دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان چهارمحال و بختیاری گفت: نقش والدین در خانواده در تحقق رویکرد اجتماعی مبارزه با مواد مخدر بسیار پر رنگ است.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری؛ سید قدیر مرتضوی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان بروجن گفت: پدیده اعتیاد یک پدیده فردی نیست بلکه این پدیده شخص، خانواده و اجتماع را درگیر خود میکند.
وی افزود: وقتی یک فرد به اعتیاد دچار میشود صرفاً خود او دچار نمیشود بلکه شبکهای از افراد درگیر مسئله اعتیاد او میشوند؛ زیرا آن فرد متعلق به یک خانواده است و افراد خانواده هم درگیر اعتیاد وی میشوند.
دبیر شورا تصریح کرد: وقتی فرد معتاد میشود عملاً از نیروهای فعال جامعه کاسته میشود و نه تنها یکی از نیروهای فعال جامعه بلکه مجموعهای از افراد که در شبکه روابط اجتماعی فرد معتاد نقش دارند، بخشی از انرژیهایشان را به دلیل درگیری ذهنی و روانی از دست میدهند. پس این امر برای اجتماع بسیار پرهزینه است.
مرتضوی به هزینههای اعتیاد بر اجتماع اشاره کرد و گفت: جدا از هزینههای اقتصادی، هزینههای فرهنگی و اجتماعی دیگری نیز در جامعه برای اجتماعپذیر کردن یک فرد وجود دارد، طبعاً یک فرد وقتی از فعالیتهای مفید در جامعه حذف میشود، جامعه از یک کنشگر فعال اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی محروم میشود.
وی افزود: هر کارگزاری بنا به سهم خود در حوزه سیاست، فرهنگ، اقتصاد و اجتماع مسئولیت دارد که در تغییر نگرش افرادی که مبتلا به اعتیاد هستند، موثر باشند زیرا اعتیاد پدیدهای است که مجموعه ای از عوامل در شکلگیری آن موثر هستند.
به گفته وی؛ باید در اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر به نقش پر رنگ والدین در خانواده اعم از رابطه سالم و امن والدین با فرزندان، نظارت بر فرزندان، ایجاد مقررات مناسب، انتقال مناسب ارزشهای فرهنگی، اخلاقی و اجتماعی، حمایت از جنبههای عاطفی، فکری، اجتماعی و اقتصادی در تحقق رویکرد اجتماعی مقابله با اعتیاد بسیار توجه کرد؛ زیرا که تحقیقات بر نقش اساسی عوامل خانوادگی در محافظت از نوجوانان در برابر مصرف موادمخدر صحه گذاشته است.
منبع: روابط عمومی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری۹۷٫۱۰٫۰۹