رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر یزد گفت: کانون تفکر آسیبهای اجتماعی با همفکری اساتید جامعهشناسی، روانشناسی و كارشناسان آسيبهاي اجتماعي برای همفکری در حوزه پیشگیری از اعتياد در شهر یزد تأسیس شد.
ونوس عامری در گفتوگو با روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره وضعیت اعتیاد در یزد گفت: متأسفانه سن اعتیاد در یزد مانند سایر استانهای کشور كاهش يافته است و جوانان به سمت مصرف مواد مخدر صنعتي و شیمیایی رفتهاند.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای شهر یزد ادامه داد: کمیسیون فرهنگی همراه با معاونت اجتماعی شهرداری و سازمان فرهنگی، کمیته آسیبهای اجتماعی را بهمنظور بررسی وضعیت آسیبهای اجتماعی بهویژه مواد مخدر و معضلات آن ايجاد كرده است.
عامري ادامه داد: در کمیته آسیبهای اجتماعی، “کانون تفکر آسیبهای اجتماعی” با همفکری اساتید جامعهشناسی، روانشناس، كارشناسان آسیبهای اجتماعی ايجاد شده كه در آن از معاونتهای اجتماعی سایر نهادها همچون دادگستری و نیروی انتظامی استفاده ميكنيم تا با کمک و همفکری آنها، اقداماتی را در حوزه پیشگیری از مواد مخدر انجام دهیم.
وي افزود: در اولین اقدام با هماهنگی اداره کل بهداشت، یک زیرساخت و خانهای برای زنان بهبودیافته در نظر گرفته شد که بهزودی این خانه در اختیار این افراد قرار میگیرد. اعتیاد زنان برای جامعه بسیار مخرب است، زنان بهبودیافته میتوانند به همراه فرزندانشان تا مدتها آنجا نگهداری شوند و مهارتهای اجتماعی و آموزشهای لازم را فرابگیرند.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای شهر یزد ادامه داد: همچنین یک فرهنگسرا ویژه خانواده برای آسیبهایی که ممكن است خانوادهها در حوزههاي مختلف ازجمله اعتیاد و طلاق گرفتار شوند، ايجاد كردهايم. این فرهنگسرا صرفاً ویژه خانوادهها است و نشستهای ویژه هفتگی “سلامت زندگی” در آن بهصورت مدون برگزار میشود.
عامري از طرح دیگری در جهت افزایش سلامت روانی و اجتماعی خانوادهها در یزد نام برد و گفت: طرح سلامت خانواده یا “تبسم” نیز در یزد اجرایی شده و قرار است اين طرح در درون محلات نیز اجرا شود تا به کمک مردم نیازهای آنها شناسایی شده و در جهت جلوگیری و پیشگیری از آسیبها بهویژه مواد مخدر و افزایش سلامت خانوادهها قدم برداریم.
وی در انتها از دانش آموزان بهعنوان بزرگترین جامعه هدف در موضوع پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر یاد کرد و ابراز داشت: نظام آموزشوپرورش و بالابردن آگاهی و شناخت خانوادهها نسبت به موضوع میتواند بیشترین تأثیر را در امر پیشگیری از مواد مخدر و اعتیاد داشته باشد.
منبع: روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر۹۷٫۱۰٫۰۲