهاند، گفت: خواست من از جامعه مداحان این است که به دنبال راهکارهایی برای حل معضل اعتیاد در جامعه باشند تا در شرایط کنونی بتوانیم با همکاری جریانهای مختلف اجتماعی مساله اعتیاد را کنترل کنیم.
وي تصريح كرد: تاکنون با طبقات و تشکلهای مختلف نشست مشترک پیرامون موضوع مواد مخدر و مبارزه با آن داشتهایم چرا که دولت به دنبال آگاهیبخشی جامعه در حوزه اعتیاد است و همه میدانیم که تشکلهای بزرگ اجتماعی در این امر بسیار تاثیرگذار هستند.
دبيركل ستاد با تاکید بر این که جامعه مداحان باید از لحاظ روانی جوانان را تحت تاثیر قرار دهند، گفت: باید حس گناه، تعصب و غیرت در جوانان برانگیخته شود و الگوهای تقویت اراده نيز برای آنها بیان شود.
رحمانيفضلي همچنین از روسای کانون مداحان کشور خواست تا با تشکیل خیریهها در این کانون به صیانت از خانواده معتادان بپردازند ضمن آنکه باید از لحاظ حقوقی و قضایی نیز خانوادههای معتادان به ویژه زنانِ داراي همسر معتاد مورد حمایت قرار بگیرند.
منبع خبر: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر ۹۲/۱۱/۵