دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه وجود معتادان متجاهر امنیت روانی جامعه را برهم میزند، گفت: جمعآوری، نگهداری، درمان و رسیدگی به معتادان متجاهر اولویت نخست ستاد است که اجرای آن باید در کوتاهمدت انجام شود.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دکتر اسکندر مومنی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان البرز که با حضور استاندار این استان برگزار شد، از تلاش های شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر البرز و دستگاه های عضو آن تشکر کرد و گفت: افزایش ۸۰ درصدی کشفیات مواد مخدر در البرز نسبت به سال گذشته نمونه بارزی از تلاش این شورا است که قابل تقدیر می باشد و این مهم از میزان کشوری حدود ۷۰ درصد بالاتر است.
وی افزود: مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در خصوص حل آسیب های اجتماعی به ویژه اعتیاد تأکیدات ویژهای دارند.
مومنی؛ مبارزه با مواد مخدر را در همه ابعاد آن اعم از پیشگیری، درمان و صیانت اجتماعی امری بین بخشی و تعاملی خواند و گفت: این مبارزه همه جانبه، همدلی همه دستگاه ها را می طلبد و نیازمند کار جمعی است.
وی با اشاره به اولویتهای ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: جمعآوری، نگهداری، درمان و رسیدگی به معتادان متجاهر اولویت نخست ستاد است که اجرای آن باید در کوتاهمدت انجام شود.
دبیرکل ستاد در ادامه؛ مقابله با عرضه و درمان اعتیاد را از دیگر اولویت های ستاد برشمرد و بیان داشت: توجه به پیشگیری از اعتیاد و صیانت اجتماعی از اولویت های بلند مدت ستاد است و هدف این است که کسی به سمت اعتیاد نرود.
دبیرکل ستاد افزود: ۱۱.۷ درصد تولید ناخالص ملی کشور برای خسارات ناشی از مواد مخدر هزینه می شود در حالیکه این رقم را می توان صرف کارهای عمرانی و توسعه ای کشور کرد.
مومنی بیان داشت: علت ۵۵ درصد طلاقها در جامعه اعتیاد است و بیش از ۴۰ درصد زندانیان مستقیم با مواد مخدر ارتباط دارند.
وی گفت: هرچه ما تلاش کنیم و بگوییم که در این حوزه اقداماتی انجام دادیم اما وقتی مردم در پارکها و کوچهها با این معضل مواجه شوند، باورپذیری اقدامات انجامشده برایشان سخت است. پس نتیجه همه پژوهش ها و منطق این است که در کوتاه مدت بحث معتادان متجاهر را به ساماندهی کامل برسانیم.
دبیرکل ستاد گفت: وجود معتادان متجاهر امنیت روانی جامعه را برهم میزند و معتقدم قضاوت و ارزشگذاری مردم راجع به اقدامات انجامشده در این حوزه متوجه یک سازمان یا دستگاه خاصی نیست بلکه کارآمدی را به همه دستگاهها نسبت میدهند.
مومنی با اشاره به راه اندازی مرکز ماده ۱۶ در استان البرز گفت: حدود هزار و ۵۰۰ معتاد متجاهر در استان البرز وجود دارد و از استاندار البرز میخواهم زمین موردنظر برای احداث این مرکز را جانمایی کند. ما نیز تا پایان سال اعتبار لازم را تأمین خواهیم کرد.
وی بیان داشت: در مرحله اول ۵۰۰ میلیون تومان به احداث اردوگاه ماده ۱۶ استان البرز اختصاص خواهد یافت، و ستاد مبارزه با مواد مخدر اعتبار لازم برای احداث مرکز را برای هر تعداد نفری که در البرز باشند، تأمین میکند.
وی گفت: در نظر داریم معتادان پس از درمان، امادگی لازم را برای مهارت آموزی و جذب در جامعه داشته باشند و بعد از خروج نیز مراکزی باشند که بر آنان نظارت و مراقبت کنند.
دبیرکل ستاد گفت: طبق پژوهشی که انجامشده علت شیوع مواد مخدر در میان جوانان، نوجوانان و بهویژه دانش آموزان در وهله نخست، باور غلط بیضرر بودن آن و رودربایستی و عدم توانایی نه گفتن بیان شده است. بنابراین اقدامات پیشگیری از اعتیاد باید از سوی نهادهای آموزشی و فرهنگ ساز انجام شود تا افراد سالم جامعه به سمت اعتیاد نروند زیرا درمان در حوزه اعتیاد بسیار سخت است. باید مهارت نه گفتن را به افراد آموزش داد و اگاه بخشی های وسیعی در این حوزه انجام شود.
مومنی در پایان گفت: مسائل و مشکلات البرز و تهران از یکدیگر جدا نیستند و به دلیل همجواری دو استان، به هم پیوسته هستند. مسائل فرهنگی و اجتماعی که در تهران اتفاق می افتد در کمترین زمان، در البرز نیز اتفاق می افتند و بالعکس.
دکتر عزیزاله شهبازی استاندار البرز نیز توجه به حوزه پیشگیری از اعتیاد را مهم توصیف کرد و گفت: باید از گروه های مرجع و سازمان های ذی ربط در حوزه پیشگیری از اعتیاد استفاده کرد چرا که البرز از ظرفیت بسیار بالایی در این امر برخوردار است تا به زودی شاهد کاهش هر چه بیشتر اعتیاد در این استان باشیم.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۱۰٫۲۳