در حال حاضر ۶ کمپ اختیاری بانوان و ۳۷ مرکز ترک اعتیاد آقایان در استان فعال هستند و ۱۲۰۰ بیمار در این مراکز تحت درمان میباشند.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی، معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی در جلسه مدیران و مسؤولین فنی کمپهای ترک اعتیاد گفت: برخی افراد تصور میکنند که ترک اعتیاد با اجبار امکانپذیر است اما شواهد علمی و تجربی نشان میدهد که ترک اجباری اعتیاد جواب نمیدهد و عود بیمار به اعتیاد قطعی است.
مسعود هنربخش افزود: اصرار خانوادهها برای اعزام معتاد به کمپ و بردن معتاد توسط گروههای اجیر شده از سوی این مراکز، غیر قانونی است و مجازات در پی دارد.
وی اضافه کرد: علاوه بر این، این گونه کارها فایدهای هم برای معتاد و خانواده ندارد و تنها نتیجهاش این است که هزینهی نگهداری از معتاد در کمپ و احیانا صدمات روحی و جسمی ناشی از اقامت اجباری، بر خانواده تحمیل میشود.
وی اعتیاد را یک بیماری سختدرمان جسمی روانی توصیف کرد و گفت: این درمان فقط در مراحل مقدماتی در مراکز اقامتی انجام میشود و بقیهی مسیر از طریق خانواده، دوستان، اطرافیان، روانشناسان و خود معتاد و در دراز مدت امکانپذیر است.
هنربخش همچنین گفت: ما در حال تشکیل تیمهای تخصصی درمان در مراکز اقامتی هستیم که امیدواریم به راهکاری برسیم که این تیمها در تمام مراکز اختیاری و اجباری مستقر شوند تا کار درمان تخصصی از همان زمان سمزدایی آغاز گردد و بیمار در هنگام ترخیص، در شرایط نسبتا پایداری باشد که بتواند بدون ترس از عود، به جامعه ورود کند.
به گفتهی معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی در حال حاضر ۶ کمپ اختیاری بانوان و ۳۷ مرکز ترک اعتیاد آقایان در استان فعال هستند و ۱۲۰۰ بیمار در این مراکز تحت درمان میباشند.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی۹۷٫۱۰٫۲۲