نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران (UNODC) گفت: جامعه بينالملل و دفتر UNODC به هزينههايي كه ايران در مبارزه با مواد مخدر ميپردازد، اهميت ميدهند.
به گزارش روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، الکساندر فدولوف در ديدار با دكتر اسكندر مومني دبيركل ستاد مبارزه با موادمخدر از عملكرد خوب دولت ايران در مبارزه با قاچاق مواد مخدر تشكر كرد و گفت: به نيابت از جامعه بينالمللي و دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) اعلام ميدارم كه به هزينههايي كه ايران در اين مبارزه ميپردازد، اهميت ميدهيم.
وي افزود: نقش ايران در چارچوب كنوانسيونهاي مختلف بهعنوان عضوي از جامعه بينالملل كه مفاد بیانیه سیاسی ۲۰۱۴ و برنامه اقدام ۲۰۰۹ را به اجرا درميآورد، كاملا مشهود است و اين امر براي بسياري از كشورها مبناي مشاركت منطقهاي و بينالمللي محسوب ميشود و دفتر UNODC نیز بر اين اساس، از دولت ايران حمايت ميكند.
نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران ادامه داد: حاشيه اجلاس كمیسيون مواد مخدر كه در ماه مارس برگزار ميشود، بهترين فرصت براي اطلاعرساني در خصوص دستاوردها و اقدامات ايران در مبارزه با مواد مخدر در سطح بينالمللي است.
فدولوف بيان داشت: در اسناد بينالمللي به حوزه پيشگيري از اعتياد توجه شده و بارها در جلسات كميسيون مواد مخدر نیز از دفتر UNODC خواسته شده كه از كشورهايي عضوي كه در حوزه پيشگيري فعاليت ميكنند، حمايت كند.
وي ادامه داد: سازمان بهداشت جهاني، دفتر UNODC و UNAIDS در اين زمينه راهنماي فني را تهيه كردهاند و از كشورها ميخواهند يكسري اهداف را در حوزههاي پيشگيري از اعتياد و ايدز و درمان آنها مشخص كنند و اين در چارچوب يك سندي وجود دارد و اين سند، ساز و كار پيشگيري در سطح جهاني محسوب ميشود.
نماينده دفتر UNODC افزود: سند ديگري هم در جامعه بينالمللي بنام “سند جامع پيشگيري از اعتياد” وجود دارد كه با راهنماييهاي ستاد مبارزه با مواد مخدر تهيه شده است.
همچنين دكتر املشي نماينده سازمان بهداشت جهاني نيز گفت: UNAIDSدر سازمان بهداشت جهاني و در حوزه سلامت فعاليت ميكند و امراض غير مسري و فاكتورهاي خطر مثل پيشگيري از سيگار و عواقب آن را براي سلامت مضر هستند، بيان ميكند.
وي بيان داشت: گروه هدف يونيسف و دفتر UNODCكه در حوزه پيشگيري و سلامت فعاليت ميكنند، كودكان، نوجوانان و جوانان هستند و در اين دو نهاد بينالمللي پيشگيري، درمان، ترويج، شبكهسازي و ارزيابي از اهميت به سزايي برخوردار هستند.
همچنين در پایان دروديان بر توجه به حوزه پيشگيري از اعتياد تاكيد كرد و گفت: ايران به كنترل اچآيوي در چارچوب كاهش آسيبها در سطح منطقه و بينالملل توجه ويژهاي دارد و مرحوم آيتالله هاشمي شاهرودي نیز به حوزه كاهش شيوع آسيبها در زندانها توجه داشتند و موجب شد ۲۰ سال پيش اچآيوي در زندانها كاهش يابد و در ديگر مراكز و نقاط نيز كاهش آسيب گسترش پيدا کند.
منبع: روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۱۰٫۰۸