یک فعال اجتماعی تاکید کرد: اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر صنعتی و شیمیایی رویکرد مناسبی است که به درستی مطرح شده و باید بسترهای اجرای آن در جامعه فراهم شود.
محمدرضا کاظم در گفتوگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: باید به شادی کودکان و جوانان توجه جدی داشته باشیم و با شناخت و شکوفایی توانمندیهای جوانان، مقابله با اعتیاد و آسیبهای اجتماعی را با جدیت پیگیری کنیم.
وی اظهار داشت: در کنار رسیدگی به مسایل اقتصادی و ایجاد فرصتهای شغلی، تامین جنگهای شادی و برنامههای نشاط جمعی برای تخلیه جوانان و نوجوانان باید در دستور کار قرار گیرد و بدون شک این موارد نقش مهمی در پیشگیری از کاهش عرضه و تقاضا برای مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی خواهند داشت.
این فعال اجتماعی ادامه داد: باید کارگروهی با هدف تامین برنامههای فرهنگی، ورزشی و اجتماعی تشکیل شود تا با ایجاد فضایی شاد برای فرزندان و نوجوانان مقابله با آسیبها را به شکل جدی پیگیری کند.
کاظم خاطر نشان کرد: برای رسیدن به اهداف خود به منظور کاهش آسیبهای اجتماعی باید به گروههای مرجع شامل معلمان، هنرمندان و ورزشکاران مراجعه کرد؛ چرا که اقشار مختلف جامعه با آسیبهای اعتیاد روبه رو هستند و مقابله با آنها تنها از عهده یک گروه مرجع بر نمیآید.
وی تصریح کرد: رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر معقول و منطقی است و همه دستگاهها و مردم باید به مسئولیت و نقش خود در این زمینه توجه کنند.
این جامعه شناس در ادامه، انگیزه اعتیاد را در افراد مختلف متفاوت دانست و افزود: فقر فرهنگی یکی از ریشههای اعتیاد به مخدرهای صنعتی و انواع روانگردانها به شمار میرود.
کاظم تصریح کرد: مسایل اقتصادی و اجتماعی از دیگر مشکلات بروز اعتیاد در جامعه است که در پیشگیری از اعتیاد نباید تنها از یک بعد به اعتیاد نگاه کرد بلکه باید همه جوانب را سنجید و در جهت رفع آن اقدام کرد.
به گفته وی، اکثریت جامعه درگیر بلایای خانمانسوز اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی هستند، باید نگاهمان را به معتاد اصلاح و روشهای مبارزه و سلوکهای قبلی را اصلاح کنیم.
این فعال اجتماعی با تاکید بر ارتقاء آگاهی خانوادهها و جوانان نسبت به عوارض مواد مخدر به ویژه از نوع صنعتی و شیمیایی افزود: هر ناهنجاری مصداق منکری در جامعه است و چه منکری بالاتر از اعتیاد که بسیاری را درگیر ساخته و رشد کشور را دچار اختلال کرده است.
کاظم با بیان اینکه کودکانمان را باید از خطرات مواد مخدر دور سازیم، گفت: افزایش مواد مخدر صنعتی و شیمیایی در کشور نوعی جنگ نرم است که نیاز به تعامل مردم و دستگاههای مختلف دارد.
وی افزود: کودکان، نوجوانان و جوانان ما نیاز به شادی و نشاط دارند تا به سمت مصرف اعتیاد نروند، لذا باید شادی را برای آنان به ارمغان بیاوریم تا جامعهای عاری از مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی داشته باشیم.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۱۰٫۰۸