• امروز : شنبه - ۱۴ تیر - ۱۴۰۴
  • برابر با : 10 - محرم - 1447
  • برابر با : Saturday - 5 July - 2025
کل پست ها: 74021اخبار امروز : 0
7

وزير كشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر: در مبارزه با مواد مخدر بايد بسيجي‌وار شركت كرد

  • کد خبر : 5047
  • ۰۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۵:۴۹

وزير كشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در نشست صميمي با رييس سازمان بسيج مستضعفين با بيان اينكه در مبارزه با مواد مخدر بايد بسيجي وار شركت كرد، گفت بسيج تاكنون مشاركت فعالي در برخورد با آسيب‌هاي ‏اجتماعي همچون زلزله، سیل و طرح واکسیناسیون فلج اطفال داشته لذا مي‌تواند در مبارزه با مواد […]


وزير كشور و دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در نشست صميمي با رييس سازمان بسيج مستضعفين با بيان اينكه در مبارزه با مواد مخدر بايد بسيجي وار شركت كرد، گفت بسيج تاكنون مشاركت فعالي در برخورد با آسيب‌هاي ‏اجتماعي همچون زلزله، سیل و طرح واکسیناسیون فلج اطفال داشته لذا مي‌تواند در مبارزه با مواد مخدر نيز حضوري فعال ‏داشته و به خوبي وارد عمل شود.‏

به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر عبدالرضا رحماني‌فضلي در اين نشست كه در محل ستاد برگزار شد، با تاكيد بر اهميت توجه به مسئله مبارزه با مواد مخدر گفت: بازتابي كه اعتياد و مواد مخدر در جامعه و سطوح مختلف اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و امنيتي آن داشته نشان مي‌دهد كه هنوز جامعه و حتي برخي از مسولين از اهميت پرداختن به مسئله مبارزه با اين پديده شوم بي اطلاع هستند.

وي افزود: اعتياد و مواد مخدر باعث بروز آسيب‌هاي اجتماعي و بزهكاري‌ها همچون سرقت، طلاق، قتل، تجاوز به عنف؛ همسر آزاري و كودك آزاري مي‌شود و روزانه نيز ۸ تا ۹ نفر جان خود را بر اثر مصرف مواد مخدر از دست مي‌دهند.

دبيركل ستاد ادامه داد: يك ميليون و ۳۲۵ هزار معتاد در كشور وجود دارد كه با احتساب بعد خانوار حدود ۶ ميليون نفر به طور مستقيم با مواد مخدر درگيري دارند كه اين رقمي قابل توجه و نيازمند بسيج عمومي براي حل اين مسئله است.

رحماني‌فضلي تصريح كرد: طبق پژوهش‌هاي صورت گرفته ۶۳ درصد از جامعه معتادان متاهل، ۵۲ درصد شاغل و بيش از ۷۵ درصد داراي مدرك ديپلم به بالا هستند، كه اين نشان مي‌دهد مواد مخدر، مسئله‌اي پيچيده است و ديگر نمي‌توان گفت كه فقر، بيكاري و تجرد عامل اعتياد هستند.

وي با اشاره به سخن مقام معظم رهبري (مدظله العالي) مبني بر اينكه مبارزه با مواد مخدر جهادي مقدس است، گفت: مقام معظم رهبري سياست‌هاي كلي را در حوزه مبارزه با مواد مخدر در ۱۱ بند ابلاغ كرده‌اند كه شامل همه ابعاد مبارزه مي‌باشد، ستاد نيز اين سياست‌ها را در دستور كار خود قرار داده و تاكنون در خصوص ۸ بند آن، جلسات مشورتي با حضور كارشناسان حوزه مبارزه تشكيل و براي آنان سياست‌هاي اجرايي تهيه شده است.

وي خطاب به مسوولين حاضر در جلسه بيان داشت: در مبارزه با مواد مخدر بايد بسيجي وار شركت كرد و انتظار ما اين است كه اين امر، به عنوان يكي از ماموريت‌هاي بسيج مطرح شود؛ چرا كه تجربه نشان داده كه بسيج در برخورد با آسيب‌هاي اجتماعي بسيار موثر و با نفوذ بوده است.

دبيركل ستاد ادامه داد: نیروی انتظامی، از سال ۸۶ به بعد در نظرسنجی‌هايي كه در بين مردم انجام داد، اعلام كرد كه موضوع مواد مخدر و اعتیاد نخستين نگراني مردم است، لذا بسيج با توجه به جايگاه حساسي كه در نشان دادن چهره نظام جمهوری اسلامی و مشاركت فعال در برخورد با آسيب‌هاي اجتماعي همچون زلزله، سیل و طرح واکسیناسیون فلج اطفال دارد، مي‌تواند در مبارزه با مواد مخدر حضوري فعال داشته و به خوبي وارد عمل شود.

رحماني‌فضلي گفت: با توجه به سياست ستاد مبني بر توجه به حوزه‌هاي پيشگيري، درمان و صيانت از بهبوديافتگان؛ انتظار مي‌رود كه بسيج در امر مبارزه به اين مولفه‌ها توجه جدي داشته باشد، لذا طرح‌هايي كه از سوي اين سازمان ارائه مي‌شود بايد همه‌جانبه و داراي ورودي مشخص باشند.

وي همچنين بر مشاركت فعال و جدي مردم در امر مبارزه و برانگيختگي حس مشاركت‌جويي آنان، ايجاد فضاي تبليغاتي و رسانه‌اي، حضور موثر صدا و سيما، ايجاد و معرفي شهرهاي پاك كشور، حضور جدي قوه قضاييه در برخورد با محكومان و اجراي سريع پرونده‌هاي آنان، آموزش خانواده‌ها، استفاده از بهبوديافتگان در زمينه‌هاي رسانه‌اي و امر مبارزه، بهره‌گيري از ظرفيت مهم سازمان‌هاي مردم‌نهاد، تشكيل خيريه جهت كمك به خانواده‌هاي معتادان و برگزاري منظم جلسات شوراهاي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان‌ها تاكيد كرد.

رحماني‌فضلي با اشاره به اجراي دقيق طرح مبارزه همه‌جانبه با مواد مخدر و روان‌گردان‌ها به صورت پايلوت در ۵ شهرستان در استان‌هاي اصفهان، كرمانشاه، همدان، مازندران و تهران پيشنهاد داد: بسيج اجراي اين طرح را در ۵ مركز استان‌ بررسي و زمانبندي‌هاي مربوطه را مشخص كند، تا انشالله در اسفند ماه تفاهم‌نامه نهايي جهت ادامه اين طرح امضا و از فرودين سال ۹۳ اجراي طرح شروع شود.

وي در پايان گفت: به مبارزه با مواد مخدر بايد به عنوان وظيفه ديني و اعتقادي نگاه كرد تا انشالله بتوانيم با مشاركت فعال همه آحاد جامعه همچون بسيج در امر مبارزه موفق شويم.

 

منبع خبر: روابط عمومي ستادمبارزه با مواد مخدر ۹۲/۱۱/۴

لینک کوتاه : https://news.dchq.ir/3/?p=5047

برچسب ها